Παρασκευή 21/06/2019

ΕΥΑΘ: Μαραθώνια τριμερής σύσκεψη για τις αμοιβές των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις:

Ένα μήνα διορία έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης στη διοίκηση και τους εργαζομένους της ΕΥΑΘ Α.Ε, για να καταλήξουν σε συμφωνία για το θέμα της Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας.

Στο τέλος του μήνα διοίκηση και εργαζόμενοι θα πρέπει να τα βρούνε καταλήγοντας σε κάποια συμφωνία που προφανώς θα προβλέπει αύξηση από τα σημερινά επίπεδα μισθών.

Ο κ. Νεφελούδης ήταν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και προήδρευσε μίας μαραθώνιας σύσκεψης που άρχισε τις 11 το πρωί, στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, και τελείωσε μετά τις 3:30 το μεσημέρι.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι και στην ΕΥΑΘ Α.Ε. και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στις αμοιβές των υπαλλήλων, θα πρέπει να εφαρμοστεί η πολιτική της κυβέρνησης η οποία είναι υπέρ της αποκατάστασης των αδικιών που έγιναν σε βάρος των εργαζομένων στα χρόνια των μνημονίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι, με παρεμβάσεις του σωματείου τους ΣΕΕΥΑΘ αλλά και με μαζικές κινητοποιήσεις, απαιτούν την άρση των μισθολογικών μειώσεων που είχαν επιβληθεί με το νόμο 4024/2015, υπογραμμίζοντας ότι η Σύμβαση που βρίσκεται σε ισχύ προβλέπει ότι με την λήξη των μνημονιακών δεσμεύσεων οι αμοιβές θα επανέλθουν στα προβλεπόμενα από την προηγούμενη Σύμβαση Εργασίας.

Από την άλλη πλευρά η διοίκηση της Εταιρείας αρνείται να προχωρήσει σε άρση των μισθολογικών μειώσεων εμμένοντας ότι η ισχύουσα σύμβαση, δεν προβλέπει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GrTimes.gr οι εργαζόμενοι, προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο, προτίθενται μαζί με τους νομικούς του συμβούλους να επεξεργαστούν νέα επιχειρησιακή σύμβαση, τριετούς διάρκειας, παρότι η Σύμβαση που είναι σε ισχύ έχει διάρκεια μέχρι και τον Ιανουάριο του 2020.

Άννη Καρολίδου

ΠΗΓΗ:grtimes.gr
532ΥποστηρικτέςΚάντε Like
92ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
21ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here