ΣΕΚΕΣ: Για το Δ.Σ. της ΟΜΕ και αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ενωμένοι για το δημόσιο νερό”

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

Για το Δ.Σ. της ΟΜΕ και αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο
«ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ενωμένοι για το δημόσιο νερό»

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 21/6 οι εργασίες του 36ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ. Αν και το Συνέδριο έγινε σε μια κρίσιμη για τους εργαζόμενους περίοδο μετά το «4ο μνημόνιο» και την πρόσφατη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών, η υποβάθμιση του ήταν εμφανής, λόγω της απόφασης των παρατάξεων (ΑΚΕ, ΑΠΚΕ, ΕΣΚ)  να διεξαχθεί ταυτόχρονα με τις εκλογές για το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΕ. Επικεφαλής παρατάξεων απουσίαζαν στο μεγαλύτερο μέρος των διαδικασιών.

Παρά το κλίμα άγονων και προσωπικών αντιπαραθέσεων, το συνέδριο κατέληξε σε σημαντικές ομόφωνες αποφάσεις, βάση ψηφισμάτων που κατατέθηκαν από ΣΕΚΕΣ, ΕΣΚ και ΑΚΕ. Βασικά σημεία των αποφάσεων είναι:

  1. Να μην περάσουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ στην ΕΔΗΣ και το Υπερταμείο. Να μην πουληθεί το 11% των μετοχών. Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣΤΕ και να επιστραφούν οι μετοχές από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο. Να μην διατεθεί ούτε 1 ευρώ στους μετόχους από τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ. Να κατοχυρωθεί συνταγματικά η δημόσια ιδιοκτησία και διαχείριση όλου του κύκλου του νερού.
  2. Να μην γίνει καμία αύξηση στην τιμή του νερού με την εφαρμογή της ΚΥΑ για την κοστολόγηση, να μην μπει νέο χαράτσι (περιβαλλοντικός φόρος) στους λογαριασμούς του νερού
  3. Να σταματήσουν οι αδιάκριτες διακοπές υδροδότησης και να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα όλων των πολιτών της Αττικής στο πόσιμο Νερό. Να υπάρξει συνδικαλιστική παρέμβαση και κάλυψη από την ΟΜΕ των εργαζομένων, ώστε να μην προχωρούν σε αδιάκριτες και απροειδοποίητες διακοπές υδροδότησης.
  4. Η ανάκτηση αντικειμένων από τους εργολάβους.
  5. Υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Καμία απόλυση εργαζομένου. Υπεράσπιση των ενιαίων και σταθερών εργασιακών σχέσεων.

Μετά από έντονη αντιπαράθεση το συνέδριο αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί διαχειριστικός έλεγχος των οικονομικών της ΟΜ.Ε. από ορκωτούς λογιστές σε βάθος 20ετίας. Ο έλεγχος καθίσταται υποχρεωτικός, αφού για πρώτη φορά δεν εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης.

Για τον οικονομικό απολογισμό και την έκθεση τη Εξελεγκτικής Επιτροπής πρέπει να σημειωθεί ότι:

  • Ενώ η θητεία του απερχόμενου ΔΣ έληγε στις 16/6/2017 ο απολογισμός και η έκθεση της Ε.Ε αφορούσε στο διάστημα μέχρι 31/12/2016.
  • Οι δαπάνες ξεπέρασαν τα εισπράξεις κατά 115.530 €
  • Σύμφωνα με την Ε.Ε. το ταμείο εμφάνιζε την 31.12.2016 υπόλοιπο 156.094 €, ενώ στο βιβλιάριο καταθέσεων το αναγραφόμενο υπόλοιπο (31.12.2016) ήταν 340 € και τα μετρητά ήταν 3.000 €. Διαφορά  64.754 € (!!!)
  • Υπάρχουν προ-πληρωμές δαπανών με αποδείξεις είσπραξης ύψους 47.789€ χωρίς να έχουν εκδοθεί αντίστοιχα παραστατικά.
  • Ο οικονομικός γραμματέας της ΟΜΕ εμφανίστηκε στο συνέδριο στη λήξη της 2ης μέρας για απαντήσει στις ερωτήσεις που όφειλε να κάνει στην έναρξη της πρώτης ημέρας.

Τα μέλη του ΣΕΚΕΣ στις τοποθετήσεις τους εστίασαν στην ανάγκη συνέχισης της αγωνιστικής, ενωτικής δράσης του συνδικάτου και στον τρόπο αποτροπής της ιδιωτικοποίησης και ένταξης στο υπερταμείο.  Ξεχώρισε η παρουσία στο συνέδριο της αντιπροσώπου, εκλεγμένης με το ΣΕΚΕΣ νέας συναδέλφου, η οποία τοποθετήθηκε υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά και το ζήτημα των 23 υδρονομέων.

Από τις χαρακτηριστικές στιγμές του Συνεδρίου οι αποκαλύψεις του επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ Β. Μουτάφη, (τις οποίες ζήτησε να γραφτούν στα πρακτικά), για συζητήσεις, μεταξύ του ιδίου και του κ. Μπενίση, μεταξύ του ιδίου και του Αλεξανδράκη και μεταξύ του ιδίου και του… Αλέξη.

«ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,
ενωμένοι για το δημόσιο νερό»

Το ΣΕΚΕΣ συμμετέχει στις εκλογές για το Δ.Σ. της ΟΜΕ και για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ με το ενωτικό, αγωνιστικό ψηφοδέλτιο «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ενωμένοι για το δημόσιο νερό» το οποίο στηρίζεται από το ΣΕΚΕΣ (Ανυπότακτοι), και ανεξάρτητους εκλέκτορες απεγκλωβισμένους από παραταξιακές και κομματικές εξαρτήσεις. Παρά τα επίμονα καλέσματά μας προς την ΕΣΚ (ΠΑΜΕ) για κοινή κάθοδο με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στο Δ.Σ. και την Εκτελεστική, οι συνάδελφοι, δυστυχώς, δεν ανταποκρίθηκαν.

Η προσπάθειά μας είναι να συμβάλλουμε ώστε στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ να διαμορφωθεί ένας όσο γίνεται μεγαλύτερος ανυποχώρητος πόλος, που θα λειτουργεί ως καταλύτης αγωνιστικής ενότητας του προσωπικού. Έχουμε αποδείξει ότι το ΣΕΚΕΣ διασφαλίζει με την παρουσία του την ενότητα όλου του προσωπικού στη βάση των εργατικών συμφερόντων, την ισχυρή συμμαχία με την κοινωνία.

Καλούμε κάθε αντιπρόσωπο του 36ου Συνεδρίου, σε ενωτικό ανυποχώρητο αγώνα υπέρ του Δημόσιου Νερού, υπέρ των εργατικών συμφερόντων, υπέρ της κατοχύρωσης της καθολικής πρόσβασης στο πόσιμο νερό και των ποιοτικών υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης. Τον καλούμε να ενισχύσει στις εκλογές της Παρασκευής 23-6-2017, το ψηφοδέλτιο «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ενωμένοι για το δημόσιο νερό. 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ


 ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΕ PDF

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here