Η κυβέρνηση απαγόρευσε σε οποιονδήποτε δεν είναι πολιτικό κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων να δημοσιεύει ανακοινώσεις με άμεσο ή έμμεσο, πολιτικό περιεχόμενο, μέχρι τις εκλογές.

Εκτός από τον πανικό της συντριβής στις επικείμενες εκλογές, που νομίζουν πως θα γλιτώσουν απαγορεύοντας στους κοινωνικούς φορείς και το λαό να εκφράζεται φέρουν τεράστια ηθική και πολιτική ευθύνη για τη διολίσθηση σε αντιδημοκρατικές πρακτικές κι εκτροπές.

Όμως, φαίνεται πως και στην ΕΥΔΑΠ ”έχουν κάποια δυσκολία(;)” στη δημοσίευση άρθρων που στέφονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί.

Έχω στείλει, από 02-08-2013, στη συντακτική ομάδα της Πηγής Ενημέρωσης, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης μαζί τους (μου ζήτησαν και φωτογραφίες), άρθρο προς δημοσίευση. Με ενημέρωσαν ότι θα δημοσιευθεί, μάλλον μαζί με αφιέρωμα που ετοίμαζαν για την ΕΥΔΑΠ Νήσων». Κατά την τελευταία έκδοση του περιοδικού (Μάιος 2014), διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει δημοσιευμένο. Χωρίς καμία σχετική ενημέρωσή μου. Σε επικοινωνία μου με τους αρμόδιους υπαλλήλους (08-05-2014) μου είπαν, πως, μάλλον, χάθηκε το emailπου τους είχα στείλει και αν θέλω να το ξαναστείλω.

 1. Το ξανάστειλα.
 2. Παραθέτω παρακάτω το σχετικό email, καθώς και τα κείμενα που είχα στείλει για δημοσίευση, ώστε να βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του.

To e-mail που έστειλα:

From:ΛυμπέρηςΚώσταςSent:Friday, August 02, 2013 11:03 AMTo:‘. .’
Subject:Άρθρο για δημοσίευση στην Πηγή Ενημέρωσης περί νέων δικτύων.

Kαλημέρα.

Σας στέλνω σε μορφή αρχείου Wordδύο κείμενα. Το βασικό άρθρο «Παραλαβή Νέων Δικτύων Ύδρευσης» και ένα δεύτερο «ΕΙΣΑΓΩΓΗ» που θα ήθελα να μπει εισαγωγικά στο βασικό άρθρο. 

Βρήκα κάποιες φωτογραφίες, τις οποίες σας στέλνω.

Οι 1-2-3: αφορούν διαρροή σε αγωγό Φ-250 tytonστον Ήμερο τόπο στο Βόρειο Ασπρόπυργο, τους πρώτους μήνες του Υποτομέα (12-05-20005).

Οι 7-8: αφορούν προσπάθεια εντοπισμού και διασφάλισης  βάνας του δικτύου στην περιοχή Σοφό, επίσης στο Βόρειο Ασπρόπυργο (2006) καθώς γίνονταν μπαζώματα επί των αγωγών μας. Στην ίδια περίπου περιοχή στήθηκε μετά από 5 χρόνια καταυλισμός Ρομά, οι οποίοι κάνουν παράνομες υδροληψίες, κι έχουμε διαρροές που δείχνουν οι φωτογραφίες 4-5-6.

Οι 9-10-11 δείχνουν γερανούς πώληση ύδατος στη Βόρεια Ελευσίνα και στην παραλία της Ελευσίνας.

Η 12  δείχνει λαθραία λήψη από αγωγό αδιύλιστου στην περιοχή των διυλιστηρίων της ΕΥΔΑΠ στην Μάνδρα Αττικής

Η 13 δείχνει επίχωση εκτεταμένου σκάμματος από διαρροή σε πυροσβεστικό υδροστόμιο στην περιοχή Ν. Ζωής Μεγάρων (26-01-2011)
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία. (Κινητό: 697-4735585,  τετραψήφιο 7848)
Με συναδερφικούς χαιρετισμούς,
Κώστας Λυμπέρης
Υποτομέας Ασπροπύργου
Διεύθυνση Δικτύου Ύδρευσης
 +30 210 5571384 

Το εισαγωγικό κείμενο που είχα ζητήσει να μπει στη δημοσίευση:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Αφορμές για τη δημοσίευση του παρόντος άρθρου υπήρξαν:
 • Η έντονη συζήτηση που γίνεται όλο τον τελευταίο καιρό περί παραλαβής, από την ΕΥΔΑΠ, νέων δημοτικών δικτύων, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
 • Ο σχεδιασμός και οι δράσεις επέκτασης των δραστηριοτήτων της ΕΥΔΑΠ, και αξιοποίησης της τεχνογνωσίας της εκτός Αττικής, μέσω της «ΕΥΔΑΠ Νήσων»
Όμως η πραγματική αιτία είναι ο φόβος μου για τις διαδικασίες πώλησης της ΕΥΔΑΠ και ιδιωτικοποίησης του κύκλου νερού στην Αττική κι ελέγχου του από ιδιωτικά συμφέροντα. Θεωρώ ότι η εμπειρία παραλαβής των δικτύων της Δυτικής Αττικής από την ΕΥΔΑΠ την τελευταία 10ετία είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μια δημόσια εταιρία μπορεί να λειτουργήσει εξυπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον, προσφέροντας κοινωνικό έργο, κι παρέχοντας ταυτόχρονα στους εργαζόμενους της υψηλό βαθμό ικανοποίησης. Παρά τα προβλήματα, τις ενστάσεις, αυτά που δεν έγιναν όπως έπρεπε, αυτά που μπορούσαν να γίνουν καλύτερα, αυτά που πρέπει ν’ αλλάξουν, το συνολικό πρόσημο είναι πολύ θετικό και για την ΕΥΔΑΠ και για τις τοπικές κοινωνίες και για τους εργαζόμενους.
Άποψή μου είναι πως δε μπορεί να υπάρξει Δημόσια ΕΥΔΑΠ
 • χωρίς υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς το κοινωνικό σύνολο και
 • χωρίς το σύνολο του προσωπικού της και την πλήρη αξιοποίησή του στους κρίσιμους τομείς της λειτουργίας της εταιρίας. Προσωπικό με υπηρεσιακή-εργασιακή, τεχνική κι επιστημονική επάρκεια και φυσικά μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά ικανοποιημένο.
Και αυτό αποδεικνύεται ότι μπορεί να γίνει, και μάλιστα σε μια εταιρία οικονομικά υγιή.
Το παρόν άρθρο, λοιπόν, δημοσιεύεται ως συμβολή στον αγώνα εργαζομένων και κοινωνίας για δημόσια ΕΥΔΑΠ, κοινωνικού οφέλους και εργατικού συμφέροντος.

Το κυρίως σώμα του άρθρου:«Παραλαβή Νέων Δικτύων Ύδρευσης (Εμπειρίες, σκέψεις και προτάσεις)» http://seke2012.blogspot.gr/2014/05/blog-post_16.html

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΕΥΔΑΠ θα ξαναγίνει ΔΗΜΟΣΙΑ, δημόσιας ιδιοκτησίας, δημοσίου συμφέροντος, δημόσιας διαχείρισης, με δημόσιους υπαλλήλους.

Η ΕΥΔΑΠ θα λειτουργεί:

 • διασφαλίζοντας το ανθρώπινο δικαίωμα της απρόσκοπτης πρόσβασης για όλους στο ανθρώπινο δικαίωμα των υπηρεσιών ύδρευσης –αποχέτευσης,
 • αντιμετωπίζοντας το νερό (όλο τον κύκλο του νερού) ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα,
 • εξυπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον.
 • προστατεύοντας το περιβάλλον,
 • παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίας, με καθαρό, επαρκές και φθηνό νερό,
 • υπερασπίζοντας μια κοινωνία εργαζόμενων ανθρώπων και όχι ατόμων-καταναλωτών με εργαζόμενους ΠΛΗΡΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, κι

ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! ΤΩΡΑ και ΟΛΟΙ να στρατευτούμε σ’ αυτή την προσπάθεια για να βοηθήσουμε την κοινωνία της Αττικής και να σώσουμε τις δουλειές μας και την εργασιακή και μισθολογική αξιοπρέπεια μας.

Μάιος, 16-05-2014

Κώστας Λυμπέρης (μέλος της συλλογικότητας «ΣΕΚΕΣ για δημόσια ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσία της κοινωνίας»)

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here