ΕΥΑΘ: Παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων

«Τα κέρδη θα πρέπει να δοθούν σε υποδομές και όχι σε μετόχους και πολυεθνικές»

Δημοσιεύτηκε στις:

Οι εργαζόμενοι το τελευταίο 15μερο βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις έχοντας παρεμποδίσει δύο συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου γιατί σαν θέμα είχαν την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση σε εργολάβο για 5 χρονιά και με 12 εκατ. ευρώ της λειτουργίας του Διυλιστηρίου Νερού όταν η εταιρεία πριν από 1 χρόνο προσέλαβε και εκπαίδευσε 150 άτομα.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κατάληψη στην αίθουσα που γίνονταν η γενική συνέλευση καταγγέλλουν την παρουσία εκπρόσωπων του Υπερταμείου του ΤΑΙΠΕΔ και της μετόχου Suez, ενώ  λένε ότι μετά τα μνημόνια ο κόσμος της εργασίας επιστρέφει στην κανονικότητα αλλά όχι οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ.

Σημειώνεται ότι ενώ τέλος Δεκεμβρίου 2018 έληξαν οι μνημονικοί νόμοι για μείωση των αποδοχών. Οι αποδοχές των εργαζομένων δεν επανήλθαν στα όσα πρόβλεπε ο Ν. 4024/2011.

Εκπρόσωποι του ΣΕΕΥΑΘ τόνισαν ότι ενώ έβαλαν πλάτη τα τελευταία 3 χρόνια για να στηρίξουν τη διοίκηση σε δύσκολες καταστάσεις με τις γνωστές μεγάλες βλάβες αυτό στην πράξη δεν αναγνωρίζεται.

Οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την έξοδο της εταιρείας από το υπερταμείο, αλλά όπως αποδεικνύεται, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η διοίκηση της εταιρείας το επιθυμούν γιατί στην περίπτωση της ΕΥΑΘ δεν συνέβη, ότι συνέβηκε με τους αρχαιολογικούς χώρους που εξαιρέθηκαν. Τονίζουν δε, ότι αυτό μαρτυράει ότι αντιμετωπίζεται το νερό σαν εμπόρευμα και όχι σαν αγαθό πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνέλευση του μετόχων, που διακόπηκε, είχε σαν θέμα την αντικατάσταση 3 μελών του ΔΣ. Της αντιπροέδρου Στέλλας Βαλάνη και των μη εκτελεστικών μελών Μαρίνας Κουρή και Εύδοξου Πετρίδη.

Εξαιτίας της παρέμβασης, η ΕΥΑΘ αποφάσισε να αναβάλλει τη σημερινή ΓΣ και να τη μεταθέσει για την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, και πάλι στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στις 11:00.

ΠΗΓΗ:grtimes.gr
530FansLike
90FollowersFollow
20SubscribersSubscribe

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here