ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ
 Ανακοίνωση 28 Νοεμβρίου 2017

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η ΠΑΣΚΕ εκφράζει τη θλίψη της και τον αποτροπιασμό της στον σκληρό και άδικο χαμό των δεκάδων συνανθρώπων μας στη Δυτική Αττική.

Ο τραγικός αυτός απολογισμός είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών παραλείψεων των Κυβερνήσεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Άμεσα η Περιφέρεια πρέπει να προχωρήσεις σε αντιπλημμυρικά έργα και να αφήσει τις κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνίας.

Προϋπολογισμός

Η Κυβέρνηση με περίσσιο θράσος την μία μέρα ανακοίνωνε το περίφημο κοινωνικό μέρισμα αξίας 700 δις. και την επόμενη κατέθετε προϋπολογισμό με νέες επιβαρύνσεις αξίας 2,7 δις.

Ένας ακόμη προϋπολογισμός λιτότητας και φόρων, 1 δις νέοι φόροι και 1,7 δις περικοπές κοινωνικών επιδομάτων καθώς και έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, Αεροδρόμια) 2,7 δις.

Η αναλγησία τους δεν έχει όριο, προσπαθούν δε, με εντυπωσιακά πρωθυπουργικά διαγγέλματα να καλύψουν την πολιτική τους ένδεια και την πλήρη προσαρμογή τους στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα του απόλυτου ξεπεσμού λειτουργεί και το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ.

Αφού πρώτα αύξησαν τις αμοιβές των μελών του Δ.Σ. στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου ορίζοντας την αμοιβή ανά συνεδρίαση, τώρα συνεδριάζουν ανά εβδομάδα με ελάχιστα θέματα προκειμένου να έχουν αυξημένες αμοιβές.

Η απληστία τους είναι τόση που αύξησαν και τις αμοιβές της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου. Η παραχώρηση αυτοκίνητου και γραφείου δεν ήταν αρκετά, έπρεπε να αυξηθεί και η αμοιβή για να μπορεί ο Πρόεδρος της απερίσπαστος να διενεργεί συνεχώς νέους ελέγχους, τα πορίσματα των οποίων έχουν φέρει ήδη τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης να ανακρίνουν τους συναδέλφους μας.

Αποτέλεσμα αυτού είναι σήμερα στην ΕΥΔΑΠ μέσα στο φόβο και τον πανικό να μην υπογράφει κανένας, να μην λειτουργεί καμιά υπηρεσία και η ΕΥΔΑΠ να είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης σε ότι αφορά αντικείμενα κυρίως της Διεύθυνσης προμηθειών.

 • Αλήθεια τι γίνεται με τα υλικά και τις συμβάσεις των εργολαβικών εργαζομένων που λήγουν;
 • Οι προσλήψεις των 300 γιατί έχουν βαλτώσει τόσο καιρό;
 • Μήπως γιατί το ΑΣΕΠ έκρινε ότι κάποιες είναι φωτογραφικές;
 • Και γιατί κύριοι της Διοίκησης να φωτογραφίζετε κάποιες θέσεις;
 • Που πήγαν οι διακηρύξεις για διαφάνεια και αξιοκρατία;
 • Γιατί ειδικές θέσεις Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων και Περιβαλλοντολόγων;

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αύξησαν και τις αμοιβές των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών συμβουλίων γιατί φαίνεται ότι οι μετέχοντες έχουν πάθει υπερκόπωση από τις πολύωρες συνεδριάσεις.

Δεν δίστασαν να κατοχυρώσουν διαγωνισμούς ακόμη και με ένα μειοδότη.

Σ`αυτόν τον ξεπεσμό πια είναι η θέση των εκπροσώπων των εργαζομένων.

 • Γιατί βολεύονται με αυτή τη κατάσταση, δεν υπάρχουν πολιτικά ζητήματα;
 • Δεν υπάρχουν ζητήματα λειτουργίας της ΕΥΔΑΠ;
 • Το μόνο που τους απασχολεί είναι οι παλιές και οι νέες δικαστικές διεκδικήσεις;
 • Όπως και η διευθέτηση της συνδικαλιστικής τους άδειας που ολοκληρώθηκε για αυτούς με επιτυχία καθώς πήραν την πλήρη απαλλαγή για όλη τους την θητεία μέσα από την συμπληρωματική ΣΣΕ της ΟΜΕ και όχι με απόφαση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ.
 • Δεν βλέπουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο;
 • Καμιά κριτική στη Διοίκηση, καμιά κριτική στη Κυβέρνηση, όλα βαίνουν καλώς;

Σ΄ αυτό το κλίμα βέβαια κινείται και η ΟΜΕ καθοδηγουμένη από τους μπαμπάδες της.

Απανωτές συνεδριάσεις όχι για τα γενικότερα προβλήματα, αλλά για το πώς θα οδηγήσουν τους εργαζόμενους στους δικηγόρους, αυτούς που κάποτε αμφισβητούσαν και έκαναν πρόταση αποπομπής τους από την ΟΜΕ.

Σε ότι αφορά τις τριετίες: 

Έγραφε η ΠΑΣΚΕ τον Μάιο του 2017 τότε που κάποιοι έλεγαν στο προσωπικό ότι σχεδόν σίγουρα θα δικαιωθούν για τις τριετίες.

«Επειδή έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο καλό θα είναι να αποφεύγουμε μεγαλοϊστορίες και ταξίματα. Να μην παίζουμε με τις ανάγκες του προσωπικού. Να διερευνούμε ουσιαστικά τις όποιες εξαγγελίες και μετά να τις δημοσιοποιούμε στο προσωπικό. Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ δεν είναι ιθαγενείς για να τους ξεγελάμε με καθρεφτάκια, εκτός και κρύβονται νέες βιομηχανίες προσφυγών που θα κάνουν πλουσιότερους τους δικηγόρους με αμφίβολα αποτελέσματα. Η ευαισθησία για το προσωπικό δεν μπορεί να είναι επιλεκτική και να εκδηλώνεται προεκλογικά».

Δυστυχώς δικαιωθήκαμε και καταλήξαμε στο μοντέλο των νέων δικαστικών προσφυγών. Το δικαίωμα για προσφυγή βέβαια είναι υπαρκτό και αφορά τον κάθε εργαζόμενο ατομικά.

Συνάδελφοι της πλειοψηφίας της ΟΜΕ, αντί να αναλώνεστε με το πως θα γεμίσουν με πελατεία τα δικηγορικά γραφεία και το πως θα αυξήσετε τις συνδικαλιστικές σας άδειες, καλό θα είναι να ενημερώνετε το προσωπικό για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ καθώς πλέον η ιδιωτικοποίησή της περιλαμβάνεται και ως κονδύλι στα έσοδα του προϋπολογισμού, εκτός και η ατζέντα σας είναι άλλη.

Η ΠΑΣΚΕ καλεί το προσωπικό σε επαγρύπνηση γιατί απ΄ ότι φαίνεται το 2018 οι εξελίξεις για την ΕΥΔΑΠ θα είναι πολύ σημαντικές.

ΥΓ: Στα δύο τελευταία συμβούλια της ΟΜΕ έχει τεθεί από τις παρατάξεις της μειοψηφίας το  ερώτημα «αν έχει παρέμβει η οικονομική αστυνομία κατ΄ εντολή του εισαγγελέα και διεξαγάγει ελέγχους για συγκεκριμένες πράξεις».

Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας σιωπούν γιατί; Τι κρύβουν; Υπάρχει ή δεν υπάρχει email της Οικονομικής Αστυνομίας;

Γραμματεία ΠΑΣΚΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here