ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Και η ΕΥΔΑΠ στο Γαλλικό πακέτο”

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ

Σεπτέμβριος 2017

Και η ΕΥΔΑΠ στο Γαλλικό πακέτο

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Όλοι θυμόμαστε τα λόγια τα μεγάλα τα παχιά που ξεστόμιζε ο σημερινός Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ προεκλογικά με αποκλειστικό στόχο την υφαρπαγή της ψήφου των συναδέλφων μας.

Όπως επίσης θυμόμαστε τις βαρύγδουπες δηλώσεις κυρίως του Διευθύνοντα Συμβούλου όταν πρωτοήρθε στην εταιρεία μας ότι είναι υπέρ των εργαζομένων, ότι δεν θα πειράξει κανένα από τα κεκτημένα μας και ότι θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Σήμερα είμαστε σίγουροι πια όλοι μας ότι και οι δύο «μεγάλοι άντρες» μας εμπαίζουν με μοναδικό σκοπό να παραμείνουν γαντζωμένοι στην καρέκλα τους. Ο μεν Πρωθυπουργός στην εξουσία, ο δε Διευθύνον Σύμβουλος στην θέση του μετά την «έλευση» του υπερταμείου, που θυμίζουμε είναι προϊόν της περήφανης διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η Κυβέρνηση ήδη προχώρησε στην πρόσληψη συμβούλων για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ μετά την «επιτυχή» υπογραφή του 4ου μνημονίου. Και είναι σίγουρο ότι με «πόνο ψυχής» θα ξεπουλήσει και την ΕΥΔΑΠ όπως έκανε με τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Στην επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Μακρόν πριν την έκθεση της Θεσσαλονίκης είναι βέβαιο ότι θα υπογραφεί προγραμματική συμφωνία στην οποία η SUEZ θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην λειτουργία της ΕΥΔΑΠ.

Δηλαδή όχι μόνο δεν θα βάλει λεφτά, αλλά θα αποζυμά από ότι λένε οι πληροφορίες 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Αυτό έχει γραφτεί και δεν έχει διαψευσθεί μέχρι τώρα.

Αν αυτό δεν έχει οσμή σκανδάλου, τι είναι σκάνδαλο?

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά:

– με ποια διαδικασία θα δώσουν προίκα αρκετά εκατομμύρια στην SUEZ?
– πως θα ξεπεράσουν την διαδικασία ανταγωνισμού?
– τι ρόλο θα έχουν τα στελέχη της SUEZ στην ΕΥΔΑΠ και ενδεχομένως στο ΔΣ?
– θα απαντήσουν ξεκάθαρα ή θα αρκούνται Διοίκηση και Κυβέρνηση σε θολά ευφυολογήματα?

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ έχουν κηρύξει την SUEZ και τους άλλους μνηστήρες ως ανεπιθύμητους

Ο Διευθύνων Σύμβουλος εναρμονισμένος πλήρως με την κυβερνητική πολιτική συνεχίζει ακάθεκτος το δικό του «προπαρασκευαστικό» έργο.

Αρχικά ήταν η «μεγάλη επένδυση» των 20 εκατ. ευρώ στην τράπεζα Αττικής που θα γινόταν «η μεγάλη κρατική τράπεζα» που σήμερα περιλαμβάνεται και αυτή στο περίφημο «Γαλλικό πακέτο», εκχωρώντας εκατοντάδες εκατομμύρια δανείων έναντι πινακίου φακής. Άραγε θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους και την ζημιά που προκαλούν?

Η άμεση αποδοχή της επιστροφής κεφαλαίου 40 εκατ. ευρώ στους μετόχους όπου όλοι θυμόμαστε την προσπάθεια αποπροσανατολισμού των συναδέλφων που διαμαρτύρονταν με σκοπό να γίνει η γενική συνέλευση των μετόχων στο γραφείο του Προέδρου.

Οι ρουσφετολογικές μετακινήσεις συναδέλφων που είχαν σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση υπηρεσιών που αμέσως μετά οδηγήθηκαν σε εργολάβους.

Ο εκφοβισμός των εργαζομένων μέσω συνεχών εσωτερικών ελέγχων. Μάλιστα στις αρχές Αυγούστου το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, στην εξόντωση στελεχών, με την παραπομπή τους στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για μια υπόθεση που παρακάμφθηκαν διαδικασίες καθώς υπήρξαν δύο διαφορετικά πορίσματα και ουδέποτε κλήθηκαν οι εμπλεκόμενοι για παροχή διευκρινήσεων. Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εφευρέθηκαν λόγοι με σκοπό την εξασφάλιση κομματικών ισορροπιών μεταξύ μελών του ΔΣ και του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Μετά την ωμή παρέμβασή του στις εκλογικές διαδικασίες των Συλλόγων και την εμπλοκή του στο εσωτερικό των παρατάξεων, ήρθε μέσα στο κατακαλόκαιρο και άνοιξε το θέμα των συνδικαλιστικών αδειών ενώ ο ίδιος προσωπικά είχε δεσμευτεί ότι οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν το Φθινόπωρο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και αφού ληφθούν υπόψη τόσο ο νέος νόμος όσο και οι ΣΣΕ που και ο ίδιος αποδέχτηκε με την υπογραφή του στην ΣΣΕ του 2015.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Οι ενέργειες αυτές του Διευθύνοντος Συμβούλου

  • Μείωση των ταμειακών διαθεσίμων
  • Εργολαβοποίηση της εταιρείας καθώς οι μόνιμες προσλήψεις των 300 έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες
  • Πλήρης εκφοβισμός των συναδέλφων και τρομοκράτηση των στελεχών
  • Το συνδικαλιστικό κίνημα στον γύψο, για να μην υπάρχει καμία φωνή αντίδρασης στις όποιες ενέργειές τουέχουν ένα και μοναδικό στόχο. Την «προπαρασκευή» της ΕΥΔΑΠ για την παράδοσή της στους ιδιώτες.

    Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η κρίσιμη ώρα για το μέλλον της εταιρείας μας έφτασε.
Η θέση της παράταξής μας απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ είναι δεδομένη, πάγια και γνωστή σε όλους μέσα από τις ανακοινώσεις μας.

ΕΥΔΑΠ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, συντεταγμένοι με το συνδικαλιστικό μας κίνημα, θα πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας για να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και της Διοίκησης που θέλουν να παραδώσουν την ΕΥΔΑΠ «βορά» στους Γάλλους της SUEZ.

Όλοι μαζί να διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές αυτές που καταστρέφουν την ζωή μας, καταστρέφουν το μέλλον μας, καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών μας.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα
ΟΧΙ
στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

 

Γραμματεία ΠΑΣΚΕ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here