Ανακοίνωση Νο 2  •  Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Και αυτοί το Χαβά-κι τους

Αγαπητέ, αγαπητή συνάδελφε,

Εάν διερωτάσαι γιατί φέτος δεν πήρες δώρο, δεν είναι που ο Αη Βασίλης έχασε τον δρόμο. Αντί για σένα, προτίμησε να δώσει απλόχερα τα δώρα του στην BYTE και την HIPAC.

Ο Λογαριασμός της HIPAC για το 2014 ήδη υπερβαίνει τα 5.000.000 € και για την ΒΥΤΕ τα 3.500.000 €.

Η σπατάλη χρημάτων, όχι μόνον για υπερτιμημένα έργα αλλά, κυριολεκτικά,  για έργα όπως η συντριπτική πλειονότητα των προμηθειών προγραμμάτων Λογισμικού και μάλιστα με ευφάνταστες περιγραφές κούφιες περιεχομένου όπως: «Επιπλέον λειτουργικότητα προγράμματος», «Ανάπτυξη προγράμματος», «Επέκταση λειτουργικότητας», όχι μόνον θα σταματήσει αλλά και θα ελεγχθεί.

Η αποχωρούσα Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, παραμονή Χριστουγέννων ακόμη και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου  επιδεικνύοντας περισσό ζήλο “καθαρίζει το τραπέζι” μέσω πρόχειρων κατακερματισμένων διαγωνισμών και απευθείας αναθέσεων, την ίδια στιγμή που χιλιάδες συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων και πολλοί από εμάς, αγωνιούν πως θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις,  πληρωμής φόρων εισοδήματος, τελών κυκλοφορίας,  λογαριασμών,  ΕΝΦΙΑ κλπ

Ενώ γνωρίζουν καλά ότι η κατάσταση έχει αλλάξει και ο χρόνος τους τελείωσε, αυτοί έχουν το… Χαβά-κι τους και προσπαθούν να προλάβουν και να επωφεληθούν ότι μπορέσουν,  αδιαφορώντας για τις συνέπειες που επιφέρουν στην ΕΥΔΑΠ.

Ο Πρόεδρος  και οι συνεργάτες του ακολουθούν το παράδειγμα της Συγκυβέρνησης, που έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου εξυπηρέτησης ημετέρων με πλήθος προεκλογικώνρουσφετιών, αδειάζοντας τα Ταμεία.

Όλοι τώρα αντιλαμβανόμαστε το πραγματικό νόημα του «μαζί τα φάγαμε» και «λεφτά υπάρχουν».

Ενδεικτικά αναφέρουμε παρακάτω την αυξημένη δραστηριότητα της Διοίκησης στον Τομέα των Προμηθειών τις τελευταίες αυτές ημέρες. 

α/α 366:      Απόφαση Σύστασης επιτροπής για διενέργεια και  αξιολόγηση προσφορών .

Ημερομηνία 22-12-2014

Με το υπ΄αρ 516 /22/12/2014 ηλεκτρονικό αίτημα  του Γεν Δ/ντού Ανάπτυξης και Παραγωγής Έργων ορίζεται επταμελής Ειδική Επιτροπή  για την διενέργεια και την αξιολόγηση προσφορών των Διαγωνισμών Δ3233 & Δ3234.που αφορούν την προμήθεια Συνολικά 18 Βυτιοφόρων αυτοκινήτων.

α/α 367:      Απόφαση Σύστασης επιτροπής για διενέργεια και  αξιολόγηση προσφορών .

Ημερομηνία 22-12-2014

Αφορά : « Επέκταση της Αναβαθμισμένης Λειτουργικής και επικοινωνιακής Υποδομής με Επι πλέον Κόμβους/Τοπικούς Σταθμούς του Συστήματος εποπτείας του Υδραγωγείου Μόρνου»

α/α 368: Απόφαση Σύστασης επιτροπής  Παραλαβής.   Ημερομηνία 29-12-2014.

Δεν διευκρινίζεται εάν  οι παραλαβές α/α1 έως α/α5, αφορούν προμήθεια λογισμικού ή παροχή υπηρεσίας. Είναι προφανές ότι αναφέρονται όλες στο (SAP-B1) και πιθανότατα πρόκειται για  κατατμήσεις έργου προς την ίδια εταιρεία. Λόγω ασάφειας περιγραφής του αντικειμένου, οφείλονται επί πλέον διευκρινήσεις για τη αναγκαιότητα και τον σκοπό εφαρμογής της επί πλέον λειτουργικότητας στο ήδη υπάρχον λογισμικό πρόγραμμα .

α/α 1 : Αφορά υποτίθεται αγορά προγράμματος για τις νέες 180 συσκευές Καταχώρησης στοιχείων που αγοράστηκαν πρόσφατα. Με την παραγγελία 14147448-1, τον Αυγουστο 2014  έγινε με απ΄ευθείας ανάθεση προμήθεια 80 συσκευών για να ακολουθήσει νέα αγορά άλλων 80 καταχωρητών με την υπ΄αρ. συμβαση 14149409-1,  (4-12-2014) με την υπ΄αρ.352 έγκριση του Προέδρου για απ΄ευθείας ανάθεση. Προμηθευτής η εταιρεία MICROMEDIA ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Τώρα ακολουθεί προμήθεια για ανάπτυξη επιπλέον (;) λειτουργικότητας για τους καταχωρητές στην BYTE.

α/α 1Ανάπτυξη επί πλέον Λειτουργικότητας στην νέα Εφαρμογή CLIENT για την Διαχείρηση Φορητών Καταχωρητών Καταμέτρησης.Απ΄ευθείας ΑνάθεσηBYTE
α/α 2Νέο ERP (SAP-B1) στην ΕΥΔΑΠ ΝήσωνΑπ΄ευθείας ΑνάθεσηBYTE
α/α 3Ανάπτυξη επί πλέον Λειτουργικότητας  στο (SAP-B1)Απ΄ευθείας ΑνάθεσηBYTE
α/α 4Ανάπτυξη Λειτουργικότητας των Συνεργείων Οχημάτων-Μηχανημάτων στο (SAP-B1)Απ΄ευθείας ΑνάθεσηBYTE
α/α 5Ανάπτυξη υποσυστήματος Γραμματειών στο (SAP-B1)Απ΄ευθείας ΑνάθεσηBYTE
α/α 6Προμήθεια Συστήματος Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Πελατών (e-customer) μέσω διαδικτύου για την ΕΥΔΑΠ.Απ΄ευθείας ΑνάθεσηBYTE

 

α/α 369: Απόφαση Σύστασης επιτροπής Παραλαβής.   Ημερομηνία 30-12-2014.

α/α 1Προμήθεια Λογισμικού Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Χρόνου εργαζομένων για την Υπηρεσία Ασφάλειας ΕργαζομένωνΠροχειρος ΔιαγωνισμόςHIPAC
α/α 2Προμήθεια Εξοπλισμού για το υπό Αναδιάρθωση Σύστημα SAP-HR στην Διευθυνση Ανθρωπίνων ΠόρωνΑπ΄ευθείας ΑνάθεσηHIPAC
α/α 3Προμήθεια 180 Ψηφιακών ΠιστοποιητικώνΠροχειρος ΔιαγωνισμόςHIPAC

α/α 1 : Ποίος το ζήτησε και που θα εγκατασταθεί; Το υπάρχον εξελιγμένο σύστημα  διαχείρισης Προσωπικού   SAP-HR καλύπτει τις ανάγκες

 

α/α 2:  Απόφαση Σύστασης επιτροπής  για διενέργεια και  αξιολόγηση προσφορών. Ημερομηνία 14-01-2015.

Έγινε σύσταση επιτροπής για εξέταση προσφορών για οκτώ (8) Πρόχειρους Διαγωνισμούς οι οποίοι συντάχθηκαν τον τελευταίο μήνα και προωθούνται κατ εξαίρεση προηγούμενες άλλων. Αφορούν όλα τα Περιφερειακά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στα οποία έχουν γίνει παρόμοιες αναθέσεις. Για να διευκολύνουμε το έργο της Επιτροπής , επειδή αυτή θα έχει να εξετάσει αρκετές προσφορές και άλλων προμηθευτών επί οκτώ διαγωνισμούς της προτείνουμε  να επιλέξει …την HIPAC.

Εκτιμώμενο συνολικό Κόστος 800.000 €  πλέον ΦΠΑ 23%

 

α/α 1Καταχώρηση εγγράφων στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης για το Α΄ Περιφ. Κέντρο ΑθηνώνΠροχειρος ΔιαγωνισμόςHIPAC
α/α 2Ενημέρωση Ηλεκτρονικού Αρχείου Πελατών στο Περ. Κέντρο Γλυφάδας.Προχειρος ΔιαγωνισμόςHIPAC
α/α 3Ηλεκτρονικό σΣύστημα Διαχείρησης του Μητρώου Παροχών στο Περ. Κηφισίας.Προχειρος ΔιαγωνισμόςHIPAC
α/α 4Ηλεκτρονική Καρτέλα στο Περ.Κέντρο Καλλιθέας στο υφιστάμενο σύστημα Πάπυρος.Προχειρος ΔιαγωνισμόςHIPAC
α/α 5Ηλεκτρονκός Φάκελλος για το Περ. Κέντρο Πειραιά.Προχειρος ΔιαγωνισμόςHIPAC
α/α 6Επικαιροποίηση Ηλεκτρονικού Μητρώου Πελατών για το Περ. Κέντρο Αμαρουσίου στο υφιστάμενο σύστημα “Πάπυρος”.Προχειρος ΔιαγωνισμόςHIPAC
α/α 7Επικαιροποίηση Ηλεκτρονικών Φακέλλων Μητρώου Πελατών του Β΄Περ. Κέντρου Γαλατσίου.Προχειρος ΔιαγωνισμόςHIPAC
α/α 8Προτυποποίηση Εταιρικών Εγγράφων Εξυπηρέτησης ΠελατώνΠροχειρος ΔιαγωνισμόςHIPAC

 

Υ.Γ.

Συνιστούμε στους συναδέλφους, κυρίως τις ημέρες αυτές που προβλέπεται αθρόα υπογραφή υποθέσεων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αναλαμβάνουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Η μέθοδος της συνυπογραφής των αποφάσεων ακόμη και από τον επίπεδο του τμηματάρχου, επιφέρει διάχυση και μετακύλιση  των ευθυνών. Η έγγραφη επισήμανση εκ μέρους των συναδέλφων πιθανών «παρατυπιών», «λαθών», «παραλήψεων» στην διαδικασία, δεν συνιστά σε καμία περίπτωση παράβαση καθήκοντος, ούτε σταματά την διαδικασία αλλά παραπέμπει σε ανώτερο επίπεδο την ευθύνη τη λήψης της Απόφασης.

  

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΔΑΠ.

download-pdf-version

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here