ΕΥΔΑΠ: Προσωρινός «πάγος» σε 23 απολύσεις εργαζόμενων

Το θέμα παραπέμπεται σε διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να επικυρώσει την παραμονή τους στην εταιρεία.

Εκκρεμούν 300 προσλήψεις – Έκτακτο ΔΣ τη Δευτέρα μετά από κινητοποιήσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών

Της Μαριάννας Τζάννε

Μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ να έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλων για την ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, ωστόσο στην ΕΥΔΑΠ οι εργαζόμενοι έχουν θορυβηθεί με την δρομολόγηση 23 απολύσεων. Πρόκειται για προσωπικό που είχε προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ το 2009, και έπρεπε να μονιμοποιηθεί μετά από την 7μηνη δοκιμαστική περίοδο και έγκριση του ΑΣΕΠ. Πρόσφατα παρήλθε η περίοδος αυτή και ενώ υπήρχε στις αρχές του μήνα απόφαση διοικητικού συμβουλίου να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε διαφορετικά.

Αμέσως μετά το Πάσχα με επιστολή που υπέγραφαν ο Διευθυντής και η Προϊσταμένη προσωπικού οι 23 υδρονομείς πληροφορούνταν την απομάκρυνσή τους από την Επιχείρηση μέχρι να αποφανθεί το ΑΣΕΠ για την μετατροπή τους σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Κατόπιν κινητοποιήσεων του ΣΕΚΕΣ (Συμμετοχικό και Ενωτικό Κίνημα Εργαζομένων και Συνταξιούχων που έχει απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ) χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Ομοσπονδίας, συνδικαλιστών και του διευθύνοντος συμβούλου κ. Γιάννη Μπενίση, από την οποία αποχώρησαν με την δέσμευση ότι οι υπάλληλοι προς ώρας δεν θα απολυθούν.

Το θέμα παραπέμπεται σε διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να επικυρώσει την παραμονή τους στην εταιρεία.

Όπως αναφέρουν μέλη του ΣΕΚΕΣ η απόφαση της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ έρχεται σε μια περίοδο που εκκρεμούν προσλήψεις 300 μόνιμων εργαζόμενων διαφόρων ειδικοτήτων, στις οποίες όμως δεν περιλαμβάνονται υδρονομείς.

«Ενώ είχαν δεσμευτεί να ανακοινώσουν την προκήρυξη των 8μηνιτών, στέλνουν τακτικό προσωπικό στην ανεργία. Ενώ μιλούν για επέκταση της δημόσιας ΕΥΔΑΠ σε όλη την Αττική προωθούν την επαίσχυντη μορφή των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, παραδίδουν πλήρως το ΚΕΛ Μεταμόρφωσης στις ορέξεις των εργολάβων, επιχειρούν την επαναφορά των εργολάβων σιγά-σιγά και στον υποτομέα Ασπροπύργου», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΕΚΕΣ.

Το σωματείο εργαζομένων επικρίνει και τις αθρόες διακοπές υδροδότησης «με το πρόσχημα των εισπράξεων», την ίδια ώρα που η εταιρεία «μοιράζει 20 εκατομμύρια στην Τράπεζα Αττικής, 73 εκατομμύρια σε τακτικά και έκτακτα μερίσματα στους μετόχους το 2016, και ετοιμάζονται να δώσουν άλλα 50 εκατομμύρια στην ΕΥΔΑΠ Παγίων». Υπενθυμίζεται ότι η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν εγκριθεί από τη Βουλή για να μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο, όταν και εφόσον συσταθεί.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Aναδημοσίευση
Aναδημοσίευση
Άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here