Με απεργίες αντιδρούν στις απολύσεις οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα

Πηγή:alterthess.gr

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, κατά των απολύσεων εργαζομένων που έχει ξεκινήσει η Εθνική Τράπεζα.

Οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μυλωνά και τους αρμόδιους Διευθυντές της Τράπεζας,έναρξη διαλόγου με την Τράπεζα αμέσως, ώστε να βρεθεί κάποια λύση, καθώς και ανάκληση των απολύσεων που έγιναν στην Εθνική Τράπεζα το τελευταίο εξάμηνο.

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

“Οι «σιωπηλές πλειοψηφίες» μίλησαν σήμερα στην απεργία που είχε προκηρύξει ο Σύλλογός μας στην Εθνική Τράπεζα. Στη μεγαλειώδη Γενική Συνέλευση που έγινε στο κτήριο της οδού Πειραιώς 74 στο Μοσχάτο, η συντριπτική πλειοψηφία δίχως ίχνος δισταγμού ή φόβου απάντησε ΟΧΙ στις απολύσεις, όχι στο κλίμα τρομοκρατίας όχι στην ισοπέδωση των ζωών τους.

Πόσο «λίγοι» άραγε έδειχναν –όχι μόνο αριθμητικά- οι καθολικά καταγέλαστοι απεργοσπάστες που βιαστικά πήγαν στην δουλίτσα τους. Και ποίος άραγε είναι η εγγύηση του δικαιώματος στην εργασία; Αυτός που πηγαίνει βιαστικά στο κτίριο να πάρει τα εύσημα από τους ανωτέρους του ή το υπέροχο πλήθος που ξαφνικά, σαν καταιγίδα ξεσπάει απόλυτα, αδιαμεσολάβητα και ανόθευτα;

Πόσο «λίγοι» άραγε έδειχναν – όχι μόνο αριθμητικά – οι καθολικά καταγέλαστοι απεργοσπάστες που βιαστικά πήγαν στην δουλίτσα τους. Και ποίος άραγε είναι η εγγύηση του δικαιώματος στην εργασία; Αυτός που πηγαίνει βιαστικά στο κτίριο να πάρει τα εύσημα από τους ανωτέρους του ή το υπέροχο πλήθος που ξαφνικά, σαν καταιγίδα ξεσπάει απόλυτα, αδιαμεσολάβητα και ανόθευτα;

Δεν ήταν εύκολη η απόφαση των συναδέλφων. Οι αόρατοι τραπεζοϋπάλληλοι των 650 €  όμως έχουν περίσσευμα σε σθένος και κυρίως έχουν ένστικτο. Ξέρουν πως η Τράπεζα θέλει να «πουλήσει την κάρτα» σε ιδιωτική εταιρία. Ξέρουν πως θέλουν και αυτό να το φορτώσουν στο Σύλλογο με αφορμή τις κινητοποιήσεις. Ξέρουν επίσης πως θα είναι οι επόμενοι και αν δεν είναι, θα φορτωθούν με περισσότερη δουλειά και πίεση. Ξέρουν τέλος πως φέρθηκε η Τράπεζα σε όλους αυτούς που βάλαν πλάτη στα χρόνια της κρίσης και τους βλέπουν τώρα, μετά από τόσα χρόνια, να μαζεύουν με δάκρυα στα μάτια τα πράγματά τους.

Ο Σύλλογος μέσα σε αυτό το αγωνιστικό κλίμα δεν μπορούσε παρά να ακούσει τη λαϊκή διαταγή. Προσοχή! Να το ξαναπούμε. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Η απεργία  διαρκείας δεν είναι εύκολος δρόμος, δεν είναι περίπατος. Θα υπάρξουν εκβιασμοί, απειλές, ένταση της τρομοκρατίας. Ο Σύλλογος θα είναι δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους και σε κάθε ένα ξεχωριστά όμως. Έτοιμος να οργανώσει κάθε δράση, να χτίσει κάθε συμμαχία, να νουθετήσει ώστε να αποφευχθεί κάθε κακοτοπιά. Όταν όμως ακούς μαζικά το «Η τώρα ή ποτέ» κάθε άλλη επιλογή που πέφτει στο τραπέζι είναι υποχώρηση!

Από Δευτέρα λοιπόν απεργούμε και απαιτούμε:

  • Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ Μυλωνά και τους αρμόδιους Διευθυντές της Τράπεζας
  • Έναρξη διαλόγου με την Τράπεζα αμέσως, ώστε να βρεθεί κάποια λύση.
  • Ανάκληση των απολύσεων που έγιναν στην Εθνική Τράπεζα το τελευταίο εξάμηνο.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αλληλέγγυους που μαζεύτηκαν στο κτήριο της Πειραιώς σήμερα. Από τους εργαζόμενους στη λαχαναγορά, τον Πρόεδρο και τον αναπλ. Οργανωτικό γραμματέα του Ε.Κ.Α, τον πρόεδρο της Π.Ο.Θ.Α, τα Δ.Σ των σωματείων πρώην εργαζομένων σε Eθνοdata και Εθνοκάρτα, τον Πρόεδρο και Γραμματέα από τον Σύλλογο στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, τον πρώην Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και από τις παρατάξεις του ΣΥΕΤΕ. Παρεμπιπτόντως ακόμα περιμένουμε από την πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ δύο λόγια για τις απολύσεις. Για την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ ούτε λόγος.

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ/ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ/ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΩΣ ΤΗ ΝΕΑ Γ.Σ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/12/2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here