ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Αθήνα, 27/11/2017

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι, σχετικά με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για το θέμα των μισθολογικών προαγωγών, ο Σύλλογος επέλεξε να προηγηθεί η συνδικαλιστική δράση από την δικαστική διεκδίκηση.

Το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε το αίτημα για την ανάκτηση των μισθολογικών προαγωγών να αποτελέσει μία από τις βασικότερες συνδικαλιστικές διεκδικήσεις της ΟΜΕ, μέσω της επερχόμενης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας το Μάιο του 2018.

Θα πρέπει να επιδιωχθεί μια θεσμική λύση που να αφορά το σύνολο του προσωπικού και όχι συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων. Όλοι βιώσαμε την σύγχυση και την αναστάτωση μεταξύ των εργαζομένων που προκλήθηκε λόγω της απόφασης την οποία επέλεξε να δώσει η Διοίκηση για τα ασφαλιστικά των 131 συναδέλφων, δημιουργώντας έτσι μισθολόγιο δύο ταχυτήτων μεταξύ του προσωπικού.

Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αποτρέψει να συμβούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα.

Βέβαια, δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμα μιας μελλοντικής δικαστικής διεκδίκησης γιατί η διεκδίκηση θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να τελεσιδικήσει και κανείς δεν γνωρίζει το μνημονιακό πλαίσιο που θα ισχύει στο μέλλον.

Οφείλουμε να επισημάνουμε όμως κάποιες παραμέτρους, που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από όσους συναδέλφους επιθυμούν να προσφύγουν ατομικά η ομαδικά :

α) Το δεσμευτικό πλαίσιο που απαιτεί η εφαρμογή του νόμου 4024/11, για το μέσο μισθολογικό κόστος αφενός και το κόστος των τριετιών αφετέρου, ενδεχομένως να απαιτήσει τον επανυπολογισμό των περικοπών που εφαρμόσθηκαν στους εργαζόμενους της εταιρείας

β) Οι όποιες κερδισμένες αποφάσεις θα αφορούν μόνο αυτούς που περιλαμβάνονται στις συγκεκριμένες προσφυγές.

γ) Χρονική δέσμευση μέχρι 31/12/2017 ισχύει μόνο για τους συναδέλφους που δικαιούνταν να πάρουν μισθολογική προαγωγή το 2012 οι οποίοι, αν δεν προσφύγουν μέχρι το τέλος του έτους, θα χάσουν τα αναδρομικά του συγκεκριμένου έτους σε περίπτωση θετικής δικαστικής έκβασης. Φυσικά δεν χάνουν το δικαίωμα προσφυγής μελλοντικής διεκδίκησης.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Η Διοίκηση θα πρέπει να επιταχύνει την προκήρυξη για τις προσλήψεις των 300 υπαλλήλων τακτικού προσωπικού και όχι να συνεχίσει να κωλυσιεργεί, όπως συνέβη με την τελευταία απόφαση του Δ.Σ με την επιπλέον απαίτηση για 9 υπαλλήλους ειδικών προσόντων (;;), καθυστερώντας ακόμη περισσότερο τις προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων.

Οι νέες προσλήψεις προσωπικού θα βοηθήσουν και τις υποστελεχωμένες υπηρεσιακές μονάδες και θα συνυπολογισθούν στο μέσο μισθολογικό κόστος.

ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

Ο Βαγγέλης Δημούδης παραιτήθηκε από τη θέση του ταμία και το ΔΣ, σε συνεδρίαση του, αποφάσισε ομόφωνα να συμπληρωθεί η θέση του ταμία από τον Κώστα Λυμπέρη.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να κρατήσει ενωμένους τους εργαζόμενους ενόψει και της επαπειλούμενης ιδιωτικοποίησης και δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα αυτοματισμού μεταξύ εργαζομένων, όπως συνέβη το τελευταίο διάστημα στην εταιρεία, με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου για τους 131 συναδέλφους που κέρδισαν τα ασφαλιστικά για τις περικοπές των αποδοχών τους.

ΥΣ: Σχετικά με τον έλεγχο που διενεργείται αυτή την περίοδο από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης επισημαίνουμε τα εξής: Σαν σύλλογος, είμαστε υπέρ της διαφάνειας και της νομιμότητος σε κάθε διαδικασία της εταιρείας.

Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι, όμως, δεν πρέπει να αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα σε μια προσπάθεια απαξίωσής τους και απόδοσης ευθυνών από την Διοίκηση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κυρίτσης Σπύρος
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κοτσαλή Ευδοξία

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here