ΛΑΕ ΕΥΔΑΠ: «Ο Μεγάλος αδερφός είναι εδώ και είναι ντυμένος με ψευτο-αριστερό μανδύα»

Δημοσιεύτηκε στις:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ο Μεγάλος αδερφός είναι εδώ και είναι ντυμένος με ψευτο-αριστερό μανδύα 

Συνάδελφοι

Ο Τζορτζ Όργουελ ξεκίνησε να γράφει την δεκαετία του 40΄ για το μακρινό τότε 1984, για το μέλλον όπως το φανταζόταν.

Παρουσίαζε τότε μία ανατριχιαστικά ακριβής προφητεία για το μέλλον του κόσμου, ένα μανιφέστο, είναι η εξιστόρηση της μοναχικής και διαχρονικής μάχης του ατόμου με το σύστημα, έναν μηχανισμό δομημένο μεθοδικά, σχεδόν άφθαρτου, που αποσκοπεί στον απόλυτο έλεγχο και την κατάργηση κάθε ελευθερίας Ένα μέλλον που άπαντες θα παρακολουθούνταν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο έναν κόσμο που ο Μεγάλος Αδελφός σε παρακολουθεί και σε ελέγχει για τα πάντα.

Αυτό που ίσως είχε προβλέψει ο συγγραφέας μπορεί εντέλει να μην συνέβη το 84 αλλά το 2019 στην χώρα μας φαίνεται να το εφαρμόζει και να το ασπάζεται μια υποτιθέμενη αριστερή διοίκηση φιλεργατική όπως διαλαλεί δεξιά και αριστερά, προσπαθώντας ίσως να το πιστέψει και η ίδια ενώ ήδη έχει αποχαιρετήσει την δικιά της Αλεξάνδρεια προ πολλού.

Συνάδελφοι, έχουμε να κάνουμε με :

  • Μια διοίκηση που στην θητεία της δεν κατάφερε να θωρακίσει την ΕΥΔΑΠ με το απαραίτητο τακτικό προσωπικό ώστε να διασφαλίσει το μέλλον της δημόσιας ΕΥΔΑΠ.
  • Με μια διοίκηση που πολέμησε με νύχια και με δόντια τους 23 υδρονομείς  οι οποίοι μόνο με τον αγώνα το δικό τους αλλά και των συναδέλφων τους είναι αυτή τη στιγμή τακτικό προσωπικό, και προφανώς όχι απ την καλή καρδιά της διοίκησης που άλλωστε δυο φορές τους απέλυσε και εντέχνως το αποκρύπτει για να παρουσιαστεί ως Λυτρωτής σήμερα.
  • Με μια διοίκηση που ποινικοποίησε σε μέγιστο βαθμό την λειτουργία της ΕΥΔΑΠ όχι για να βρει το πραγματικό σάπιο άλλα για να τρομοκρατήσει και επιτύχει σκυμμένα κεφάλια και υποταγή.
  • Με μια διοίκηση των εργολαβιών που θα τις καταργούσε όπως έλεγε κάποτε  και αντ αυτού τις παρακολουθούμε να αυξάνοντε γεωμετρικά
  • Με μια διοίκηση που παραλαμβάνει νέα δίκτυα μέσω της διεύθυνσης δικτύου χωρίς κανένα προγραμματισμό και χωρίς το απαραίτητο τακτικό προσωπικό προφανώς με μόνο στόχο την εντατικοποίηση της εργασίας τα υπερκέρδη, και εντέλει την παράδοση των δικτύων στους εργολάβους αλλά και πόσα άλλα που δεν είναι του παρόντος αλλά θα επανέλθουμε με νέα μας ανακοίνωση.

Αυτή η διοίκηση λοιπόν ζηλεύοντας την υπουργό προστασίας του πολίτη που πρόσφατα δήλωσε ότι άπαντες παρακολουθούνται είχε δώσει τα πρώτα δείγματα καλώντας προσωπικό για αναρτήσεις μη αρεστές στα social media σε απολογίες , έρχεται τώρα με την 20168 απόφαση ΔΣ να στοχοποιήσει το προσωπικό δια της πλήρους παρακολούθησης και δια της ίδιας απόφασης ελέγχου και χειραγώγησης.

Τι περιλαμβάνει αυτή η απόφαση η θα συμπεριληφθεί στο μέλλον που δεν αναγράφεται στο περιεχόμενο της εντέχνως; αναφέρουμε μερικά από τα χαρακτηριστικά όπως αναγράφει ο κατασκευαστής στις προδιαγραφές για να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους

  • Αναφέρει χαρακτηριστικά λοιπόν ο κατασκευαστής το πρόγραμμα παρέχει συγκεντρωτική πληροφόρηση στο τέλος κάθε μήνα για την κατανομή του χρόνου εργασίας του προσωπικού, διευκολύνοντας την έκδοση της μισθοδοσίας. Η διοίκηση πολλάκις έχει δηλώσει ότι δεν θα συνδεθεί σε πρώτη φάση αλλά θεωρούμε δεδομένο ότι θα το κάνει 
  • Διαχείριση μητρώου εργαζομένων αναφέρει επίσης χαρακτηριστικά ότι το σύστημα επιτρέπει τη διαχείριση των βασικών στοιχείων υπαλλήλων και οργανογράμματος. Για κάθε εργαζόμενο ορίζονται τα βασικά του στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός μητρώου και η μονάδα στην οποία υπηρετεί. Επιπλέον για κάθε εργαζόμενο τηρείται αναλυτικό ιστορικό των καρτών και των ωραρίων του. Εδώ αποδεικνύεται ότι έχουμε ένα ακόμα νέου τύπου φακέλωμα το οποίο όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν και για όποιο σκοπό.
  • Διαχείριση Ωραρίων εδώ ο κατασκευαστής αναφέρει ότι Από την οθόνη διαχείρισης ωραρίων μπορούν να καθοριστούν οι παράμετροι του κάθε ωραρίου όπως η ώρα έναρξης και λήξης, η ανοχή πρόωρης εισόδου ή καθυστέρησης, κτλ. Επιπλέον το προγραμα υποστηρίζει τα «ελεύθερα» ωράρια για προσωπικό όπως προϊστάμενοι που μπορεί να μην έχουν αυστηρά καθορισμένες ώρες παρουσίας.

Και εδώ έχουμε εφόσον εφαρμοστεί τον ψευτο αριστερό διαχωρισμό του προσωπικού σε πληβείους και πατρίκιους και τον μηχανισμό βεβαίως βεβαίως εξυπηρετήσεων και ότι άλλου συνειρμού μπορείτε να σκεφτείτε πάλι μέσα θα πέσετε, και αυτό αποδεικνύετε αμέσως παρακάτω που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στο πρόγραμμα

οι προϊστάμενοι των μονάδων, ή οι υπάλληλοι με κατάλληλη αρμοδιότητα μπορούν να προσπελαύνουν και να επεξεργάζονται τα στοιχεία των υπαλλήλων της μονάδας (ή των μονάδων) τους. Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατό:

  • Να χρησιμοποιείται η εφαρμογή για την άμεση πληροφόρηση των προϊσταμένων, οι οποίοι βλέπουν μόνο τους εργαζόμενους της μονάδας τους, χωρίς να απαιτείται η αποστολή στοιχείων σε αυτούς από τους διαχειριστές της ωρομέτρησης
  • Ο επιμερισμός των εργασιών καθημερινής διαχείρισης (π.χ. καταχώρηση απουσίας ή καταχώρηση χτυπήματος) στις επιμέρους μονάδες, οι οποίες βλέπουν και επεξεργάζονται μόνο το προσωπικό τους, λειτουργία ιδιαίτερα χρήσιμη όταν το σύστημα λειτουργεί σε ένα φορέα με πολλαπλά γεωγραφικά σημεία. Δηλαδή θα μας φυτέψουν και ένα τσιπάκι για παν ενδεχόμενο, το μόνο εντέλει που δεν προβλέπεται είναι αν θα καταγραφούν οι βιολογικές ανάγκες του εργαζομένου και αν αυτές θα μετρούν ως χρόνος εργασίας η απουσίας αλλά φανταζόμαστε ότι και αυτό θα το προβλέψουν.

Συνάδελφοι

Η πλειοψηφία του προσωπικού είχε προλάβει το αναχρονιστικό σύστημα των καρτών και των τότε γκαουλάιντερ που ήταν πάνω απ τα μηχανήματα για να δουν αν ο εργαζόμενος έχασε έστω και ένα λεπτό, έχουν ζήσει τις εποχές που οι του συστήματος είχαν καλύτερη αντιμετώπιση απ τους προϊσταμένους τους και οι πληβείοι αντιμετωπίζονταν ως παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Σε κάθε περίπτωση οι αναχρονιστικές πρακτικές του παρελθόντος στο όνομα της καλύτερης διαχείρισης του προσωπικού δεν αντιμετωπίζονται έτσι και σίγουρα όχι με αυτόν τον τρόπο.

Καλούμε άμεσα το συνδικάτο να πάρει θέση και να πράξει τα αυτονόητα 

Καλούμε την διοίκηση να αποσύρει την απόφαση για εργαζόμενους που αν μη τι άλλο προσφέρουν τα μέγιστα πάρα την αποψίλωση των υπηρεσιών και πάρα την συνεχόμενη εντατικοποίηση της εργασίας με νέα αντικείμενα, η απόφαση αυτή αποτελεί ευθεία προσβολή του προσωπικού, και η απαξίωση του προσωπικού μέσω τέτοιων αποφάσεων δεν πρέπει να γίνει από κανέναν αποδεκτή.

ΥΓ. Δεν θα περίμενε κανένας κάτι διαφορετικό από αυτή την μέθοδο όταν ο Διευθύνων σύμβουλος εμφανίζεται στο κρατικό κανάλι και ζητάει συγνώμη για τις υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ (εργαζόμενους σε περιφερειακά ), ενώ πολύ καλά ξέρει ότι εφαρμόζονται κατά γράμμα οι οδηγίες του 

Η ΓΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΕ-ΕΥΔΑΠ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here