Ανακοίνωση Νο 1  •  Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΜΕ – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στην αναμπουμπούλα χαίρονται(;)

Την ίδια στιγμή που το ενδιαφέρον όλων των συνάδελφων έχει επικεντρωθεί στην κρίσιμη, για τις ζωές μας και το μέλλον της χώρας, εκλογική αναμέτρηση στις 25 Ιανουαρίου, οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΜΕ – ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ, βρήκαν την ευκαιρία να παραμερίσουν τις ανειρήνευτες (υποτίθεται) διαφορές του και να «τα βρουν» προκειμένου να διεξαχθούν οι πολυπόθητες εκλογές στο Σύλλογο Προσωπικού.

Με μία παράτυπη και μεθοδευμένη διαδικασία κατάφεραν να ξεπεράσουν το αδιέξοδο, που οι ίδιες δημιούργησαν στο πολύπαθο ιστορικό σωματείο της ΕΥΔΑΠ κα να «πραγματοποιήσουν» την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.

Η Γενική Συνέλευση εξαγγέλθηκε από ένα Δ.Σ του οποίου η θητεία είχε λήξει στις 4 Νοεμβρίου 2014.

Η Γενική Συνέλευση δεν είχε για 5η φορά απαρτία, αφού είχε προγραμματιστεί (με πρόσκληση που δεν μοιράστηκε σε όλους τους εργασιακούς χώρους και ελάχιστοι συνάδελφοι γνώριζαν) για τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 13.45 δεν υπήρχε απαρτία.

Παρ’ όλα και πέραν πάσης έννοιας νομιμότητας, οι συνάδελφοι των τριών παρατάξεων πραγματοποίησαν Συνέλευση χωρίς την παρουσία των 100 παρόντων που απαιτούσε το καταστατικό,  εξέλεξαν εφορευτική επιτροπή και προκήρυξαν εκλογές.

Το ΣΕΚΕΣ που αγωνίστηκε να γίνουν οι προηγούμενες συνελεύσεις (ενώ οι άλλες παρατάξεις αδιαφορούσαν προκλητικά) και απέτρεψε την πρόθεση ΠΑΜΕ-ΠΑΣΚΕ να τις πραγματοποιήσουν χωρίς απαρτία, δεν μπορεί να συναινέσει στην αντισυνδικαλισιτκή και αντισυναδελφική  συμπεριφορά των τριών παρατάξεων. Θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να δοθεί δημοκρατική διέξοδος, στα αδιέξοδο που δημιούργησε η πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης.

Το λόγο έχουν πλέουν τα μέλη του Συλλόγου, τα οποία στις αρχαιρεσίες, που θα πραγματοποιηθούν θα αποκαταστήσουν τη νομιμότητα και τη δημοκρατία και θα στείλουν στις συνεργαζόμενες παρατάξεις ΠΑΜΕ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ μήνυμα αλλαγής και ανατροπής του συνδικαλιστικού κατεστημένου της ΕΥΔΑΠ

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

 

Υ.Γ. Είναι γνωστό ότι από τις 29/10/14 και με έγγραφη ειδοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, έχουν λήξει τα νομιμοποιητικά έγγραφα που επιτρέπουν στη Διοίκηση του Σωματείου να διενεργεί τραπεζικές εργασίες. Υπενθυμίζουμε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΕΥΔΑΠ έχει προφορική απαίτηση 4.000€- γιατί δεν υπάρχει νόμιμη συναλλαγή της προηγούμενης διοίκησης του Σωματείου που είχε παρατείνει επίσης παράνομα τη θητεία της κατά 8 ολόκληρους μήνες.  Στη προηγούμενη παράταση είχαν σηκωθεί κατά καιρούς από το Ταμείο της ΕΥΔΑΠ χρήματα συνδρομών συναδέλφων επειδή ακριβώς δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν τραπεζικές συναλλαγές, και πραγματοποιούνταν συναλλαγές σε μπακαλοτέφτερα.

Να υπενθυμίσουμε ότι εξαιτίας της αδυναμίας πραγματοποίησης οποιασδήποτε απολογιστικής συνέλευσης τα δύο τελευταία χρόνια και αποχώρησης μελών της εξελεγκτικής επιτροπής δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει νόμιμη οικονομική απαλλαγή και έλεγχος των οικονομικών του σωματείου.

Αντί να παραδειγματισθούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ από τις συγκεκριμένες πρακτικές και να δοθεί οποιαδήποτε συναινετική και νόμιμη λύση, ζητούν από το ΣΕΚΕΣ να συναινέσει στη παρανομία, κάτι που οι συγκεκριμένες παρατάξεις ούτε που το συζήτησαν, ή προσποιούνται ότι δεν τρέχει τίποτα.

Τα χρήματα που έχει στα χέρια του ο Ταμίας του σωματείου, που είναι μέλος του ΣΕΚΕΣ, μπορούν να παραδοθούν μόνο στην επόμενη  νόμιμη διοίκηση του Σωματείου

Θεωρούμε βέβαιο ότι οι υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ δε θα προχωρήσουν σε καμία εκταμίευση ποσού χωρίς να ελέγξουν τη νομιμότητα της Διοίκησης του Σωματείου

 

 download-pdf-version

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here