Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ: “Μα βγαίνει κι άλλη απεργία κολλητά;”

ΕΣΚ-ΕΥΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  3-10-2019

Μα είναι δυνατόν να βγει κι άλλη απεργία στης 2-10 κολλητά με την προηγούμενη, αναρωτιόντουσαν υποκριτικά στο ΣΕΚΕΣ παίρνοντας τη σκυτάλη της απεργοσπασίας της προηγούμενης απεργίας 24-9 από την ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ; «Δεν εξαντλούμε τους εργαζόμενους» αναρωτήθηκαν ευθυγραμμιζόμενοι με τις απαράδεκτες δηλώσεις Μητσοτάκη για «ταλαιπωρία των πολλών από τους λίγους» και αξιοποιώντας και τη θεωρία των δύο άκρων όπου ταυτίζουν τη Συνδικαλιστική Μαφία της ΓΣΕΕ με όσους αγωνίζονται και συγκρούονται με τη σήψη και τη διαφθορά στα συνδικάτα ονομάζοντας τους «Σταλινική συνδικαλιστική μαφία». 

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ κι η απόδειξη δόθηκε σήμερα στους χώρους εργασίας και στο δρόμο. Και θα ξαναδοθεί όσες φορές χρειαστεί, για να αποκρούσει η εργατική τάξη το σχέδιο της κυβέρνησης να αλώσει τα συνδικάτα, το δικαίωμα στην απεργία κι ότι είχε απομείνει από τις συλλογικές συμβάσεις. 

Μεταξύ άλλων, τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης έπαιζαν ένα στίχο από το τραγούδι του Καζαντζίδη “Άπονες εξουσίες”: “Μια νύχτα που βουλιάζανε τα σπίτια μες στο χιόνι” την ώρα που οι εργαζόμενοι ήταν σε αναβρασμό αυτό το απεργιακό πρωί του Οκτώβρη, δείχνοντας το “θερμό φθινόπωρο” που έχει μπροστά της η εργατική τάξη μπρος στη βαρυχειμωνιά που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους.

H  ΕΣΚ λοιπόν ξεκινώντας μαζί με χιλιάδες ταξικούς συνδικαλιστές από τα χαράματα βρέθηκε στους χώρους για να ενημερώσει για την Απεργία όπως έκανε προκαλώντας την συνάντηση της Ομοσπονδίας στον Περισσό (από την οποία έλειπαν επιδεικτικά ΣΕΚΕΣ-ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) την Τρίτη με τους εργαζόμενους και με παρέμβαση των εκλεγμένων της ΕΣΚ τους καλούσαν να απεργήσουν.

Το πρωί της τέταρτης κλιμάκιο της ΕΣΚ βρέθηκε στον Β Τομέα της αποχέτευσης για να ενημερώσει και να καλέσει τους συναδέλφους στην απεργία. 

Μέρος του κλιμακίου παρέμεινε στον χώρο και οι υπόλοιποι βρεθήκαμε όπως είχαμε ανακοινώσει και καλέσει τους συναδέλφους συμβολικά παράλληλα με την περιφρούρηση της Απεργίας να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να αποτρέψουμε να πλειστηριαστεί, την μέρα της απεργίας μάλιστα, σπίτι συμπολίτη μας καρκινοπαθή, εκεί που το ταξικό κίνημα βρέθηκε αντιμέτωπο με τα ΜΑΤ που ανέλαβαν την υπεράσπιση των τραπεζών και του κεφαλαίου.

Από την αρχή οι παρευρισκόμενοι μεταξύ των οποίων και εκλεγμένα μέλη της ΕΣΚ απαίτησαν να σταματήσει άμεσα ο πλειστηριασμός και ενώ υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι αυτό έχει δρομολογηθεί ήρθε η πληροφορία ότι ο πλειστηριασμός θα ξεκινήσει. 

Άμεσα απαιτήσαμε να διακοπεί και δεχθήκαμε απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ με χημικά , με μια συντονισμένη κίνηση οι παρευρισκόμενοι δεν δίστασαν και εισέβαλαν στο κτίριο απαιτώντας και επιτυγχάνοντας να σταματήσει ο πλειστηριασμός. αποδεικνύοντας  και σε δυσμενείς συνθήκες πως όταν η εργατική τάξη, ο Λαός είναι ενωμένος και αποφασισμένος ούτε δυνάμεις καταστολείς ούτε κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Κατόπιν συμμετείχαμε στην μεγάλη και μαζική πορεία των ταξικών συνδικάτων την ίδια στιγμή που η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ απογυμνωμένη άνευρη και απαξιωμένη από τους εργαζόμενους περιέφερε ένα πανό σαν την άδικη κατάρα. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι από αυτούς δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα.

Τους προσπερνάμε όλους και οργανώνουμε την πάλη μας!

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τον αγώνα τους, τις συλλογικές διαδικασίες τους, να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη συνέχεια.

Την Τρίτη 8 Οκτώβρη, δίνουμε συνέχεια στη μάχη με κινητοποίηση έξω από το ΣΤΕ, όπου εκδικάζεται η προσφυγή των Βιομηχάνων, του ΣΕΒ, ενάντια στο ξεπάγωνα των τριετιών. Είναι μια προσφυγή που επιβεβαιώνει ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον πάγο, χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, χωρίς ώριμα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, με γενικευμένη ευελιξία.

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here