Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ αισθανόμαστε βαθύτατα προσβεβλημένοι όταν η εταιρεία στην οποία προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, αντί να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, δείχνει στην κοινωνία ένα ανάλγητο πρόσωπο.
Είναι αδιανόητο μια εταιρεία του δημοσίου όπως η ΕΥΔΑΠ με 62 εκατ. καθαρά κέρδη και απαιτήσεις από το κράτος (Υπουργεία και ΟΤΑ) 263 εκατ. ευρώ (χωρίς προσαυξήσεις) να αφήνει χωρίς νερό εκατοντάδες άπορες οικογένειες που έχουν πληγεί από την ανθρωπι-στική κρίση, που δημιούργησε η μνημονιακή βαρβαρότητα.

Είναι απαράδεκτο εν έτει 2013, να κινδυνεύεις να σου κατασχέσουν το σπίτι και να πεταχτείς και στο δρόμο, επειδή δεν έχεις να πληρώσεις το νερό.

Το Σύνταγμα κατοχυρώνει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου (άρθρο 2), ο ΟΗΕ έχει κατοχυρώσει ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα την ελεύθερη πρόσβαση στο νερό. Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ γιατί αγνοεί αυτές τις βασικές θεσμικές επιταγές;

Καλούμε την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, χωρίς καθυστέρηση, να δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες:

· Για άμεσο πάγωμα των διαδικασιών κατασχέσεων σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλλουν τις οφειλές τους
· Σε αποκατάσταση της παροχής νερού στις ανωτέρω κατηγορίες χωρίς να καταβάλλουν το κόστος επανασύνδεσης

Καλούμε την Ομοσπονδία και τα σωματεία της ΕΥΔΑΠ, σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του πρόσφατου συνεδρίου της ΟΜΕ, να παρέμβουμε στην κυβέρνηση και στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος ώστε:

· Να κατοχυρώσουν θεσμικά την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τις διακοπές υδροδότησης λόγω οφειλών
· Να καθιερωθεί κοινωνικό τιμολόγιο ώστε για αυτές τις κατηγορίες των καταναλωτών η χρέωση να ξεκινάει μετά τα 20 κυβικά ανά οικογένεια + 5 κυβικά ανά προστατευόμενο μέλος ανά τρίμηνο

Συμμετέχουμε αύριο 10 Ιουνίου στις 10 το πρωί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά που διοργανώνουν οι κάτοικοι του Περάματος για να απαιτήσουμε:

Κανένας μόνος του στην κρίση
Κανένας συμπολίτης μας χωρίς νερό

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here