Ενωση Υπαλλήλων ΕΥΔΑΠ: “Η Διοίκηση επέλεξε να είναι με την πλευρά του Υπερταμείου και των δανειστών και απέναντι στους εργαζόμενους”

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 8/5/2018

Συνάδελφοι,

Με την Απόφαση του ΔΣ 19638/8-5-1018, η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να παρέμβει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στις προσφυγές της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ προκειμένου για την ακύρωση της ένταξης της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό μάλιστα το επιχείρημα που επικαλούνται στο κείμενο της Απόφασης, περί διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ τη στιγμή που ο ρόλος και το σχέδιο του Υπερταμείου για την Εταιρεία είναι γνωστά και ψηφισμένα από την κυβέρνηση.

Η Διοίκηση λοιπόν επέλεξε να είναι με την πλευρά του Υπερταμείου και των δανειστών και απέναντι στους εργαζόμενους. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό εμείς αλλά πλέον δεν υπάρχει και καμία δικαιολογία για όσους αφελώς πίστευαν ότι η αριστερή ιδεολογία θα κέρδιζε τη φιλοδοξία και το πάθος για την καρέκλα της εξουσίας.

Όσο αφορά την συζήτηση της προσφυγής της ΟΜΕ στο ΣτΕ κατά της ένταξης της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο, που θα πραγματοποιηθεί στις 15/5/2018, καλούμε τα μέλη μας σε επαγρύπνηση και μαζική συμμετοχή στις δράσεις που θα ανακοινώσει η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ.

Αύριο 9/5/2018 το ΔΣ αποφασίζει και για την επιπλέον συμμετοχή με εκατομμύρια ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής. Ψωμί τυρί δεν είχαμε, ραπανάκια για την όρεξη! Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ να μην έχουν σε πολλά κτίρια ούτε καν χαρτί υγείας αλλά κάποιοι θα χρηματοδοτήσουν με τα χρήματα της Εταιρείας μας, της Δημόσιας ακόμα, την εθελουσία της Τράπεζας Αττικής και την εξόφληση των χρεών της. Κι αυτό ενώ η αρχική «επένδυση» εξαϋλώθηκε εντελώς. Ζημιά στη ζημιά δηλαδή και με σχεδιασμό άνωθεν.

Το πλεόνασμα της ΕΥΔΑΠ ανήκει πρώτα στους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το νερό πια και στους εργαζόμενους που το παράγουν.

Την ίδια ώρα, για προφανείς λόγους αποπροσανατολισμού και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, η Διοίκηση προχώρησε σε μια απαράδεκτη απόπειρα ποινικοποίησης της λειτουργίας της Εταιρείας. Όπως έγινε γνωστό, την Παρασκευή 4-5-2018, απεστάλησαν «με εντολή Προέδρου ΔΣ» ειδοποιητήρια να περάσουν από το γραφείο του «δι υπόθεσην του», πολλοί συνάδελφοι. Έχουμε ήδη καταγγείλει την απόπειρα της διοίκησης να εμπλέξει μεγάλο αριθμό εργαζομένων στην υπόθεση της ψηφιοποίησης που διερευνάται από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Θυμίζουμε ότι με εντελώς παράτυπο τρόπο η υπόθεση αυτή πήρε το δρόμο που έχει πάρει, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων.

Ειδικά το Σωματείο μας έχει αποδείξει με πράξεις ότι είμαστε υπέρ της διαφάνειας και της νομιμότητας, για όλους. Όμως δεν είναι δυνατόν αυτές οι έννοιες να χρησιμοποιούνται κακόβουλα προκειμένου να στοχοποιηθούν συγκεκριμένοι άνθρωποι γιατί έκαναν τη δουλειά τους όπως την κάνουν μέχρι και σήμερα.

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας και καλούμε τα μέλη μας αλλά και όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10 π.μ. στο κτίριο της Λαοδικείας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Τσιμιδάκη Όλγα

Η Γενική Γραμματέας

Παπανικολάου Σουλτάνα

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here