Στο δρόμο κινδυνεύουν να πεταχτούν 23 εργαζόμενοι – υδρονομείς στην ΕΥΔΑΠ, καθώς η κυβέρνηση, η διορισμένη από αυτήν διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και ο Άρειος Πάγος εγείρουν ζήτημα νομιμότητας των προσλήψεών τους, παρά και τις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.

Η ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ τονίζει ότι το ζήτημα συνδέεται με την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας και την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων. Παράλληλα, διεκδικεί: Μετατροπή των συμβάσεων των νέων υδρονομέων σε αορίστου χρόνου, ενταγμένους στον κανονισμό. Καμία απόλυση στην ΕΥΔΑΠ. Άμεση πρόσληψη όλων των εργολαβικών και ενοικιαζόμενων εργαζόμενων σε τακτικές θέσεις εργασίας, χωρίς «συνεταιριστικά» κόλπα και τερτίπια κ.ά.

Μετά από αίτημά της συνεδρίασε το ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού, ενώ ακολούθησε συγκέντρωση εργαζομένων. Χτες συνεδρίασε και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ.

Η ΕΣΚ πρότεινε να γίνει κινητοποίηση στον Άρειο Πάγο την Πέμπτη 19 Οκτώβρη, μέρα εκδίκασης της υπόθεσης και να συνεχιστεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Τελικά η Ομοσπονδία αποφάσισε την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας (7 – 10 π.μ.) και συγκέντρωση στις 8 π.μ. στον Άρειο Πάγο.

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here