Η αλλαγή της πηγής ύδρευσης, εξελίσσεται σε εφιάλτη για τους κατοίκους της πόλης Φλιντ των ΗΠΑ

Η αλλαγή της πηγής ύδρευσης της πόλης Φλιντ , στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, φαίνεται πως εξελίσσεται σε εφιάλτη για τους κατοίκους αυτής της πόλης. Μετά το μόλυβδο και τις υψηλές συγκεντρώσεις στο αίμα των παιδιών, έκανε ήδη την εμφάνισή της η νόσος των λεγεωνάριων.

Ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Ρικ Σνάιντερ, ανακοίνωσε στις 13/1 ότι στην κοινότητα Genesee εντοπίστηκε, μετά την σύνδεση του δικτύου ύδρευσης με τον ρυπασμένο ποταμό Φλιντ, το βακτήριο legionella που συνδέεται με την νόσο των Λεγεωνάριων.

Από τον Ιούνη 14 μέχρι τον Νοέμβρη 15,καταγράφηκαν 87 περιπτώσεις ,από τις οποίες η 10 ήταν θανατηφόρες! Καθηγητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια που έχει ασχοληθεί με την περίπτωση, δήλωσε ότι η παρέμβαση για να καταστεί το νερό λιγότερο διαβρωτικό στα δίκτυα της πόλης Φλιντ, ενδέχεται να δημιούργησε τις συνθήκες εμφάνισης της νόσου.

Οι κάτοικοι είναι πανικοβλημένοι και τροφοδοτούνται με εμφιαλωμένο νερό από την πυροσβεστική υπηρεσία και άλλους φορείς που έχουν αναλάβει να εφοδιάζουν τον κόσμο με πόσιμο νερό. Αρκετοί καταφεύγουν στο σχετικά κοντινό Ντιτρόιτ για να κάνουν ντουζ,ενώ άλλοι παραπονιούνται για σημάδια που εμφανίζονται ήδη σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας του Μίσιγκαν έδωσε στη δημοσιότητα την αρχική του έκθεση για την εμφάνιση της νόσου των Λεγεωνάριων από τον περασμένο Ιούνη, σχετικά με την έρευνα των 45 πρώτων κρουσμάτων που αναφέρθηκαν , μεταξύ Ιουνίου 2014 και Μαρτίου 2015.

Ο κυβερνήτης Ρικ Σνάιντερ γνωστοποίησε την υπόθεση μόλις την προηγούμενη Τετάρτη 13/1. Αυτό έχει εξοργίσει τους πολίτες που ξαφνικά βρίσκονται αντιμέτωποι με δύο σοβαρά ζητήματα υγείας ,από καιρό γνωστά στην πολιτεία, μετά την ανεύθυνη και αδικαιολόγητη αλλαγή της πηγής τροφοδότησης με πόσιμο νερό της πόλης Φλιντ.

Η Rachael Mingo βρέθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για να εφοδιαστεί δωρεάν νερό την Τετάρτη. Είπε ότι σταμάτησε να χρησιμοποιεί νερό της βρύσης εδώ και ένα χρόνο.
«Τρελάθηκα με αυτή την παρανοϊκή ιστορία. Είναι αηδιαστικό και άδικο», είπε. “Νομίζω ότι είναι απάνθρωπο και μισώ να δείξω με το δάκτυλό μου κανέναν , αλλά ποιος μπορεί να κάνει αυτού του είδους τα πράγματα σε αθώους ανθρώπους; Ανθρώπους που δεν έχουν καν εκπαιδευτεί σε αυτά τα ζητήματα.”

Τα παθήματα στην πόλη Φλιντ ας γίνουν μαθήματα. Κυρίως από πολιτική άποψη γιατί η επιλογή ενός κυβερνήτη να κάνει οικονομίες σε βάρος της υγείας των πολιτών είναι καθαρά πολιτική. Όπως και το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν στην πλάτη του λαού που αφήνει στην τοπική ή την κεντρική εξουσία εν λευκώ τη διαχείριση της ζωής του.

Θυμίζουμε ότι τα προβλήματα αυτά δημιουργήθηκαν όταν ο κυβερνήτης το Μίσιγκαν αποφάσισε να αναθέσει σε ένα ειδικό οικονομολόγο να προτείνει περικοπές δαπανών. Ο εν λόγω ειδικός, πρότεινε και ο κυβερνήτης δέχτηκε, να σταματήσει η παροχή πόσιμου νερού από τη λίμνη Hurron και να συνδεθεί το δίκτυο της πόλης με τον ρυπασμένο ποταμό Φλιντ ,στον οποίο διοχετεύουν τα απόβλητά τους δώδεκα εργοστάσια των εταιρειών GENERAL MOTORS και DUPONT. To δίκτυο διαβρώθηκε από τις χημικές ουσίες του ρυπασμένου νερού, απελευθερώθηκε μόλυβδος και στην προσπάθεια να ελλατώσουν το πρόβλημα προκάλεσαν την εμφάνιση της νόσου των λεγεωνάριων.

Αυτά συμβαίνουν στο μικρό και παγκοσμιοποιημένο καπιταλιστικό χωριό, τη Γη, όπου οι ζωές των ανθρώπων, ειδικά των φτωχών και των ανέργων,έχουν μπει εδώ και πολλές δεκαετίες κάτω από την οικονομία και το κέρδος.

πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here