ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/11/2017

Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες

♦ Που ‘ναι τα «κουπόνια»;

Το θέμα της χορήγησής των τροφείων (κουπόνια) δεν εισήχθη στο προχθεσινό ΔΣ της εταιρίας. Αν και υπήρχε έτοιμη υπηρεσιακή εισήγηση, δεν μπήκε καν προς συζήτηση.

Μαζί με την «ευαισθησία» της «πιο φιλεργατικής διοίκησης» χάνονται τα μισθολογικά «μαξιλάρια» και η “σιγουριά της παροχής κουπονιών χωρίς την κατοχύρωσή της με ΣΣΕ”;

Κουπόνια  αόρατα, μήπως και ανεξόφλητα;

♦ Που ‘ναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων;

Οι εκπρόσωποί μας στο ΔΣ της εταιρείας, τώρα πήραν πλήρη απαλλαγή τους από τα εργασιακά τους καθήκοντα (να ‘ ναι καλά η πλειοψηφία της ΟΜΕ) έχουν όλο το χρόνο να ασχολούνται με τα εργατικά και εταιρικά θέματα. Γιατί δεν ενημερώνουν το προσωπικό για το τι συμβαίνει; Μήπως δεν καταφέρνουν να συνδυάσουν την εργατική εκπροσώπηση με την «δικηγορική» διαμεσολάβηση; Ας αφήσουν κάτι, αν δεν τα προλαβαίνουν όλα;

Εκπρόσωποι αδύναμοι, μήπως και ανίκανοι;

♦ Που ‘ναι η πλειοψηφία της ΟΜΕ;

Αυτή που διαφήμιζε τον θετικό ρόλο της εργοδοσίας και του κ. Διευθύνοντος. Που «διέρρεε» ότι έχει τη διαβεβαίωση του Διευθύνοντος για την μη επιβάρυνση του μισθολογίου μετά την απόφαση του Δ.Σ για τις προσφυγές.

Συνδικάτο άφωνο μήπως και άφαντο;

♦ Οι εργαζόμενοι όμως είναι εδώ

Όπως έδειξε και η ακηδεμόνευτη πρωτοβουλία μαζικής συγκέντρωσης υπογραφών, οι εργαζόμενοι είναι παρόντες, αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν και να επιβάλουν την ικανοποίηση των αναγκών τους και του δίκαιου.

Εργαζόμενοι ενωμένοι, ποτέ νικημένοι

♦ Θα θερίσουν θύελλες

Ας φροντίσει η διοίκηση στο αμέσως επόμενο Δ.Σ. να σταματήσει την περικοπή των κεκτημένων μας ειδάλλως ας είναι έτοιμη να θερίσει θύελλες, από τους άνεμους που σπέρνει.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΕΚΕΣ 

ΥΓ: Έκλεισε χθες ο 29ος μήνας της ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διοίκησης χωρίς τις 300 τακτικές προσλήψεις. Την ίδια στιγμή που η διοίκηση γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την ΣΣΕ του 2015, η πλειοψηφία της ΟΜΕ λέει πως ετοιμάζεται να… διεκδικήσει την νέα ΣΣΕ του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here