του Μανώλη Μαστοράκη, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Προσωπικού


Πολύ μελάνι έχει χυθεί και άλλο τόσο ίσως χρειαστεί μέχρι οι νέοι μας συνάδελφοι να βγουν από την ιδιότυπη ομηρία που η διοίκηση, και όχι οι υπηρεσιακοί παράγοντες τους έχει επιβάλει.

Το ιστορικό των συνάδελφων υδρονομέων είναι γνωστό, στην μικρή κοινωνία της ΕΥΔΑΠ οπότε άλλη μια επανάληψη δεν θα βοηθήσει σε κάτι, ας πάμε σε αυτά, λοιπόν που δεν είναι γνωστά.

Θα ξεκινήσω από την καθολική αποδοχή στα λόγια τουλάχιστον, όλων των παρατάξεων ότι οι συνάδελφοι υδρονομείς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τακτικού προσωπικού.

Ακόμα και κυβερνητική παράταξη έφτασε να το αποδέχεται παρότι στην ανακοίνωση της μίλησε για προβοκάτσιες από υπηρεσιακούς κύκλους που όλως τυχαίως συνεχίζουν να κατέχουν τις θέσεις τους.

Κατά τους κυβερνητικούς μάλλον κάποιος άλλος διοικεί την εταιρεία και όχι η Διοίκηση Μπενίση – Παπαδόπουλου. Ο στρουθοκαμηλισμός έχει και όρια συνάδελφοι.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν «Ήδη αντιμετωπίζονται από την ΓΔ Ανθρωπίνου δυναμικού σαν προσωρινό προσωπικό». Αυτό που δεν αναφέρουν βέβαια είναι ποιες ενέργειες έχουν κάνει, και τι αποτέλεσμα έχουν φέρει αυτές οι ενέργειες, άλλα επειδή μπορεί να στεναχωρήσουν το αφεντικό λένε και καμιά παρόλα μέσα στο γενικό κλίμα.

Συνάδελφοι του ΡΑΚ σας καταλαβαίνουμε, έχετε γίνει Ράκη από την μεγάλη μάχη και εντέλει από τη πολλή σας κούραση και με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις προσχωρήσατε στον φυσικό σας χώρο μπας και διασωθείτε.

Οι συνάδελφοι μας λοιπόν νέοι υδρονομείς για να πάμε στο θέμα δεν έλαβαν την παροχή της ξένης γλώσσας γιατί κατά την διοίκηση ήταν σε δοκιμαστική περίοδο αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία.

Θα τους εκταμιευτεί μετά από τις συνεχόμενες αποφάσεις του Δ.Σ. περί αναγκαιότητας τους στο δυναμικό της εταιρείας το δίκαιο αίτημα του συνδικάτου για την παροχή της ξένης γλώσσας και πότε ;

ΜΑΠ

Έχει δοθεί εντολή οι νέοι υδρονομείς να παραλάβουν θερινές φόρμες εργασίας πότε από ποιον και αν όχι, γιατί;

Tροφεία

Όπως όλοι γνωρίζεται, οι νέοι συνάδελφοι μας συμμετέχουν απόλυτα στο μισθολογικό κόστος σε αντίθεση με άλλες μορφές εργασίας, και παρά τούτα τους προτάθηκε για το 2017 ένα εξευτελιστικό σε σχέση με το τακτικό προσωπικό αλλά και με τις άλλες μορφές εργασίας που δεν συμμετέχουν στο μισθολογικό κόστος ποσό. Αρκετοί το αρνήθηκαν και καλώς έκαναν. Θα πάρει απόφαση η εταιρεία να αποκαταστήσει αυτή την αδικία και πότε;

Κατασκηνώσεις

Πριν στεγνώσει το μελάνι των αποφάσεων του ΔΣ, οι νέοι συνάδελφοι μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ απόφαση της εταιρείας , καθώς είναι το μόνο τακτικό προσωπικό που εξαιρείτε της παροχής. Ποιος ευθύνεται και ποιος πρέπει να λογοδοτήσει άγνωστο. Μήπως κατά τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές οι υπηρεσιακοί παράγοντες πάλι; μήπως ειναι ακόμα μια προβοκάτσια κατά της λατρεμένης διοίκησης των εργοδοτικών ;

Συνάδελφοι δεν θα κρυφτώ πίσω από κανένα δάχτυλο. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, έχουμε να κάνουμε με μια αντεργατική διοίκηση που όπως και όλες οι προηγούμενες αλλά και οι επόμενες που κινούνται στην φιλελεύθερη κατεύθυνση των πολιτικών τους προϊσταμένων έχουν στο στόχαστρο τους εργαζόμενους και προσκυνούν το κεφάλαιο.

ΥΓ1: Ακόμα μπορεί να μην έχει βγει η απόφαση για τα ασφαλιστικά για το έκτακτο μέρισμα, και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της ήδη έχετε πάρει μια πρόγευση από το παιχνίδι που έστησαν πάνω στην πλάτη της εταιρείας ΤΑΙΠΕΔ και κυβέρνηση. Είναι όμως απορίας άξιο, πως για την λεηλασία των αποθεματικών της εταιρείας βρέθηκαν εισηγήσεις που τελικά αποδεικνύεται ότι μόνο τα συμφέροντα της εταιρείας δεν υπεράσπισαν, αλλά δεν βρέθηκε μια εισήγηση για να μην απολυθούν οι συνάδελφοι μας, γιατί αυτό ήθελαν να κάνουν και το πρότειναν κιόλας ενώ εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι υπήρχε η δυνατότητα να πράξουν αλλιώς.

ΥΓ2: Τα σωματεία και η ΟΜΕ πέραν των εκλογών που ναι μεν είναι σημαντικές, έχουν σκοπό να ασχοληθούν επιτέλους με τα προβλήματα; Και κατά πότε το βλέπουν; το ότι μας έβαλαν τις ατομικές συμβάσεις απ’ το παράθυρο δεν το βλέπει κανείς; η συντάσσονται με την υπερψήφιση τους όπως έκαναν οι εκπρόσωποι τους στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ;

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here