Μελέτη: Η ρύπανση σκοτώνει 8,3 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως

Τουλάχιστον το 90% όλων των πρόωρων θανάτων από ρύπανση συμβαίνουν σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα.

Πηγή:statista.com

Η έκθεση σε τοξικό αέρα, νερό, έδαφος και σε χημικές ουσίες σκοτώνει 8,3 εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο κάθε χρόνο σύμφωνα με νέα ανάλυση της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Υγεία και τη Ρύπανση.

Η Έκθεση προειδοποιεί ότι η ρύπανση σκοτώνει τρεις φορές περισσότερους ανθρώπους ετησίως από το συνδυασμό του HIV / AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας. Επίσης, σκοτώνει 15 φορές περισσότερους ανθρώπους κάθε χρόνο από τον πόλεμο και άλλες μορφές βίας.

Τουλάχιστον το 90% όλων των πρόωρων θανάτων από ρύπανση συμβαίνουν σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα.

Η Ινδία και η Κίνα είναι οι δύο χώρες με τα περισσότερα θύματα ρύπανσης ετησίως με 2.326.711 και 1.865.566 αντίστοιχα.

Η ανάλυση σημειώνει ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε αυτές τις χώρες στην κορυφή της λίστας, καθώς και τα δύο έθνη έχουν πληθυσμούς δισεκατομμυρίων και αναπτύσσονται γρήγορα. Η Νιγηρία κατατάσσεται τρίτη σε θάνατο πρόωρης ρύπανσης με 279.318, ακολουθούμενη από την Ινδονησία με 232.974 και το Πακιστάν 223.836. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκαταλέγονται στις δέκα χειρότερες χώρες για τους θανάτους από τη ρύπανση και κατατάσσονται στην έβδομη θέση με μόλις 200.000 θανάτους ετησίως.

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο σε μεγάλες βιομηχανικές χώρες με τεράστιους πληθυσμούς και μεγάλες πόλεις που καλύπτονται από το νέφος .

Η ρύπανση είναι η κύρια αιτία θανάτου σε πολλές χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος λόγω του συνδυασμού κακής αποχέτευσης και μολυσμένου εσωτερικού αέρα. Όσον αφορά τους θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, το Τσαντ έχει το υψηλότερο ποσοστό με 287. Ακολουθεί η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με 251 και τη Βόρεια Κορέα με 202.

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here