«ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10 ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (10πμ-2μμ) ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 11 το πρωί

ΟΧΙ ΣΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Η κυβέρνηση στηρίζοντας, υποστηρίζοντας κι εκτελώντας μέχρι κεραίας τις μνημονιακές πολιτικές, προχωράει στη ταχύτατη άρση όποιων εμποδίων υπάρχουν, (οικονομικών και νομικών), ώστε να υλοποιηθεί ο στόχος για πώληση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ, τους αμέσως επόμενους μήνες στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ εναρμονιζόμενο πλήρως με τις κυβερνητικές επιλογές και παραβιάζοντας την υποχρέωση του να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ΕΥΔΑΠ, συγκαλεί για την Τετάρτη 23-10-2013 Γενική Συνέλευση των μετόχων ώστε να εγκριθεί η παραίτηση της ΕΥΔΑΠ από απαιτήσεις ύψους περίπου 700 εκ. ευρώ!Την ίδια στιγμή που:
§  κόβει το νερό ακόμα και σε ανέργους και φτωχούς
§  υποχρεώνει τους καταναλωτές να πληρώνουν προσαυξήσεις από τον πρώτο μήνα καθυστέρησης και διακανονίζει οφειλές με επιτόκιο 12%.
§  πετσοκόβει τους μισθούς μας, ενισχύοντας το ταμείο της ΕΥΔΑΠ με 80 εκ. ετησίως και υποχρεώνει συναδέλφους να «υποχρεώνονται» για δάνεια και προκαταβολές μισθών(!)
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Τα τελευταία χρόνια είπαμε πολλά. Όμως τώρα δεν είναι η ώρα για λόγια. Είμαστε στο και πέντε.
Ή αποτρέπουμε (εργαζόμενοι και κοινωνία) την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ ή  θα βρεθούμε να αντιμετωπίσουμε τις ολέθριες συνέπειες του ξεπουλήματος. Για τους εργαζόμενους: απολύσεις, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων όσων μείνουν, νέες περικοπές –βλέπε εφάπαξ-, κατάργηση υγειονομικού κλπ. Για τους πολίτες: αύξηση της τιμής των υπηρεσιών ύδρευσης-αποχέτευσης, υποβάθμιση της ποιότητας, κατάργηση της προσβασιμότητας στο πόσιμο νερό, όσων δεν δύνανται οικονομικά. Για την κοινωνία: έλεγχος του κύκλου νερού, με ότι μπορείτε να φανταστείτε ότι αυτό συνεπάγεται, στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, και όχι μόνο ίσως, από ιδιωτικά (εγχώρια και ξένα) συμφέροντα.
 «Οι Πολίτες, τα Συνδικάτα και όλοι οι Κοινωνικοί Φορείς πρέπει, έστω και τώρα, να αναλογιστούν τις βαρύτατες συνέπειες που θα φέρει η επικείμενη Ιδιωτικοποίηση του νερού και να την αποτρέψουν» μας είπε σε  ανακοίνωση του (14/10) ο Πρόεδρος ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ & Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ,  Αγγελάκης Μανώλης.
«Μπροστά στην μεθόδευση αυτή που μοναδικό στόχο έχει την «απελευθέρωση» της ΕΥΔΑΠ από τα «λεγόμενα βαρίδια» για να την παραδώσουν ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ στα χέρια των ΙΔΙΩΤΩΝ, σας καλούμε…», μας λέει και η ΟΜΕ σε νεώτερη ανακοίνωση(15/10).
Εμείς λοιπόν, έστω και τώρα, επαναφέροντας τμήμα των προτάσεων που εδώ κι ένα χρόνο κάνουμε, λέμε ΝΑΙ.
Αναλογιζόμενοι τις βαρύτατες συνέπειες που θα φέρει η επικείμενη ιδιωτικοποίηση του νερού να μπούμε όλοι, τώρα, σε σχηματισμό μάχης για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και όχι για να αντιδράσουμε για την τιμή των όπλων ή για να μαζέψουμε ψήφους για τις επόμενες συνδικαλιστικές ή πολιτικές εκλογές.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, όλες τις παρατάξεις (και τη ΔΑΚΕ που διαθέτει πλειοψηφία σε πολλά συνδικαλιστικά όργανα), την ΟΜΕ (κι ας “έμαθε από δημοσιεύματα του τύπου” και όχι από την εισήγηση στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ εδώ και 15 μέρες!) και τους συλλόγους να προχωρήσουμε σε δράσεις, έντασης και διάρκειας, τέτοιας που θ’ αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση.
Δεν αρκεί πλέον η θεωρητική συμφωνία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, και οι επιμέρους, αποσπασματικές ή εκτονωτικές δράσεις. ΟΛΟΙ θα κριθούμε από τις πράξεις και τις δράσεις. Και κυρίως θα κριθεί η αποτελεσματικότητα της μάχης που θα δώσουμε.
Θεωρώντας ως ξεκίνημα της μάχης, τις δράσεις του διήμερου 22-23/10/2013που αποφάσισε η ΟΜΕ, προτείνουμε:
§  Η συνέντευξη της Τρίτης να δοθεί αφού πρώτα υπάρξει παράσταση από συνδικαλιστές κι εργαζομένους, στον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Βαρθολομαίο για να διαμαρτυρηθούμε για τη μεθόδευση σύγκλησης ΓΣ μετόχων και την ανάγκη να υποστηρίξει τα συμφέροντα της ΕΥΔΑΠ ενάντια στη λογική διαγραφής των χρεών.
§  Να ανακοινώσει η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ (μεγαλύτερος μέτοχος) και κάθε άλλου υπεύθυνου, για βλάβη των συμφερόντων της ΕΥΔΑΠ.
§  Την Τετάρτη στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα να πραγματοποιηθεί συναυλία και κάλεσμα, με έντυπο υλικό, στους πολίτες του λεκανοπεδίου να υποστηρίξουν τον αγώνα μας.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 11 π.μ
Στη συνέχεια του διημέρου κι εντείνοντας τις δράσεις μας προτείνουμε:
§  Να κληθεί, άμεσα (το Σάββατο 23-Νοεμβρίου 2013, σε κλειστό γήπεδο), ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ σε Γενική Συνέλευση με θέματα: Ιδιωτικοποίηση – απολύσεις – πορεία ΕΥΔΑΠ
§  Να συντονίσουμε τη δράση μας με όλες, τις προς πώληση ΔΕΚΟ και όλους τους εργαζόμενους, και ειδικά με αυτούς της ΕΥΑΘ.
§  Να απευθύνουμε δημόσια πρόσκληση σε δήμους, συνδικάτα, οργανώσεις πολιτών και κατοίκων, επιστημονικούς φορείς και όλους τους πολίτες για τη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της παραχώρησης του κύκλου νερού στα ιδιωτικά συμφέροντα.
§  Να συσταθεί ευρεία ανοιχτή διαπαραταξιακή επιτροπή εργαζομένων, που θα αναλάβει να οργανώσει την υλοποίηση της παραπάνω πρότασης και πιο συγκεκριμένα μεγάλη εκδήλωση φορέων και πολιτών για την δημιουργία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα
§  Να αποφασιστεί, ότι σε περίπτωση πώλησης της ΕΥΔΑΠ ή απολύσεων ή ανάλογης αρνητικής εξέλιξης η αυτόματη κατάληψη, περιφρούρηση και μετατροπή σε κέντρο αγώνα κεντρικού κτιρίου της ΕΥΔΑΠ π.χ. Γαλάτσι) ή όποιο αποφασίσει η Συνέλευση
§  Να συγκροτηθούν Επιτροπές Εργαζομένων από συνελεύσεις των εργαζομένων στις κύριες εγκαταστάσεις και γραφεία της ΕΥΔΑΠ.
§  Να περιοδεύουν συστηματικά κι εντατικά όλο τον επόμενο μήνα, κλιμάκια ΟΜΕ-Συλλόγων και παρατάξεων ενημερώνοντας και προετοιμάζοντας το προσωπικό για τις εξελίξεις και τη μάχη που δίνουμε.
Όλες αυτές οι δράσεις να καταλήγουν σε απεργία και κατάληψη, τη στιγμή που κυβέρνηση και  ΤΑΙΠΕΔ τολμήσουν τελικά, ενάντια στη διεθνή εμπειρία, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, ενάντια στη θέληση του κοινωνικού συνόλου, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών, και τα συμφέροντα των εργαζομένων να προχωρήσουν στο τελευταίο βήμα της προκήρυξης διαγωνισμού πώλησης της ΕΥΔΑΠ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ
να περάσει στον έλεγχο ιδιωτικών κεφαλαίων ο κύκλος του νερού  και να τεθούν σε αμφισβήτηση, η ποιότητα, η επάρκεια και το χαμηλό κόστος του πόσιμου νερού προς το κοινωνικό σύνολο
ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ
την πραγματοποίηση απολύσεων, που θα οδηγήσουν στη καθολική εξαθλίωση τους εργαζόμενους.
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here