Για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα σε επτά μήνες ο Περιφερειάρχης κ.Ι.Σγουρός ανέβαλε τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής του αιτήματος της περιφερειακής παράταξης Αττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο, για το σοβαρότατο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ.

Με την παρελκυστική αυτή στάση εξυπηρετεί κατ’ ουσίαν την επιλογή της μνημονιακής συγκυβέρνησης για το ξεπούλημα της εταιρείας, με όσο το δυνατό λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις.

Οι δικαιολογίες ότι δήθεν «δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις τις ΕΥΔΑΠ και του ΤΑΙΠΕΔ για πώληση» και «να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συναντηθεί με τα ΔΣ των φορέων αυτών για ενημέρωση», δεν πείθουν κανέναν, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης προς τις τροϊκανές απαιτήσεις η εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού του νερού.

Αντίθετα, ο ρόλος και η ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής θα έπρεπε να είναι στο πλάι του κινήματος πολιτών και φορέων που ήδη αναπτύσσεται και θέτει φραγμό στα σχέδια εκμετάλλευσης και κερδοσκοπίας βασικών φυσικών πόρων ζωής, όπως το νερό.

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here