Τη Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2014 συνεδρίασε η ΕΥΑΕ και μεταξύ άλλων συζήτησε τα παρακάτω:

1. ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ: Εκτιμήθηκε ως απολύτως θετική και με καθολική αποδοχή, από τους συναδέλφους, η νέα διαδικασία της δωροεπιταγής, για τα παιδιά των συναδέλφων.

2. ΓΑΛΑ: Διαπιστώθηκε η μεγάλη καθυστέρηση στη χορήγηση γάλακτος. Όχι μόνο του οφειλόμενου εδώ και πάνω από ένα χρόνο (το οποίο σύμφωνα με ενημέρωση θα χορηγηθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας), αλλά και του «τρέχοντος». Αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί από τη διοίκηση η επίσπευση των όποιων αναγκαίων διαδικασιών, για την άμεση χορήγηση του «τρέχοντος» γάλακτος στους δικαιούχους. Και αν αποφασιστεί η διαδικασία διανομής μέσω κουπονιών, αυτά να είναι αυστηρά και μόνο, για φρέσκο γάλα 1 λίτρου, ημερησίως.

3. ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Σχετικά με την απόφαση 18468 του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ που ενέκρινε τη Δήλωση Πολιτικής Υγιεινής και Ασφάλειας της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. η ΕΥΑΕ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και την απορία της γιατί δεν της ζητήθηκε η συμμετοχή και η έκφραση γνώμης για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, ενώ έχει κατά το νόμο σχετική γνωμοδοτική αρμοδιότητα. Θα επανέλθουμε με συγκεκριμένες προτάσεις.

4. «ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ»: Σχετικά με το θέμα του πως θα αντιμετωπίζονται οι συνάδελφοι που κρίνονται «ακατάλληλοι» από τους Ιατρούς Εργασίας για κάποιες θέσεις εργασίας θα πρέπει από όλους τους αρμόδιους να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που ενώ θα προτάσσει, με απόλυτο τρόπο, την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων δε θα καταστρατηγούνται εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σε μια λογική προστασίας του εργαζόμενου αλλά και ενιαίας αντιμετώπισης και δικαίου για όλους τους εργαζόμενους.

5. ΒΥΤΙΑ: Σχετικά με το θέμα της προμήθειας νέων αποφρακτικών μηχανημάτων (βυτίων) για την αποχέτευση αποφασίστηκε να ζητηθεί η διασφάλιση τεχνικών προδιαγραφών που να εξασφαλίζουν την ασφαλή χρήση του πιεστικού από τους χρήστες των μηχανημάτων.

Κώστας Λυμπέρης.
Μέλος της ΕΥΑΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here