ΕΣΚ: “Απάντηση στην δυσοσμία που αναδίδει ο βόθρος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ”

ΕΣΚ- ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση στην δυσοσμία που αναδίδει ο βόθρος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

“Σιχαίνομαι… αυτούς που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου”

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ και οι συντάκτες της τελευταίας βοθροανακοίνωσης – διακήρυξης, μνημείο ψεύδους, συκοφαντίας και πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας κατάφερε να ξεπεράσει τον προηγούμενο άθλιο εαυτό της.

Οι συνεργάτες της εργοδοσίας που περιέφεραν και οργάνωναν συγκεντρώσεις για τη διοίκηση  Μπενίση, που φάγανε “ψωμί και αλάτι” με ΠΑΣΚΕ-ΑΚΕ-ΔΑΚΕ και τα στελέχη της συνδιοικούσαν μαζί τους στην ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και στον Πολιτιστικό όταν όπως παραδέχονται γίνονταν “κακοδιαχείρηση”, προσπαθούν να αφήσουν υπονοούμενα για την ΕΣΚ και τον επικεφαλής της, που είναι αυτοί που κατήγγειλαν “το απόστημα” και ζήτησαν να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ και τα συναιτεράκια της, ΔΑΚΕ και ΣΕΚΕΣ που ξεπούλησαν τους εργαζόμενους ενώ είχε λήξει η ισχύς του άρθρου 31 του νόμου 4024 και έπρεπε κατά παραδοχή και των νομικών της εργοδοσίας να μας επιστραφούν οι μισθοί, πήγαν και υπέγραψαν τη συνέχιση των περικοπών σε τριετή ΣΣΕ και τολμάν να εγκαλούν εμάς που διεκδικούμε το αυτονόητο, την επιστροφή των μισθών μας.

Άλλωστε οι όροι προηγούμενων ΣΣΕ που θα επέστρεφαν τους μισθούς με τη λήξη του μεσοπρόθεσμου έμπαιναν “ως ευχολόγιο” όπως δήλωσε σε ΔΣ της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ο Πρόεδρος και στέλεχος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Όσον αφορά την απαξίωση του Συλλόγου Προσωπικού και την για πρώτη στα χρονικά φορά που υπήρξε διορισμένη διοίκηση από το Πρωτοδικείο έχουμε να πούμε στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ μα και στα συναιτεράκια τους του ΣΕΚΕΣ πως “στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί” μιας που αυτοί έχουν την πλήρη και κύρια ευθύνη για αυτή την εξέλιξη, αφού δεν οργάνωσαν, κάλεσαν, κινητοποίησαν εργαζόμενους να έρθουν στις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις ώστε να προχωρήσουμε σε εκλογές (απόδειξη ότι σε κάποιες Γενικές Συνελεύσεις δεν πήρανε μέρος ούτε τα εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ και στην τελευταία την κοινή πρόταση ΣΕΚΕΣ-ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ την ψήφισαν 6 άτομα χωρίς να είναι μέσα σ’ αυτούς οι εκλεγμένοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ).

Εμείς είμαστε εκεί και αρκετές δεκάδες συνάδελφοι που καλούσαμε, αυτούς δεν είδαμε ποτέ όπως δε βλέπαμε και τους εκλεγμένους της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και στις περισσότερες συνεδριάσεις των ΔΣ του Συλλόγου, μιας και τους απορροφούσαν τα καθήκοντα Προϊσταμένων περισσότερο.

Αυτό είναι απαξίωση του Σωματείου λοιπόν, η προσπάθειά τους να μη λειτουργεί και να μην παίρνει αποφάσεις με απώτερο σκοπό να διαλυθεί ο Σύλλογος Προσωπικού γιατί σ’ αυτόν υπάρχει η ΕΣΚ που δεν ξεπουλιέται, που δε μπορούν να εξαγοράσουν τους εκλεγμένους της, που οργανώνει τους αγώνες και ενώνει πραγματικά όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από ειδικότητα και εργασιακή σχέση.

Όπως απαξίωση είναι η προσπάθεια νόθευσης των συσχετισμών που προσπάθησε με τη συμβολή και των εκλεγμένων της στην ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ (Πρόεδρο και Οργανωτικό Γραμματέα) είτε να βάλει από “το παράθυρο” να ψηφίσουν (ενώ έκλεισε το μητρώο για τις εκλογές) μέλη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που είχαν αποχωρήσει από το Σύλλογο (Σταμπολίτη Κοσμά) κάνοντας το λαγό, είτε προσπαθώντας να νοθεύσει τη σύνθεση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας και του ΕΚΑ (ζητούσαν να ψηφίζουν και όσοι είχαν ήδη ψηφίσει και σε άλλο σωματείο για δευτεροβάθμιο).

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ !!!

Το μεγαλύτερο ανέκδοτο στην βοθροανακοίνωση τους όμως είναι “η πάλη τους για τους Υδρονομείς”.

Πράγματι παλέψανε τα στελέχη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ενταγμένα τότε “το μακρινό” 2009 στην ΠΑΣΚΕ κάνοντας μέχρι και απεργία για να μην ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να μην προσληφθούν.

Και σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα των Υδρονομέων γύριζαν τους εργασιακούς χώρους σπιλώνοντας όπως συνηθίζουν τους Υδρονομείς, αποκαλώντας τους απατεώνες που δεν είχαν τα “σωστά χαρτιά”.

Και που και στις κινητοποιήσεις που έγιναν έβαζαν συνεχώς προσκόμματα για να μην παρθούν αποφάσεις σε αντίθεση με τους εκλεγμένους της ΕΣΚ που πίεζαν, κινητοποιούσαν, οργάνωναν, δημοσιοποιούσαν, έβαζαν προτάσεις κινητοποιήσεων, περιφρουρούσαν τις απεργίες ακόμα και εγχειρισμένοι, πρωτοστατούσαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας όταν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις “χάιδευαν’ τις πόρτες για να μη στεναχωρήσουν τους διοικούντες και τους μετόχους.

Και που σε συνεννόηση με την εργοδοσία υπέγραψαν την ντροπιαστική όπως τη χαρακτηρίζει κι ο ΣΕΚΕΣ (που δε ντράπηκε να την υπογράψει) δήλωση υποταγής όλων των παρατάξεων πλην ΕΣΚ η οποία αθώωνε την εργοδοσία για τις απολύσεις των Υδρονομέων και αξιοποιήθηκε αμέσως ενοχοποιώντας για τις απολύσεις τους ίδιους τους Υδρονομείς.

Μιλάνε αυτοί για άθλια συναλλαγή και “αδιαφανείς διαδικασίες” που πρωτοστάτησαν στο μέγα σκάνδαλο της υπόθεσης των εργατοτεχνιτών ή για μεθοδεύσεις με δικαστικές διεκδικήσεις αυτοί που έπαιρναν κανονικά τον μισθό τους σε αντίθεση με την ΕΣΚ που αρνήθηκε να ξεχωρίσει από τους συναδέλφους της.

Τελικά φαίνεται πως η κοινή τους κάθοδος ως μία παράταξη με την ΠΑΣΚΕ και η πρόταση τους να  γίνει πρόεδρος ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ δε τους κάνει σήμερα περήφανους, αλλά ας τα βρουν με τον εαυτό τους για αυτό.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρα ποιοι συνεργάζονται μεταξύ τους και με την εργοδοσία απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Απόδειξη της συνεργασίας με τη διοίκηση είναι η εξαργύρωση από αυτούς και τους συνεργάτες τους με θέσεις προισταμένων και διευθυντών της “δράσης” τους σε αντίθεση με μας που δεχόμαστε διώξεις για την δική μας δράση.

“Πετροβολούν πάντα το δέντρο που είναι γεμάτο καρπούς” αλλά δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

Ένα τους λέμε μόνο, δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους, δε ξεπουλιόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε.

“Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δε πιάνει”.

Οι εργαζόμενοι και όσοι εξαπατήσατε, λοιδορήσατε, υποτιμήσατε  θα σας δώσουν την απάντηση που σας αξίζει στις εκλογές του Συλλόγου Προσωπικού.

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες

Στηρίξτε μαζικά τους υποψήφιους της ΕΣΚ δίνοντας και έτσι την απάντηση σας στις αθλιότητες της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Δώστε δύναμη στη δύναμη σας, φωνή στη δική σας φωνή. 

 22-1-2020

ΕΣΚ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των 8μηνιτών εργαζομένων της αποχέτευσης, για το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Όλοι γνωρίζουμε πως το υπάρχον προσωπικό της ΕΥΔΑΠ, μαζί με τους εργαζόμενους που απασχολούνται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, δε μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του λαού της Αττικής.

Η κατάσταση είναι τόσο τραγική, με συνέπεια να κόβονται βάρδιες, τα συνεργεία να βγαίνουν λειψά, να μην τηρούνται οι κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας, η εργασία να έχει εντατικοποιηθεί, τα συνεργεία να συμπληρώνονται ή και να αποτελούνται από εργαζόμενους που δεν έχουν την ειδικότητα που απαιτείται, μόνο και μόνο για να βγαίνει η δουλειά, να υπάρχει πρόβλημα με τα ρεπό και τις άδειες του προσωπικού που συσσωρεύονται.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η ΕΣΚ στεκόταν στο πλευρό των 8μηνων συναδέλφων έμπρακτα. Με ανακοινώσεις, με συνεχείς προσπάθειες για εγγραφή τους στα σωματεία, βάζοντας το ζήτημα και στην ΟΜΕ. Συναντήσαμε πεισματική  άρνηση των εργοδοτικών συνδικαλιστών να τους γράψουν στα σωματεία, με χαρακτηριστικότερη αυτή του σωματείου της  αποχέτευσης (ΣΥΜΜΑΧΙΑ), παραβιάζοντας κατάφορα και το καταστατικό του.

Είχε καθοριστική συμβολή στη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτή και εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Πραγματοποίησε κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στην προηγούμενη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, απαιτώντας τη μονιμοποίηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την ένταξή τους στον κανονισμό προσωπικού.

Πρότεινε να υπογραφτεί ενιαία ΣΣΕ στην ΕΥΔΑΠ, που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, πρόταση που καμία άλλη παράταξη δε στήριξε.

Πριν από λίγες μέρες και κατά την διάρκεια επίσκεψης του Διευθύνοντα Συμβούλου σε χώρο εργασίας (Ά Τομέα), ο εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ στο σωματείο της αποχέτευσης, του έβαλε το ζήτημα της παραμονής των 8μηνιτών συναδέλφων στη δουλειά με απόφαση ΔΣ. 

Για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη παραμονής των 8μηνιτών εργατών – τριών.

Απαιτούμε από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει άμεσα σε παράταση της παραμονής τους και στη συνέχεια στη μονιμοποίησή τους.

Για άλλη μια φορά εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους 8μηνίτες εργάτες – τριες.                                                        

ΓΕΝΑΡΗΣ  2020 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here