Πέμπτη 23/05/2019

Κραυγές αντί διαλόγου στη Γ. Σ. του Πολιτιστικού. Εγκρίθηκαν διοικητικός και οικονομικός απολογισμός

Δημοσιεύτηκε στις:

Με την έγκριση του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών, ολοκληρώθηκε χθες (27/2) το απόγευμα η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ.

Επί συνόλου 1.559 εγγεγραμμένων μελών (σύμφωνα με την κατάσταση μελών που παραδόθηκε από το Δ.Σ. στη δικαστική αντιπρόσωπο) παραβρέθηκαν 161 μέλη. Μετά την διαπίστωση της ύπαρξης απαρτίας, σύμφωνα με το καταστατικό, εκλέχτηκε το Προεδρείο της Γ.Σ. με Πρόεδρο τον Μάριο Ματαράγκα και Γραμματέα τον Αντώνη Ποθητό.

Τον Διοικητικό Απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου παρουσίασε ο αναπληρωτής Γ. Γραμματέας Δημήτρης Σουλιώτης (ο Γ. Γραμματέας Κώστας Ρίπης ήταν ασθενής), τον οικονομικό απολογισμό ο Ταμίας Πέτρος Μπαστέας και την Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής ο Σπύρος Κυρίτσης.

Στη συνέχεια και ενώ έπρεπε να ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των μελών του Π.Κ.Ε για την, κατά γενική ομολογία, πλούσια και αξιόλογη διετία που πέρασε, τη συζήτηση μονοπώλησε η αίτηση 60 περίπου συναδέλφων να εγγραφούν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ως μέλη του Πολιτιστικού, αφού δεν είχαν προλάβει να εγκριθούν οι αιτήσεις τους στο τελευταίο Δ.Σ. σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού.

Χωρίς το θέμα να μπαίνει για συζήτηση και έγκριση στη Γενική Συνέλευση, ακολούθησαν αντεγκλήσεις, εκατέρωθεν προσβλητικές εκφράσεις και ένα πολωτικό κλίμα έντονης παραταξιοποίησης, εν είδει ρεβάνς για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Δ.Σ. της ΟΜΕ.

Μετά από αρκετή ώρα το Προεδρείο κατέληξε ότι δεν υπάρχει θέμα συζήτησης, ούτε η Γ.Σ. μπορεί να αποφασίσει σχετικά και το θέμα έκλεισε με την ικανοποίηση (προφανώς) αυτών που επέμεναν στην μη εγγραφή νέων μελών στο Πολιτιστικό, οι οποίοι/ες ούτως ή άλλως (σύμφωνα με το Καταστατικό) δεν είχαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις προσεχείς εκλογές.

Στη συνέχεια και αφού η πρόεδρος Ολγα Τσιμιδάκη και τα μέλη του Δ.Σ. έκοψαν την πίτα του Πολιτιστικού ακολούθησε η μυστική ψηφοφορία για την έγκριση των απολογισμών και την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

Σε αυτή ψήφισαν 94 μέλη. Ο Διοικητικός απολογισμός εγκρίθηκε με 51 ψήφους υπέρ και 42 κατά και 1 λευκό, ενώ ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε με 65 ψήφους υπέρ, 27 κατά και 2 λευκά.

Να σημειωθεί ότι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων του απερχόμενου Δ.Σ. ήταν ομόφωνες η παράταξη της Πολιτιστικής Δράσης δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τον διοικητικό απολογισμό(!), ενώ διάχυτη ήταν η εντύπωση στην ατμόσφαιρα ότι εκπρόσωποι της ΑΚΕ, αν και απέφυγαν να τοποθετηθούν δημόσια, παρότρυναν τα μέλη να καταψηφίσουν και τον διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό.

Για την Εφορευτική Επιτροπή εκλέχτηκαν κατά σειρά ψήφων τακτικά μέλη οι: Σαρακινίδης Γιώργος, Τούντας Δημήτρης, Ζαρναβέλης Νικόλαος, Μαστοράκης Μανώλης και Σουβατζής Ιωάννης. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι: Σιαφάρας Πέτρος και Κωστοπούλου Σταυρούλα.

Εκπρόσωποι του ΣΕΚΕΣ μετά τη λήξη της Συνέλευσης σημείωναν: «Το Πολιτιστικό Κέντρο δεν προσφέρεται ως αρένα μιας άγριας και ξένης προς τους σκοπούς του  παραταξιακής αντιπαράθεσης. Όσοι ήμασταν παρόντες στη δράση του ΠΚΕ τα δύο προηγούμενα χρόνια, και ήταν από όλες τις παρατάξεις, καταφέραμε να ξεπεράσουμε  παραταξιακές αγκυλώσεις για να παρουσιάσουμε αξιόλογο έργο και να εξυγιάνουμε τα πολύπαθα οικονομικά του ΠΚΕ. Οι απόντες από τη δράση του Πολιτιστικού «κομματάρχες» δεν θα καταφέρουν να εντάξουν στα παραταξιακά και κομματικά τους λάφυρα το αποτέλεσμα των ερχόμενων αρχαιρεσιών. Τα μέλη του ΠΚΕ δεν είναι φαντάροι για να ακολουθούν τυφλά ηγέτες και ηγετίσκους με ιδιοτελείς προθέσεις που το μόνο που δεν τους απασχολεί είναι η προκοπή του Πολιτιστικού. Το παρελθόν μας έχει διδάξει. Στις επόμενες αρχαιρεσίες οι συνάδελφοι θα φροντίσουν η σημερινή «φωτεινή» περίοδος να συνεχιστεί και οι «μαύρες» σελίδες να αποτελέσουν οριστικά παρελθόν».

530ΥποστηρικτέςΚάντε Like
90ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
20ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here