Παρασκευή 21/06/2019

Οριστικό και αμετάκλητο! Μονιμοποιούνται οι 23 συνάδελφοι υδρονομείς

Δημοσιεύτηκε στις:

Μετά από 9 χρόνια ανυποχώρητου αγώνα οι 23 συνάδελφοι υδρονομείς πέτυχαν την οριστική μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, μετά από τροπολογία –  προσθήκη σε νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα μετά από τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  στο νομοσχέδιο «Ενδυνάμωση Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις» και η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής προστέθηκε το άρθρο 66 που αναφέρει:

«Το προσωπικό της ειδικότητας ΔΕ1/Τεχνικών Υπαλλήλων Υδρονομέων που περιλαμβάνεται στους οριστικούς πίνακες προσληπτέων της με αριθμ. 1/366Μ/2009 (ΦΕΚ ΑΣΕΠ/235/3.6.2009) προκήρυξης, επιτρέπεται να συνάψει σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με την Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε., κατόπιν της έκδοσης αιτιολογημένης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, εφόσον συμπληρώνεται χρόνος υπηρεσίας στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. συνολικής διάρκειας επτά (7) μηνών από την 16η.9.2009. Για την έκδοση της ως άνω απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου συντάσσονται τα προβλεπόμενα στο άρθρο 2 της Κ.Υ.Α. με αριθμ. Δ16γ/06/258/Γ (Β’ 877/2007) φύλλα αξιολόγησης προσωπικού»

Στην σχετική αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται ότι η προτεινόμενη ρύθμιση εισάγεται προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύναψη συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μετά και την έκδοση των αποφάσεων της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Από την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στην Ολομέλεια, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έλαβε επί της αρχής 153 «ναι», 124 «όχι» και 2 «παρών».

Το άρθρο 66 που αφορούσε τους υδρονομείς πήρε 184 «Ναι», 91 «Οχι» και 3 παρών, ψηφίστηκε δηλαδή από την συντριπτική πλειοψηφία των 248 παρόντων βουλευτών.

532ΥποστηρικτέςΚάντε Like
92ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
21ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here