Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ συμμετέχει στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Ε.ΥΔ.Α.Π.

Αθήνα 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Καλό φθινόπωρο σε όλους, συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά των συναδέλφων που εισήχθησαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά των συναδέλφων για την νέα σχολική χρονιά.

Η κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ήδη ολέθριες συνέπειες σε βάρος τόσο των εργαζομένων όσο και των συνταξιούχων, ανέλαβε με νέες δεσμεύσεις πρόσθετα σκληρά και επώδυνα μέτρα.

Προσπαθεί να εξουδετερώσει τα όργανα αλλά και τα μέσα συλλογικής δράσης των εργαζομένων, γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις τους.

Μπροστά σε αυτό τα απαισιόδοξο σενάριο για το άμεσο μέλλον όπως προδιαγράφεται, η Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, συντονίζει τον αγώνα της με την ΓΣΕΕ και όλες τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Για μια ακόμα χρονιά ισχυρή θα είναι η παρουσία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ στις αγωνιστικές εκδηλώσεις στην συμπρωτεύουσα στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Αφετηρία η συμμετοχή μας στην δράση του σωματείου της ΕΥΑΘ μπροστά στα γραφεία της εταιρείας την Παρασκευή 8-9-2017 στις 12:00 μμ κατά της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης και της ένταξης των εταιρειών ύδρευσης στο ΕΔΗΣ.

Το Σάββατο 9-9-2017 στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο μεγάλο και κοινωνικό συλλαλητήριο στις 18:00 μμ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, όσο και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Διαδηλώνουμε τη θέλησή μας για:

  • Αποτροπή των πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιή­σεων – τεμαχισμού των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων στρα­τηγικής σημασίας. Διατήρηση του δημό­σιου χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
  • Αποτροπή της εκχώρησης του Δημόσιου Πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνής ομίλους.
  • Να μπει οριστικό τέλος στις φορομπηχτικές πολιτικές.
  • Να σταματήσουν οι πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παι­δείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
  • Να μπει ένα τέλος στην βίαιη και αντιδημοκρατική προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια. Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι έχουμε µόνο µια επιλογή. Να συνεχίσου­με ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δίνουμε μάχη για την επαναφορά των δημο­κρατικών εργασιακών και κοινωνικών µας δικαιωμάτων.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο Πρόεδρος
Σινιώρης Γιώργος
Ο Γεν. Γραμματέας
Κορλός Ηλίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here