ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Η αγαστή σχέση Μπενίση – Αλεξανδράκη, αποκαλύφθηκε” 

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 12 Ιουνίου 2017

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Το θλιβερό και ανίερο παρασκήνιο επιτέλους βγήκε στο φως. Ο «γάμος» των δήθεν ανεξάρτητων ανανεωτών με την συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός. Προξενητής και κουμπάρος ο Κος Μπενίσης. Η αγαστή σχέση Μπενίση – Αλεξανδράκη, αποκαλύφθηκε.

Ο «αριστερός» Διευθύνων Σύμβουλος αντί να διοικεί με χρηστό τρόπο της ΕΥΔΑΠ, αναλώθηκε 2 χρόνια τώρα με το πώς θα διασπάσει παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ – ΣΕΚΕΣ) και τα κατάφερε. Συγχαρητήρια, μπορείς τώρα κύριε Διευθύνοντα να συνεχίσεις το έργο σου απερίσπαστος. Εκτός από τα ρουσφέτια και τις προεκλογικές τακτοποιήσεις, τον εκφοβισμό των εργαζομένων μέσω εσωτερικών ελέγχων, την επιτυχημένη διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων και την χαλαρή πολιτική έναντι της ΕΥΔΑΠ Παγίων. Άλλωστε τι σημασία έχει να χαθούν μερικά ακόμα εκατομμύρια ευρώ? Η τεχνογνωσία υπάρχει από την «επένδυση» στην Τράπεζα Αττικής.

Ο υποστηρικτής της κίνησης από την Παγίων, θα πάρει τελικά καθαρή θέση στο ερώτημα? Χρωστάει η ΕΥΔΑΠ 133 εκατομμύρια ευρώ στην Παγίων ή όχι?

Και μία που αναφέραμε Παγίων, καλά θα κάνουν κάποια ανώτερα στελέχη της, να κάτσουν στα αυγά τους και την αφάνειά τους, να αρκεστούν στα εκτός έδρας τους όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια και να μην εκφοβίζουν το προσωπικό ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η δουλειά ήταν «στημένη». Το δήθεν ανανεωτικό και προοδευτικό δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα κατασκεύασμαπροπομπός συνεργασίας με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ήταν αποφασισμένο και δουλεμένο πολλούς μήνες τώρα. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο το γεγονός της παρουσίας στελέχους της τότε Γραμματείας της ΠΑΣΚΕ, προερχόμενο από την αποχέτευση, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν ως παρατηρητής.

Όσο ο Γιώργος 1 προετοίμαζε τον διαχωρισμό της ύδρευσης από την αποχέτευση σε συνεργασία με τον Μπενίση, ο Γιώργος 2 αναλάμβανε τον ρόλο της πολιτικής συγκόλλησης του μελλοντικού «νέου σχήματος» με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εξού και οι μυστικές συναντήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την προετοιμασία του εγχειρήματος. Άκουσες Αλέξη?

Αξίζουν συγχαρητήρια στους εγκεφάλους που κατόρθωσαν να εγκλωβίσουν, πρόσκαιρα βέβαια, στελέχη της ΠΑΣΚΕ.

Δεν αναφερόμαστε στον επί δύο χρόνια υποψήφιο συνταξιούχο που όλο φεύγει αλλά τώρα όπως λένε οι πληροφορίες θα μείνει για να γίνει προϊστάμενος μετά τις εκλογές. Ούτε στο άλλο ανήσυχο πνεύμα της κίνησης με τους πολλούς προβληματισμούς που όπως λέγεται θα μετακινηθεί στην Μεταμόρφωση για να πάρει το ενισχυμένο ανθυγιεινό. Ούτε στον άλλο φωστήρα που τον προωθούσαν στο παρασκήνιο για Βοηθό Γενικό. Και βεβαίως όχι στον γυρολόγο των παρατάξεων και των υπηρεσιών, που αφού πρώτα έπαιρνε θεσούλες μετά έκανε την επαναστατική του γυμναστική.

Μας κάνει εντύπωση η ένθερμη στήριξη του «νέου» από πρώην ανώτατο υπηρεσιακό στέλεχος που όπως λέγεται φιλοδοξεί να κατέβει βουλευτής σε νομό της Στερεάς Ελλάδας και ελπίζει στην βοήθεια του συντοπίτη του Γιώργου 1. Μετά όμως τις τελευταίες εξελίξεις της παντρειάς με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν νομίζουμε ότι θα είναι υποψήφιος με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά προφανώς με άλλο κόμμα.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ανεργίας, των φόρων, των μειώσεων των συντάξεων, του αυταρχισμού και της εξαθλίωσης φαίνεται ότι έχει «ρεύμα» για αυτό και η ενίσχυσή της με νέο αίμα.

Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στα στελέχη της «ανανεωτικής προοδευτικής κίνησης» γιατί επέλεξαν μετά την επιτυχή για τον λαό και ιδιαίτερα για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας αξιολόγησης, οι κακεντρεχείς το λένε 4ο μνημόνιο, να βγουν στους χώρους εργασίας με τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να προπαγανδίσουν τον «νέο», το «αυτόνομο» το «συλλογικό». Μπράβο σας.

Φανταζόμαστε ότι αυτό το ρεύμα που δημιουργήσατε, το επόμενο διάστημα θα εκφράσει και την στήριξή του στην Δούρου ενόψει των περιφερειακών εκλογών.

Η κυβέρνηση της κολωτούμπας βρήκε άξιους συμπαραστάτες καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η φτηνή δικαιολογία τους ότι δήθεν η φιλοδοξία και αρχομανία του Μουτάφη ήταν εμπόδιο για την εξέλιξη της παράταξης, όχι μόνο καταρρίφθηκε αλλά αυτοί που την επικαλούνται ξεγυμνώθηκαν και πλέον ως ουρά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λοιδορούνται από τους εργαζόμενους.

Την κρισιμότερη χρονική στιγμή για την ΕΥΔΑΠ ενόψει της ιδιωτικοποίησης με την βούλα του υπερταμείου που νομοθέτησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κάποιοι επέλεξαν την διάσπαση και τον διχασμό του προσωπικού.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι χρειάζονται ένα στιβαρό, όχι ενωμένο αλλά ενωτικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα λειτουργήσει σαν γροθιά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, κάποιοι έρχονται και προτάσσουν τις προσωπικές αλλά και τις κομματικές τους σκοπιμότητες για να διασωθούν σαν πρόσωπα αλλά και σαν κυβερνητικοί συνδικαλιστές.

Η ΠΑΣΚΕ καλεί όλο το προσωπικό να συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες και να στηρίξει την ΣΥΝΕΠΕΙΑ και την ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Να αποδοκιμάσει τον καιροσκοπισμό, τον τυχοδιωκτισμό, την ιδιοτέλεια και την διαπλοκή των σκοπιμοτήτων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Γραμματεία ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here