Μ. Αγγελάκης: “Στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ δεν πάρθηκε καμία απόφαση εναντίον συναδέλφων” 

Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ.
Αγγελάκης Μανώλης  
13 Ιουνίου 2017

Αγαπητοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μου κάνατε την μεγάλη τιμή να σας εκπροσωπώ τα τελευταία χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ και θεωρώ πως είναι απαραίτητο να αναφερθώ στην πορεία αυτή που υπήρξε δύσκολη αλλά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική για όλους παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Στο διάστημα αυτό κατέβαλα κάθε προσπάθεια να εκπροσωπήσω  τον καθένα από εσάς που κάθε μέρα δίνετε τον δικό σας αγώνα φιλότιμα και με αξιοπρέπεια,  αισθανόμενος το βάρος της ευθύνης που μου αναθέσατε.

Στη θητεία μου αυτή δεν υπήρξαν εύκολες και δύσκολες αποφάσεις.  Με τη συμβολή της υποστηρικτικής ομάδας που έχω δίπλα μου η οποία απαρτίζεται από συναδέλφους με άρτια επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία, κάθε θέμα το αντιμετωπίσαμε αντικειμενικά και τεκμηριωμένα.  Η ψήφος μου στο ΔΣ είχε ως αποκλειστικό κριτήριο το συμφέρον των εργαζομένων, της ΕΥΔΑΠ και των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό υπερψήφισα πολλές σημαντικές αποφάσεις όπως τα μέτρα ανακούφισης των ευπαθών ομάδων, τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.  Διεκδίκησα έγκαιρα και δυναμικά την επίλυση στο ζήτημα της πρόσληψης των επιτυχόντων στο ΑΣΕΠ του 2009 ηλεκτρολόγων, μηχανοτεχνιτών και υδρονομέων, όταν η συντριπτική πλειοψηφία ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στην πρόσληψή τους.  Ειδικά για τους υδρονομείς πρέπει άμεσα να δοθεί οριστική λύση και να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό της Εταιρείας.

Με απόλυτα εμπεριστατωμένα υπομνήματα και τοποθετήσεις μου στο Διοικητικό Συμβούλιο επεσήμανα τους κινδύνους που μπορεί να προκύπτουν από συγκεκριμένες Αποφάσεις και ως όφειλα τις καταψήφισα.  Η τοποθέτηση της ΕΥΔΑΠ στην Τράπεζα Αττικής, η επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, η εκχώρηση εργασιακών αντικειμένων της ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες όπως στην περίπτωση της λειτουργίας του ΚΕΛ Μεταμόρφωσης και άλλα ενώ μετά από παρέμβασή μου, το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ απάντησε αρνητικά στο αίτημα της ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ για πληρωμή ύψους 133.600.000 € για το κόστος του ακατέργαστου νερού.  Δυστυχώς τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα επιβεβαίωσαν αυτά για τα οποία προειδοποίησα εγκαίρως στο ΔΣ.

Άσκησα και θα συνεχίσω να ασκώ, εφόσον με τιμήσετε και πάλι με την ψήφο σας, το καθήκον μου να διεκδικώ απαντήσεις για όλα τα σοβαρά θέματα που αφορούν την ΕΥΔΑΠ και  με επιστολές μου προς τη Διοίκηση να ζητώ να έρθουν σχετικές ενημερώσεις στις συνεδριάσεις του ΔΣ.

Για όλες τις εξελίξεις αλλά και για κάθε ενέργειά μου σας ενημέρωνα με ανακοινώσεις.

Το σημαντικότερο είναι πάντως ότι δεν πάρθηκε καμία απόφαση εναντίον συναδέλφων.  Αντιθέτως επιλύθηκαν πολλά προβλήματα και ικανοποιήθηκαν δίκαια αιτήματα ομάδων εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο. Επιπλέον και όποτε απαιτήθηκε, το Διοικητικό Συμβούλιο, με απόλυτο σεβασμό και ευαισθησία, ικανοποίησε και ατομικά αιτήματα εργαζομένων και συνταξιούχων που αφορούσαν κυρίως σοβαρότατα θέματα υγείας.

Πολύ σημαντικό είναι ότι, μετά την πρόσφατη παρέμβαση μου για το ζήτημα των μισθολογικών προαγωγών υπήρξε θετική γνωμοδότηση από το Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας επί του θέματος.  Είμαι αισιόδοξος ότι η Διοίκηση και το ΔΣ θα προχωρήσει στη διόρθωση αυτής της αδικίας άμεσα προς όφελος όλων των εργαζομένων και κυρίως των νεότερων που λόγω των μνημονίων έχουν μείνει στάσιμοι μισθολογικά σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Πολλά είναι ακόμα αυτά που εκκρεμούν και πρέπει να γίνουν. Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων εργασιακών αιτημάτων.

Τη δεδομένη στιγμή όμως η ύψιστη προτεραιότητα όλων μας είναι η διατήρηση της Δημόσιας ΕΥΔΑΠ και η αποτροπή του ξεπουλήματος του νερού.  Οι θέσεις μου είναι γνωστές και δημοσιοποιημένες και για αυτό το θέμα εδώ και πολλά χρόνια.  Σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ένταξη μας στο Υπερταμείο για τα επόμενα 99 χρόνια.  Οι διαδικασίες για την πώληση του 11% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της εκχώρησης του management, σύμφωνα με τη συμφωνία δανειστών και κυβέρνησης προχωρούν άμεσα.  Παράλληλα με το 4ο μνημόνιο θεσμοθετήθηκαν μια σειρά μέτρα που καταργούν στην ουσία τα εργασιακά δικαιώματα, απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις και αναστέλλουν τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις.  Πολύ σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα εντελώς διαφορετικό και σαφώς σκληρότερο εργασιακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα πρέπει να διαπραγματευτούμε τη Συλλογική μας Σύμβαση που λήγει το 2018.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι όλα αυτά απαιτούν ενότητα, συλλογική δράση αλλά και δυναμική, υπεύθυνη και σοβαρή εκπροσώπηση.  Οι συνάδελφοι που τιμούν με την συμμετοχή τους το ψηφοδέλτιό μας αποτελούν εγγύηση για αυτό.  Τους ευχαριστώ όλους και εύχομαι καλή επιτυχία στον κοινό μας αγώνα.

Γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας.  Καθαρές κουβέντες ακούγατε πάντα από μένα και ξεκάθαρα απευθύνομαι σε σας ακόμα μια φορά.  Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος.  Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις.

Δεσμεύομαι απέναντι σας και η πορεία μου το έχει αποδείξει, ότι με σύνεση, υπευθυνότητα και αγωνιστικότητα θα συνεχίσω να διεκδικώ το καλύτερο ως Εκπρόσωπος σας στο ΔΣ.  Γιατί σας αισθάνομαι πάντα μαζί μου, γιατί καθένας από εσάς είναι Εκπρόσωπος Εργαζομένων, δίπλα μου στις συνεδριάσεις του ΔΣ και θα συνεχίσει να είναι.

Μαζί, όπως πάντα, γιατί μόνο έτσι θα έχουμε το δικαίωμα να λέμε ότι παλέψαμε για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Με εκτίμηση,

Μανώλης Αγγελάκης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here