«Κρείττον του λαλείν το σιγάν», συμβούλευε ο Πλάτων στο «Συμπόσιο», ενώ ο Ελβετός μυθιστοριογράφος Γκότφριντ Γκέλερ τροφοδότησε τη λαϊκή σοφία με το γνωστό σε όλους: «Το να μιλάς είναι ασήμι, αλλά η σιωπή είναι χρυσός…»

Προφανώς ο συνάδελφος, μέλος του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Μανώλης Αγγελάκης από τις ρήσεις των φιλοσόφων και τη σοφία των λαϊκών ρήσεων, προτιμά τη… σοφία της κυβερνητικού εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, η οποία πίσω από κάθε κριτική, βλέπει ένα και μόνο υπεύθυνο.Στην περίπτωσή μας, το ΣΕΚΕΣ και τους… συνοδοιπόρους αυτού.

Στην ανακοίνωσή-απάντηση του ΣΕΚΕΣ (12/11/14) για την «ενημέρωση» του συνάδελφου, ως εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, o Μανώλης Αγγελάκης έσπευσε να απαντήσει (14/11/14), χωρίς να το πολυσκεφτεί: «Είναι φανερό ότι σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, τους χαλάει τα σχέδια το Δ.Σ. της Ε.ΥΔ.Α.Π. που με τις αποφάσεις του επιλύει προβλήματα που είχαν καθυστερήσει», επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά το ερώτημα του τίτλου της ανακοίνωσης του ΣΕΚΕΣ: «Ενημέρωση(;) εκπρόσωπου Εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ ή απολογητή των σχεδίων της διοίκησης;».

Χωρίς πολλά-πολλά, απλά και ξάστερα: «Το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ επιλύει προβλήματα». Και ο συνάδελφος Αγγελάκης επαίρεται ότι είναι μέρος της λύσης (των προβλημάτων). Γιατί στην πλευρά της δημιουργίας των προβλημάτων, όπως γράφει, εκτός του ΣΕΚΕΣ, είναι η… συνεργάτης του στην περιφέρεια Ρ. Δούρου(!), οι αποτυχημένοι υποψήφιοί της(!) και το ΣΕΚΕΣ που «κάνουν εμπόριο ελπίδας» και «προσπαθούν να παραπλανήσουν με σκόπιμα ψέματα, υποσχόμενοι πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν και καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες στους εργαζόμενους για ψηφοθηρικούς και μικροκομματικούς σκοπούς, χωρίς βέβαια να βρίσκουν καμία ανταπόκριση». Κεδίκογλου, Μουρούτης, Βούλτεψη, ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, τα ίδια και τα ίδια μηρυκάζουν επιχειρήματα. Copy-paste.

Θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε, τον κατά τα άλλα χαμηλών τόνων συνάδελφο Αγγελάκη, ότι έπεσε θύμα του φανατισμού της πένας «γαλάζιων μαχητών», αλλά ως εκ της θέσης του στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ με την ψήφο των εργαζομένων, δεν δικαιολογείται να καταφεύγει σε ψεύδη και συκοφαντίες.

Πρέπει ξεκάθαρα να πάρει θέση, αν αυτός και ο έτερος… εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ  της εταιρείας, υποστηρίζουν τα συμφέροντα αυτών που τους εξέλεξαν ή συντάσσονται χωρίς άλλο με τις εισηγήσεις και αποφάσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης και των μετόχων.

Όντως το σημερινό ΔΣ της ΕΥΔΑΠ «επιλύει προβλήματα».

  • Τα προβλήματα της κερδοφορίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, που αναλαμβάνουν όλο και περισσότερες δραστηριότητες της ΕΥΔAΠ ή κερδοσκοπούν με την εκμετάλλευση ενοικιαζόμενων εργαζόμενων
  • Επιλύει, και μάλιστα με επιτυχία τα… προβλήματα αύξησης της μερισματικής απόδοσης των μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ, του Πόλσον και των τραπεζών
  • Τα προβλήματα ιδιωτικών επιχειρήσεων, που με δούρειο ίππο την ΕΥΔΑΠ, ετοιμάζονται να βάλουν χέρι στη διαχείριση των υπηρεσιών ύδρευσης των νησιών και την επέκταση των υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ σε όλη την Ελλάδα.  

Τα μόνα «προβλήματα» που δεν ακουμπάει το σημερινό Δ.Σ. και με τη δική σου ευθύνη και σιωπή, είναι η ραγδαία μείωση των αποδοχών του προσωπικού, η ιδιωτικοποίηση του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ και η απόγνωση απόρων οικογενειών που μένουν χωρίς νερό γιατί δεν έχουν να πληρώσουν.

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here