Στην Διαύγεια η απόφαση για την ένταξη των νέων υδρονομέων στο τακτικό προσωπικό

Να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει στο μεσοδιάστημα ώσπου να επικυρωθεί από τον ΑΣΕΠ η λίστα κατάταξης των συναδέλφων μας που θεωρούμε δεδομένο ότι με βάση τον 3429/2005 είναι ήδη τακτικό προσωπικό.

του Μανώλη Μαστοράκη, μέλος ΔΣ Συλλόγου Προσωπικού


Στην Διαύγεια δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση του ΔΣ για την ένταξη στο τακτικό προσωπικό των νέων υδρονομέων.

Σε πρώτη ανάγνωση θεωρώ ότι είναι θετική απόφαση με αστερίσκους όμως που πρέπει να ξεκαθαριστούν τις επόμενες μέρες κατανοώντας απόλυτα την αγωνία των συναδέλφων μας.

Αστερίσκος πρώτος γιατί η απόφαση δεν είναι ομόφωνη; ποιος οι ποιοι καταψήφισαν; Και προφανώς δεν αναφέρομαι στους εκπροσώπους των εργαζομένων που θεωρώ δεδομένο ότι υπερψήφισαν, αλλά στα μέλη του ΔΣ που καταψήφισαν ένα θέμα που αφορά την λειτουργία του δικτύου και την ασφάλεια της υδροδότησης της Αθήνας, και θα το πω ωμά ενώ δίνουν ένα σκασμό λεφτά από τις διανομές μερισμάτων στους μετόχους, ενώ δίνουν ένα σκασμό λεφτά στους εργολάβους, όταν έρχεται θέμα που αφορά την επιβίωση της εταιρείας και το προσωπικό καταψηφίζουν αυτό το μέλλον επιφυλάσσουν στο προσωπικό εφόσον οι μειοψηφίες γίνουν πλειοψηφίες  και εφόσον η ΕΥΔΑΠ περάσει σε ιδιωτικά χέρια αλλά δεν θα τους αφήσουμε.

Αστερίσκος δεύτερος να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει στο μεσοδιάστημα ώσπου να επικυρωθεί από τον ΑΣΕΠ η λίστα κατάταξης των συναδέλφων μας που θεωρούμε δεδομένο ότι με βάση τον 3429/2005 είναι ήδη τακτικό προσωπικό και σε όποιον η όποιους περνάνε άλλες σκέψεις οι ερμηνείες να ξέρουν ότι θα βρουν το συνδικάτο απέναντι και δεν θα τους αρέσει καθόλου , λοιπόν για να είμαστε ξεκάθαροι και ξάστεροι κανένας νέος συνάδελφος μας δεν θα λείψει μέχρι το πέρας της διαδικασίας ούτε λεπτό από την εργασία του, να ξεκαθαρίσει η διοίκηση στους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή αγωνιούν ότι συνεχίζουν κανονικά την εργασία τους.

Σαν μέλος του ΔΣ του συλλόγου προσωπικού, αλλά και όλα τα άλλα μέλη του ΔΣ ξεκαθαρίσαμε εχτές με ομόφωνο ψήφισμα ότι θα είμαστε δίπλα τους και δεν διανοούμαστε ότι θα υπάρξει εμπλοκή στο συγκεκριμένο θέμα.

Για ακόμα μια φορά τονίζω όπως έχουν τονίσει και οι υπηρεσιακοί παράγοντες στις αξιολογήσεις τους , ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι είναι απαραίτητοι για την λειτουργία του  Δικτύου και την ασφάλεια της υδροδότησης της Αθήνας, θέλω να πιστεύω ότι η διοίκηση το έχει αντιληφθεί και δεν θα έχουμε περαιτέρω εξελίξεις.

Παρακολουθούμε ειδικά το συγκεκριμένο θέμα συνεχώς και σε οποιαδήποτε εξέλιξη το συνδικάτο είναι έτοιμο να παρέμβει.

ΥΓ. όπως πολάκις έχω πει το συγκεκριμένο θέμα είναι βαθιά πολιτικό, το να λες ότι υπερασπίζεσαι την δημόσια λειτουργία της ΕΥΔΑΠ και να στρίβεις διά του αραβώνος βάζοντας μπροστά η υπηρεσιακούς παράγοντες η φορείς για να καλύψεις την αδυναμία σου να πάρεις μια καθαρή πολιτική απόφαση υπέρ της δημόσιας ΕΥΔΑΠ και της λειτουργίας της με δημόσιο προσωπικό, σε περνάει αυτόματα στην απέναντι μπάντα και θέλω να πιστεύω ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Και εντέλει μόλις τελειώσει το θέμα όπως πρέπει να τελειώσει πρώτος θα συγχαρώ την Διοίκηση για το συγκεκριμένο θέμα αλλά πρέπει να τελειώσει.

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here