ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ: “Ο λύκος είναι λύκος όσες προβιές κι αν αλλάξει”

ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-7-2019

Ο λύκος είναι λύκος όσες προβιές κι αν αλλάξει

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Διαβάζοντας τα πανομοιότυπα (τυχαία;) δελτία τύπου της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για τις διαφορετικές πρακτικές και αμοιβές των εργολαβικών εταιρειών προς τους εργολαβικούς εργαζόμενους θα έλεγε κανείς πως ξαφνικά κάτι άλλαξε προς το χειρότερο στις εργασιακές σχέσεις που δεν υπήρχε με τις προηγούμενες αντεργατικές διοικήσεις του ΣΥΡΙΖΑ τελευταία και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα.

Η αλήθεια είναι ότι τις οικονομικές ανισότητες και τους εκβιασμούς των εργολάβων προς τους εργαζόμενους σ’ αυτούς όπως και την παντελή έλλειψη ΜΑΠ και την παραβίαση ακόμη και της «κουτσής» εργατικής νομοθεσίας τις είχε καταγγείλει επανειλημμένως η ΕΣΚ όλο το προηγούμενο διάστημα στην ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και στην διοίκηση Μπενίση- Παπαδόπουλου χωρίς να βρει ανταπόκριση. Προφανώς δεν ήθελαν οι συνεταίροι στο ΔΣ της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, τώρα ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΔΑΚΕ-ΣΕΚΕΣ και παλαιότερα η ΑΚΕ- ΣΥΜΜΑΧΙΑ να στεναχωρήσουν τις «αγαπημένες» τους διοικήσεις.

Για άλλη μια φορά, καλούμε ΟΜΕ και σωματεία, να κάνουν μέλη τους όλους τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας στην ΕΥΔΑΠ και να διεκδικήσουν την άμεση ένταξή τους στο τακτικό προσωπικό, ενταγμένους στον Κανονισμό Προσωπικού και τις ΣΣΕ.

Καλούμε την πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, αντί να κάνει έκτακτα Δ.Σ. στήριξης της διοίκησης Μπενίση (ζητώντας να διαλέξουμε ποιος λύκος θα μας δαγκώνει) και μυστικές (από τα μέλη του ΔΣ) «εθιμοτυπικές» συναντήσεις με την νέα διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, να απαιτήσει να εφαρμοστούν οι ομόφωνες αποφάσεις που μετά από προτάσεις της ΕΣΚ έχει πάρει το ΔΣ της Ομοσπονδίας και αναφέρουν:

  1. Να απαιτήσει άμεσα από τη νέα διοίκηση τη χορήγηση διατακτικών τροφής για όλο το προσωπικό χωρίς εξαιρέσεις (αν τους νοιάζουν πράγματι οι ανισότητες στους εργολαβικούς εργαζόμενους).
  2. Να απαιτήσει να δοθούν άμεσα οι 15 μέρες ξεκούρασης που έπαιρναν για χρόνια οι συνάδελφοι μας συμβασιούχοι Γιατροί και τους έχουν περικοπεί από την προηγούμενη διοίκηση. Να ζητήσει να μη περικόπτονται εξετάσεις και φάρμακα που γράφουν οι θεράποντες γιατροί των εργαζομένων από την Υγειονομική.
  3. Να απαιτήσει να δοθούν άμεσα τα υπόλοιπα ΜΑΠ (καθώς και τα χρωστούμενα από προηγούμενα χρόνια) και μάλιστα σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.
  4. Να ζητήσει την παράταση των συμβάσεων για έξι μήνες όλων των συμβασιούχων στην ΕΥΔΑΠ κατά εφαρμογή της προεκλογικής εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τέλος να ζητήσει να ολοκληρωθούν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες του λαού της Αττικής (και όχι μόνο οι «αραχνιασμένες», εν αναμονή και απραγματοποίητες 300 προσλήψεις).

Υ.Γ.1. Η αδιανόητη ενέργεια να γίνουν εργασίες κατασκευής γραφείων στα λυόμενα του Περισσού καταργώντας το χώρο εστίασης, διαλείμματος και αποδυτηρίων των εργαζομένων (υδρονομέων, εργατών, μισθωμένων) και κατάργησης του κυλικείου που υπήρχε εκεί θα έπρεπε να καυτηριαστεί από όλους αντί να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης. Ειδικά όταν οι εργαζόμενοι ζουν και εργάζονται σε ένα χώρο που δεν τηρεί στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και βρίθει από παράνομες κατασκευές.

ΥΓ2. Περιμένουμε η ευαισθησία της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ να επεκταθεί και στους εργαζόμενους εργολάβων της ΕΥΔΑΠ, που εξακολουθούν να εργάζονται χωρίς το σύνολο των απαραίτητων ΜΑΠ, χωρίς εμβολιασμούς, χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση και χωρίς το προβλεπόμενο διάλειμμα όπως έχουμε καταγγείλει.

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here