Μέσα Ατομικής Προστασίας. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο

“Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα”

Θες από επαγγελματική διαστροφή, θες ότι τα ΜΑΠ και τα αναλώσιμα που αφορούν την ασφαλή εργασία του τεχνικού προσωπικού είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και είναι από τα θέματα που παρακολουθώ και κατά καιρούς αναφέρομαι όταν υπάρχει ζήτημα που ακόμα για μια φορά υπάρχει.

Αφορμή για την σημερινή μου παρέμβαση όμως αποτέλεσε ένα σουρεάλ μήνυμα εκ του περιεχομένου της ΕΣΥΠ που είχα λάβει στο εταιρικό μου mail με τον τίτλο είμαι ο ΕΥΔΑΠΙΟΣ. Το σκέφτομαι εδώ και καιρό κάνω υπομονή όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, αλλά η κατάσταση έχει φτάσει ποια στο απροχώρητο.

Πριν αρχίσουμε λοιπόν τους γέλωτες ομαδικώς αν και η καλλιτεχνική οπτική είναι υποκειμενική, η πραγματική αφορμή για το σχόλιο είναι η υποκρισία και η κοροϊδία προς το τεχνικό προσωπικό που γίνεται ανερυθρίαστα και χωρίς κανένα ενδοιασμό ποια. “Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα”.

Έχουμε και λέμε λοιπόν με μερικά ρητορικά ερωτήματα στον ΕΥΔΑΠΙΟ

  • Μπορεί να μας απαντήσει ο ΕΥΔΑΠΙΟΣ πόσες φορές ακόμα θα μας πάρουν μέτρα μέχρι τα ΜΑΠ φόρμες και υποδήματα παραληφθούν από τους δικαιούχους και πότε επιτέλους θα τα παίρνουμε στην ώρα τους; η έχουν σκοπό να το παρατείνουν στο επέκεινα; εκτός και υπάρχει άλλος λόγος για να μας παίρνουν μέτρα συνέχεια λόγος με “μεταφυσικές προεκτάσεις ίσως” , και άντε και πες απ τον ένα χρόνο στον άλλο βάλαμε μερικά κιλά, στα υποδήματα βρε ανερμάτιστοι τι θα γίνει θα μεγαλώσει το πόδι;
  • Μπορεί να μας απαντήσει ο ΕΥΔΑΠΙΟΣ τις πταίει και οι αποθήκες έχουν εδώ και πάρα πολύ καιρό έλλειψη σε είδη πρώτης ανάγκης αναλώσιμων κυρίως;
  • Μπορεί να μας απαντήσει ο ΕΥΔΑΠΙΟΣ τις πταίει και οι αποθήκες εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν έλλειψη σε επιγονατίδες απαραίτητες για την προστασία των γονάτων, μάθαμε εσχάτως ότι επιτέλους παρελήφθησαν γαλότσες μετά από πολύ καιρό ,για τις ζώνες μέσης δεν θα αναφερθώ καν καθώς όσες υπάρχουν απευθύνονται στους συμπαθείς Ασιάτες και πάντως όχι στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ.
  • Μπορεί να μας απαντήσει ο ΕΥΔΑΠΙΟΣ τις πταίει και αυτά τα έρμα τα ερωτηματολόγια για την ποιότητα των ΜΑΠ ποτέ δεν τα είδαμε;
  • Και για να μην ξεχνάμε και τους συμβασιούχους που η φωνή τους είναι ποιο αδύναμη απ την δικιά μας μπορεί να μας απαντήσει ο ΕΥΔΑΠΙΟΣ οι οχταμηνίτες που έρχονται λίαν συντόμως  για τα χαντάκια από ποια ΜΑΠ που δεν υπάρχουν θα πάρουν; η θα πάνε ως πρόβατα για σφαγή στα χαντάκια παρά τα όσα ορίζει ο νόμος;

Βέβαια πάντα υπάρχει η πιθανότητα να τα συμπληρώνουν ειδικοί σύμβουλοι η υπηρεσιακοί παράγοντες μεταξύ τους, υπενθυμίζω όμως ότι το πρόβλημα στα μπλουζάκια με την ανακλαστική ρίγα στην μέση που στην ουσία τα έκανε άχρηστα λόγω ανελαστικότητας ούτε και στα καινούρια όταν ποτέ έρθουν λύθηκε, η στην πλακοραφή στα παντελόνια που ξηλώνεται. Bέβαια μπορεί να είναι νέα τεχνολογία εξαερισμού των γλουτών και να μην το έχουμε αντιληφθεί και απλά να γκρινιάζουμε αδίκως.

Είναι ζητούμενο λοιπόν ποιος αξιολογεί τα ΜΑΠ και τι γίνεται στην πορεία γιατί οι χρήστες δεν έχουν λόγο και το μόνο σίγουρο είναι ότι η ποιότητα ακόμα και όταν τα λαμβάνουμε είναι κάτω του αποδεκτού για την χρήση που προορίζονται.

Είναι πολύ ωραία τα πλυντήρια και όλα τα υπόλοιπα αλλά για να λειτουργήσουν όμως θα πρέπει να έχουν και το προϊόν το οποίο για ακόμα μια φορά αγνοείτε.

Άρα η σουρεάλ κατά την οπτική μου φιγούρα του ΕΥΔΑΠΙΟΥ παραπέμπει σε ένα καρτούν άνευ ουσίας και περιεχομένου και ένας τρόπος για να βγάλουν την υποχρέωση χωρίς αντίκρισμα προκαλώντας το τεχνικό προσωπικό περαιτέρω.

(ΟΠΟΥ ΕΥΔΑΠΙΟΣ ΒΑΛΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)

ΥΓ-1 Η Διοίκηση αντί να ασχολείται για το πως θα διασφαλίσει τις καρέκλες της να ασχοληθεί με αυτούς που πραγματικά παράγουν το έργο και είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΕΥΔΑΠ προς τα έξω, η διοίκηση πολλάκις με μεγαλοστομίες για το φιλοθεάμον κοινό μέχρι και φυλακή διατίθεται να πάει για να γίνει το έργο πχ γεννήτριες για το Μάτι, αλλά όταν πρόκειται για τις πραγματικές ανάγκες του προσωπικού που αυτοί θα πάνε εντέλει στο Μάτι στην Μάνδρα στην Νέα Πέραμο έχει μια δυστοκία και μια δυσκοιλιότητα να το πω ευγενικά.

ΥΓ-2 Μην διανοηθούν να “ξεχάσουν” να χορηγήσουν τα οφειλόμενα ΜΑΠ των προηγούμενων ετών, δεν μπορεί να συνεχίζεται εσαεί η διαχρονική κοροϊδία των εργαζόμενων. και μια απορία επιπλέον, τα κονδύλια των προηγούμενων ετών που θα χρησιμοποιούντο για την αγορά των ΜΑΠ που έχουν πάει; έχουν χαθεί; και αν όχι γιατί δεν έχουν αποδοθεί τα προβλεπόμενα στους άμεσα δικαιούχους;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here