Μ. Αγγελάκης: «Ήρθαν οι κάρτες ελέγχου εργαζομένων»

Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ
Αγγελάκης Μανώλης 

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2019

ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Την Τετάρτη 13/03/2019, με την υπ’ αριθμόν 20168 απόφαση του ΔΣ εγκρίθηκε η εγκατάσταση συστήματος ελέγχου εισόδου – εξόδου προσωπικού με κάρτες. Μετά την πρόσφατη πρωτοφανή εντολή της Διοίκησης που ανάγκασε το προσωπικό ασφαλείας κτηρίων, να κρατάει «μπλοκάκι» με τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων, τώρα έρχεται και η επίσημη παρακολούθηση. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η πλήρης εφαρμογή του εν λόγω μέτρου σε όλους τους χώρους εργασίας, καθώς η Διοίκηση Μπενίση βιάζεται να θέσει σε εφαρμογή τη συγκεκριμένη απόφαση, για την οποία νιώθει και πολύ υπερήφανη!!!

Η Διοίκηση που πασχίζει να μας πείσει για την εκτίμηση που τρέφει για το προσωπικό της Εταιρείας, έρχεται να μας επιβεβαιώσει με ένα ακόμη μέτρο, ότι η φιλεργατική και αριστερή της προέλευση, είναι μόνο προεκλογικό πυροτέχνημα και πρόφαση. Καλό θα ήταν το συγκεκριμένο σύστημα να το εφαρμόσει στις συνεδριάσεις του ΔΣ, που με ώρα έναρξης 15:00, κάθε φορά δεν ξεκινούν πριν τις 16:30, αλλά και για κάποιο μέλος, διορισμένο από την Κυβέρνηση, που δηλώνεται ως παρόν, ενώ δεν έχει παραστεί στις συνεδριάσεις επί 4 χρόνια.

Είναι λυπηρό ότι και για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση από την ΟΜΕ και τη «σύμπραξη της καρέκλας», που απαρτίζεται από τη γνωστή τριάδα, η οποία ούτε κιχ δεν έβγαλε για τον εγκλωβισμό των συναδέλφων στο καθεστώς παρακολούθησης. Σε αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση, σιώπησαν για να βάλουν πλάτη για μία ακόμη φορά στις μεθοδεύσεις της. Ίσως και γιατί στην επιτροπή υλοποίησης του διαγωνισμού βρίσκεται η γνωστή αγαπημένη τους «συντρόφισσα» που μάχεται δήθεν για τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ στην πραγματικότητα ασχολείται μόνο με ύβρεις και συκοφαντίες.

Η άποψη που διατύπωσα και στο ΔΣ, είναι ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι αναγκαίο, δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη κανονισμοί που διασφαλίζουν την απόδοση των εργαζομένων και την τήρηση του ωραρίου. Επιπλέον τόνισα ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα, να επιβαρυνθεί περαιτέρω οικονομικά η Εταιρεία με το ποσό των 182.714 ευρώ. Μέτρα που έχουν ως στόχο τον περιορισμό των ελευθεριών μέσω παρακολούθησης των εργαζομένων, με βρίσκουν αντίθετο. Για όλους τους παραπάνω λόγους, καταψήφισα το συγκεκριμένο θέμα.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here