Προκλητικός εμπαιγμός των απολυμένων υδρονομέων από την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Και ενώ οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ μετά από διαπραγματεύσεις την Παρασκευή το πρωί κατάφεραν να πείσουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλου κ. Μπενίση να ανακληθούν οι απολύσεις των 23 υδρονομέων, δεν πρόλαβαν λίγο αργότερα να απομακρυνθούν από το κτίριο του Περισσού, όταν εμβρόντητοι έμαθαν ότι η ανάκληση των απολύσεων δεν μπορεί να γίνει, επειδή ο Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Ηλιόπουλος είχε ήδη(!) στείλει τις απολύσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας “Εργάνη”.

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απαντά η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ (η ανακοίνωση εδώ)

Η συγκέντρωση της Παρασκευής 

Με άμεση κινητοποίηση απάντησαν την Παρασκευή (8/6) οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ στην ξαφνική απόφαση της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να απολύσει τους 23 υδρονομείς. Οι συνάδελφοι, απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία του δικτύου ύδρευσης του λεκανοπεδίου αν και μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα και κινητοποιήσεις κατάφεραν να πετύχουν απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαίωνε τον αγώνας τους, είδαν έκπληκτοι χθες (7/6) να καταφθάνουν στα σπίτια τους δικαστικοί κλητήρες, οι οποίοι τους παρέδιδαν εξώδικα εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ,  με τα οποία τους κοινοποιούσαν αμετάκλητη απόφαση του ΑΣΕΠ η οποία όριζε το τέλος της εργασιακής σχέσης τους με την ΕΥΔΑΠ.

Στις 8.30 το πρωί, μετά από πρόσκληση του ΣΕΚΕΣ, ΠΑΜΕ και Ομοσπονδίας Εργαζομένων συγκεντρώθηκαν οργισμένοι στην κεντρική είσοδο του κτιρίου της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό, οι 23 υδρονομείς, συνδικαλιστές και δεκάδες εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι έντονα για την ανεξήγητα βιαστική και απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης.

 

 

 

Εκεί, στην είσοδο του κτιρίου, οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Γιάννη Μπενίση, ο οποίος απολογήθηκε ότι η απόφαση του ΑΣΕΠ είναι δεσμευτική, ότι το ΑΣΕΠ κοινοποίησε έγγραφο στη διοίκηση με το οποίο της ανακοινώνει οτι έχει ενημερώσει τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και ότι η Διοίκηση και τα στελέχη της ΕΥΔΑΠ κινδυνεύουν με ποινική δίωξη και οικονομικό καταλογισμό σε περίπτωση που δεν εφαρμόσουν την απόφαση του ΑΣΕΠ. Ο διευθύνων σύμβουλος δεν δίστασε να αποδώσει ευθύνες στους εργαζόμενους που με τη στάση τους “εξόργισαν ” το ΑΣΕΠ και δεν δέχτηκαν την δική του πρόταση που ήταν διαλλακτική και όχι επιθετική απέναντι στο ΑΣΕΠ.

Απόφαση της Ε.Ε.

Στη συνέχεια συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ η οποία αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ με αιτήματα:

α) Άμεση απόσυρση των απολύσεων των συναδέλφων Υδρονομέων

β) Άμεση μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

γ) Άμεση συνάντηση με παρουσία της Ομοσπονδίας, της Διοίκησης και των Εκπροσώπων Υδρονομέων με το Προεδρείο του ΑΣΕΠ για την οριστική επίλυση του θέματος σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

2) Στάσεις Εργασίας σε όλα τα Υδρονομεία της Εταιρείας Παρασκευή 8/6, Σάββατο 9/6 και Κυριακή 10/6 και ώρες 12:00-15:00 και 15:00-18:00.

3) Τη Δευτέρα 11/6 Στάση Εργασίας για όλο το Προσωπικό της ΕΥΔΑΠ 12:00-15:00.

Μετά από συνάντηση στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλιο με την παρουσία της Ε.Ε. της ΟΜΕ, εκπροσώπων των 23 υδρονομέων και του δικηγόρου τους κ. Περπατάρη και διοικητικών στελεχών της ΕΥΔΑΠ και με την συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο του κτιρίου να μεγαλώνει, ο κ. Μπενίσης δέχτηκε να ανακληθούν προσωρινά οι απολύσεις μέχρι την συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ την Τετάρτη 13 Ιουνίου, ενώ παράλληλα την Τρίτη το πρωί κλείστηκε συνάντηση στο ΑΣΕΠ με τον πρόεδρό του, την διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, προκείμενου να βρεθεί άμεση λύση.

Οι 23 υδρονομείς, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι και οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ ξεκινώντας από σήμερα με στάσεις εργασίας και οργανώνοντας την ερχόμενη εβδομάδα κινητοποιήσεις, δείχνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν μέχρι οι 23 συνάδελφοι παραμείνουν οριστικά και αμετάκλητα στο δυναμικό της ΕΥΔΑΠ.

dav

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here