ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Δελτίο Τύπου 4/12/2017

Όχι στην (ν)τροπολογία που εμποδίζει το δικαίωμα στην απεργία

«Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, περνά από τη Βουλή άρον-άρον και σε άσχετο νομοσχέδιο, τροπολογία που δυσκολεύει τους όρους λήψης απόφασης για απεργία από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Χτυπάει μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, που καμία κυβέρνηση από το 1982 δεν τόλμησε να αγγίξει. Ότι επί 8 μνημονιακά χρόνια δε τόλμησαν ή δε μπόρεσαν να κάνουν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, ΣαμαροΒενιζέλου το αποτολμούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 «Ήταν μια απαίτηση των θεσμών από το 2010 η συγκεκριμένη ρύθμιση» τόνισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, την ίδια ώρα που ξεδιάντροπα τα κυβερνητικά στελέχη θριαμβολογούν για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης.

Αυτοί που κυβερνούν με συμμετοχή στις εκλογές το 60% του εκλογικού σώματος και το 37% επί των ψηφισάντων δηλ. με λιγότερο από το 25% επί του εκλογικού σώματος, φέρνουν μέσα στη μαύρη μνημονιακή νύχτα, ρύθμιση που απαιτεί συμμετοχή του 50%+1 των ταμειακώς εντάξει μελών για να συζητηθεί θέμα απεργίας και να ληφθεί απόφαση σε ένα πρωτοβάθμιο σωματείο.

Νομίζουν ότι προσφέροντας αυτό το δώρο στην εργοδοσία θα εμποδίσουν την εκδήλωση της εργατικής οργής και της λαϊκής αγανάκτησης στην αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζουν. Δεν θα τα καταφέρουν.

Το ΣΕΚΕΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν, να διεκδικήσουν την κάλυψη των αναγκών τους και να στηρίξουν αποφασιστικά, τώρα και μέχρι τη νίκη, τα δίκαια αιτήματα τους.

Η 5 Δεκεμβρίου 2017, μέρα ψήφισης της (ν)τροπολογίας στη βουλή και η απεργία της 14ης Δεκεμβρίου 2017 είναι μια αφορμή για να αντεπιτεθούμε.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here