Πολιτιστικό κέντρο ΕΥΔΑΠ: “Περπατάμε για το κλίμα”

Αγαπητοί συνάδελφοι, στις 29 Νοεμβρίου 2015 μπορούμε να γράψουμε ιστορία. Δραστηριοποιούμαστε, συμμετέχουμε και στέλνουμε το μήνυμά μας για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Δύο ημέρες νωρίτερα την Παρασκευή 27-11, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα, στην αίθουσα παρουσιάσεων της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό, μια πρωτοβουλία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.Ε & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ και του ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΔΑΠ με θέμα:

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ σε συνεργασία με τη Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουμε στην Εκδήλωση «Περπατάμε για το κλίμα» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015. Είμαστε βέβαιοι ότι για άλλη μια φορά όλοι μας θα είμαστε εκεί.

Στα γραφεία του ΠΚΕ ΕΥΔΑΠ στην Πανόρμου στις 9.30 το πρωί θα συγκεντρωθούμε όσοι εθελοντές θέλουν να βοηθήσουν με τη μεταφορά του υλικού. Με την ευγενική προσφορά εκπαιδευτικού υλικού από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της ΕΥΔΑΠ, οι εθελοντές του ΠΚΕ θα συμμετέχουμε στις δράσεις για τους μικρούς μας φίλους και φυσικά στην πορεία που θα ακολουθήσει.

Ο τρώσας και ιάσεται. Οι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι για τις μεταβολές του κλίματος και παράλληλα είμαστε αυτοί που υφιστάμεθα καθημερινά τις συνέπειες. Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της υπερκατανάλωσης προϊόντων του πρωτογενή τομέα, της αλόγιστης υπερκατανάλωσης των φυσικών πόρων και την αύξηση του πληθυσμού της γης υποβαθμίστηκε το φυσικό περιβάλλον με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ανισορροπία μεταξύ των χωρών του ανεπτυγμένου και αναπτυσσόμενου κόσμου. Παγκόσμιος σκοπός των κρατών, φορέων και συλλόγων είναι η συνεργασία μεταξύ τους για την αειφόρο ανάπτυξη σε όλα τα γεωγραφικά επίπεδα και την καταπολέμηση της ανισότητας σε διεθνές επίπεδο.

Από την ιστοσελίδα της δράσης https://secure.avaaz.org/el/event/globalclimatemarch/athens?slideshow

Αυτή η δράση είναι μέρος της Παγκόσμιας Δράσης για το Κλίμα. Στις 30 Νοεμβρίου, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συναντηθούν στο Παρίσι για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια διεθνή συμφωνία για το κλίμα. Γι’ αυτό, την προηγούμενη ημέρα, οι πολίτες θα κατακλύσουμε τους δρόμους όλου του κόσμου για να απαιτήσουν από όλους τους πολιτικούς να δεσμευτούν για στροφή στην 100 % καθαρή ενέργεια. Μαζί μπορούμε να πείσουμε τους παγκόσμιους ηγέτες για μια συμφωνία που θα μας απαλλάξει από τη βρώμικη ενέργεια και θα αποδεσμεύσει καθαρή ενέργεια για όλους. Ας γράψουμε Ιστορία! Δήλωσε συμμετοχή στην Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα στα δεξιά της σελίδας.

Συνάντηση στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μπροστά στο Μουσείο της Ακρόπολης, ξεκινάμε με δρώμενα για μικρούς και μεγάλους!

10.30 -12.00 – Εκπαιδευτικά κ παιχνίδια – για Παιδιά
“Κλίμα & Κλιματικές Αλλαγές” – “Τα Νερά της Γης μας” (και ο Κύκλος του Νερού!)
“Ζωγραφιζω για το Κλίμα” – ζωγραφίζουμε με χρώματα τα πανό για το Περπάτημα!
–ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ–
“Λατινοαμερικάνικα τραγούδια” με τη μεξικάνα Martha Moreleon. Μαζί της ο αργεντινός RománGómez. Συμμετέχουν οι περουβιανοί “Son Latinos”.

“Ευεξία Γέλιου” – πρόγραμμα που θα καθοδηγήσει η φίλη μας η Χαρά από το Club Ευεξίας Γέλιου
“Free Hugs” (για όποιον θέλει- Δράση που ξεκλειδώνει την καρδιά κι αυξάνει τη χαρά!! 🙂

12.00 «Περπατάμε για το Κλίμα» προς τη Βουλή μαζί με τους Quilombo να μας δίνουν ρυθμό με τα Κρουστά τους & να ανεβάζουν το κέφι!

Αναλυτικότερα, λοιπόν, το πρωί (10.30-12.00), οι μικροί μας φίλοι θα ομορφύνουν το κεντρικό πανό της πορείας ζωγραφίζοντάς το με χρώματα και με την παιδική τους διάθεση θα δώσουν στο σύνθημά μας την γλύκα που μόνο τα παιδιά μπορούν. Παράλληλα θα υπάρχουν εκπαιδευτικά παιδικά παιχνίδια για το Νερό & το Κλίμα. Ενώ για εμάς τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ, την ίδια ώρα θα έχουμε δρώμενα που θα μας ψυχαγωγήσουν και θα μας εμπνεύσουν όλους!

12.00μμ – ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ. Στη συνέχεια και καθώς θα ανεβαίνει η διάθεσή μας να εκφραστούμε και να επικοινωνήσουμε στους πολιτικούς μας, αλλά και στους αρχηγούς κρατών, θα ενωθούμε και κάτω από τους ήχους των τυμπάνων των Quilombo, γνωστού αγαπημένου Σχήματος Κρουστών, θα ξεκινήσουμε την πορεία μας προς το Σύνταγμα. Περπατώντας για το Κλίμα ειρηνικά και με κέφι θα κατευθυνθούμε προς τη Βουλή περνώντας μέσα από τα στενά της όμορφης Πλάκας.
Παιδιά, σκοπός μας είναι να μαζευτούμε όσο περισσότεροι γίνεται, να γνωριστούμε μεταξύ μας, να ενωθούμε για έναν κοινό καλό σκοπό και να στείλουμε το μήνυμά μας, καταφέρνοντας έτσι να ταρακουνήσουμε ηγεσίες, να αφυπνίσουμε συμπολίτες μας, να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Δήλωσε συμμετοχή και στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook και προσκάλεσε και τους φίλους σου: https://www.facebook.com/events/977102679020564/
Σας ευχαριστούμε θερμά!!! Σας το ξαναλέμε, χάρη σε εσάς, η Δράση μας για το Κλίμα στην Αθήνα αποτελεί τη μεγαλύτερη σε δηλωμένες συμμετοχές Δράση σε όλον τον κόσμο ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες αυτοδιοργανούμενες από εθελοντές Δράσεις πόλεων!!! Η στήριξή σας δεν μπορεί παρά να μας εμπνέει για να συνεχίσουμε δυ-να-μι-κα!

Διαδώστε το και σε άλλους συνανθρώπους μας!

Με την αγάπη μας, πάντα

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here