Μ. Αγγελάκης: Ενημέρωση για τους υδρονομείς

Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ
Αγγελάκης Μανώλης 

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στη Συνεδρίαση του ΔΣ, που έγινε την Τετάρτη 20/02/2019, ετέθη από εμένα και άλλα μέλη του ΔΣ προ ημερησίας διατάξεως, το θέμα των συναδέλφων υδρονομέων. Μετά τον πολυετή αγώνα τους και τις αποφάσεις που τους δικαιώνουν, καθώς και τον Ν. 4590/2019 και την αντίστοιχη δημοσίευση στο ΦΕΚ 07/02/2019, δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη η μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Απευθυνόμενος στη Διοίκηση, ζήτησα να ενημερωθώ για τους λόγους της καθυστέρησης. Η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών ενημέρωσε, ότι από μέρους της δεν προκύπτει κανένα απολύτως νομικό κώλυμα και ότι το θέμα βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Εν συνεχεία ο Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, ενημέρωσε με τη σειρά του, ότι ούτε από μέρους της Διεύθυνσής του υπάρχει κάποιο εμπόδιο για την υλοποίηση της μετατροπής των συμβάσεων.

Ως εκ τούτου γίνεται σαφές ότι η καθυστέρηση που έχει προκύψει, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης, η οποία παρά την ψήφιση του Νόμου, δεν έχει φέρει ακόμα το θέμα προς έγκριση στο ΔΣ.

Καλώ λοιπόν τη Διοίκηση να φέρει άμεσα εισήγηση για το θέμα στο ΔΣ, ώστε να πάψει επιτέλους η αναίτια ταλαιπωρία των συναδέλφων μας, που παρά τη δικαίωση τους, συνεχίζουν να βρίσκονται όμηροι προεκλογικών επικοινωνιακών παιχνιδιών.

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here