Η ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα 22 Μαρτίου 2019

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε για να μας θυμίζει την αξία του στη ζωή μας, στο περιβάλλον και στην κοινωνία μας. Το Νερό είναι ο πολυτιμότερος φυσικός πόρος. Η έλλειψη του σε πολλές χώρες, το καθιστά ακόμη πιο σημαντικό για όλους εμάς, που τείνουμε να το θεωρούμε κάτι δεδομένο στην καθημερινή μας ζωή.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να καταστεί προϊόν εμπορευματοποίησης, κάτι που έπραξε η Κυβέρνηση, με την εκχώρηση των μετοχών της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο. Η μετατροπή του σε προϊόν, θα είναι μια ακόμη πράξη ξεπουλήματος, αυτήν τη φορά της ίδιας της ζωής. Τους τελευταίους μήνες πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα χιλιάδες διακοπές υδροδότησης λόγω οφειλών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα πολλοί συμπολίτες μας.

Η σωστή διαχείριση του Νερού εκτός από προσφορά ζωής, αποτελεί ένδειξη πολιτισμού, ανάπτυξης και παιδείας. Δεν είναι μόνο υποχρέωση αλλά και δικαίωμα και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους μας.

Το Νερό είναι ένα κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα!

Κάθε χρόνο γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, δυστυχώς με ακόμη πιο δυσοίωνα στοιχεία και με τους αριθμούς να μας υπενθυμίζουν τη δυσάρεστη πραγματικότητα. Είναι ιδιαίτερης σημασίας πλέον η οποιαδήποτε πράξη, ακόμη και η πιο μικρή, για να διασφαλίσουμε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα αυτού του ανεκτίμητου φυσικού πόρου, αλλά και την προσβασιμότητά του από όλους.

Το Νερό πρέπει να συνεχίσει να προσφέρεται σε άριστη ποιότητα με τη χαμηλότερη δυνατή τιμή στο κοινωνικό σύνολο.

Σκοπός και στόχος της ΕΥΔΑΠ θα πρέπει να είναι η αδιαμφισβήτητη δημόσια προσφορά προς την κοινωνία αλλά και ο σεβασμός προς όλους τους εργαζόμενους που καθημερινά καταβάλλουν τα μέγιστα για να προσφέρουν μέσα από την εργασία τους, σε όλους τους πολίτες.

Το Νερό πρέπει να παραμείνει ένα δημόσιο, κοινωνικό και πανανθρώπινο αγαθό!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΚΕ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here