ΠΑΜΕ ΕΥΔΑΠ: Για τις αρχαιρεσίες στην ΕΥΑΕ και το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ

ΠΑΕ ΕΥΔΑΠ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

Για τις αρχαιρεσίες στην ΕΥΑΕ και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ.

Χαιρετίζουμε αγωνιστικά τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους που πήραν μαζικά μέρος, με πρωτοφανή συμμετοχή, στις εκλογές για τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ και για την ΕΥΑΕ .

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους  εργαζόμενους που έκαναν το βήμα, πολλοί για πρώτη φορά, και με τη ψήφο τους ανανέωσαν τη στήριξή τους στις ταξικές δυνάμεις καθώς και αυτούς που όρθωσαν το ανάστημα τους απέναντι στις παρεμβάσεις της εργοδοσίας μπαίνοντας υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της ΕΣΚ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, σε όσους αναγνώρισαν τους κόπους, τους αγώνες μας.
Τα αποτελέσματα έστειλαν μήνυμα ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι, ότι δεν υποτασσόμαστε σε αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές μας και στα τσιράκια τους.

Η βρώμικη, συκοφαντική, εκτεταμένη, κατευθυνόμενη προσπάθεια να δηλητηριαστεί η συνείδηση των εργαζομένων με μίσος για τις ταξικές δυνάμεις , να ενεργοποιηθούν αντιδραστικά σύνδρομα, οι κάθε είδους παρεμβάσεις και πιέσεις, έπεσαν στο τείχος αυτών των εργαζομένων που έχουν μάτια και βλέπουν, που ξέρουν πολύ καλά ποιοι έχουν διαλέξει πλευρά με τους εργαζόμενους και ποιοι με την εργοδοσία.

Αυτοί που έχουν καταστεί «λαγοί» των διοικήσεων υπογράφοντας ΣΣΕ περικοπής των αποδοχών, που έβαλαν πλάτη σ’ όλες τις αντεργατικές ανατροπές ,παρέδωσαν το επικουρικό μας ταμείο με ΣΣΕ, στήριξαν την μερική ιδιωτικοποίηση του ‘99 ή παραπλάνησαν τους εργαζόμενους βάζοντας ως στόχο πάλης την κυβερνητική εναλλαγή στην εξουσία από το ΣΥΡΙΖΑ που θα έλυνε όλα μας τα προβλήματα.

Η στήριξη σας μας επιτρέπει να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Με όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Με μαζικές διαδικασίες, για να γίνει η οργάνωση των αγώνων και οι αποφάσεις, υπόθεση όλων των εργαζομένων. Για να μη μείνει κανείς μόνος του απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, εργοδοσίας.

Για ένα κίνημα διεκδίκησης όλων των απωλειών και ανατροπής των πολιτικών που μας οδήγησαν εδώ, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

ΥΓ1: Το νέο ΔΣ της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ συγκροτήθηκε σε σώμα αποκλείοντας μόνο τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ. Αυτό δείχνει πως αντιλαμβάνονται κάποιοι γι’ άλλη μια φορά την αναλογικότητα-αντιπροσωπευτικότητα (ειδικά μπρος και στις διαγραφόμενες εξελίξεις) και αποκαλύπτει ποιος είναι ο φόβος τους (το ταξικό κίνημα και οι εκπρόσωποι του).

ΥΓ2:  Παρουσιάστηκε γι’ άλλη μια φορά από εκπρόσωπο της διοίκησης επιθετική και απειλητική συμπεριφορά σε εκλεγμένο εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ που απαίτησε να ενημερωθεί σε αίτηση του για εργατικό θέμα.

Κύριε Διευθυντά μπροστά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων δε κάνουμε πίσω, δεν περνάμε έξω από το γραφείο σας (άραγε το φέρατε από το σπίτι σας;) και δε μας πτοούν οι απειλές σας.

ΥΓ3: Η απάντηση τελικά στο έγγραφο αίτημα μας για ίση αντιμετώπιση των εργαζόμενων υδρονομέων από τη διοίκηση όπως προβλέπεται από τον κανονισμό προσωπικού και τις ΣΣΕ ήταν ανάλογη της προκλητικής συμπεριφοράς και δε θα γίνει αποδεκτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here