“Συμμαχία για τον Πολιτισμό”: Διακήρυξη για τις εκλογές στο Πολιτιστικό Κέντρο

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ»
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Έχοντας ως βασική σκέψη ότι ο πολιτισμός είναι όχημα φυγής προς το μέλλον και ότι η τέχνη είναι κοινό αγαθό για όλους,  αποστολή μας είναι να προσελκύσουμε και να κάνουμε κοινωνό του οράματός μας κάθε συνάδελφο.

Όραμά μας είναι η δημιουργία μιας κοινότητας με μια κουλτούρα που να αγκαλιάζει όλους τους συναδέλφους. Στη βάση αυτή η παράταξή μας φιλοδοξεί να συμβάλλει ενεργά στην επίτευξη των παρακάτω στόχων:
  • να ανανεώσει το πολιτιστικό μας κέντρο όχι μόνο χωροταξικά, αλλά με τη δημιουργία νέων δράσεων όπως  βιβλιοθήκης, αθλητικών δραστηριοτήτων, εικαστικών δρώμενων (γλυπτικής, κεραμικής), μουσικής διδασκαλίας, παραστατικών τεχνών και  επιπλέον να επαναφέρουμε δράσεις που είχαν διακοπεί  όπως τμήματα χορού
  • να αυξήσει την συμμετοχή των συναδέλφων στις δράσεις του πολιτιστικού
  • να ενισχύσει  την εξωστρέφεια δημιουργώντας δίαυλους όχι μόνο  συνεργασίας αλλά και κοινών δράσεων με άλλους πολιτιστικούς  χώρους (Συλλόγους άλλων ΔΕΚΟ, πολιτιστικών ιδρυμάτων, μουσείων).
  • να στηρίξουμε τον πολιτιστικό τουρισμό του συλλόγου με ακόμα περισσότερες εκδρομές και επισκέψεις σε χώρους πολιτιστικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος
  • να φτιάξουμε αρχείο με έργα συνάδελφων φωτογράφων, εικαστικών κ.α.
  • να δημιουργήσουμε στενούς δεσμούς με την ΕΥΔΑΠ στη βάση της προβολής και προώθησης κοινών πολιτιστικών μνημείων όπως του φράγματος του Μαραθώνα, του Αδριάνειου, της δεξαμενής αλλά και με χώρους συγχρόνου πολιτισμικού ενδιαφέροντος
  • να διοργανώσουμε φεστιβάλ με δρώμενα και επιλεγόμενη θεματολογία ανάλογα των κοινωνικών ερεθισμάτων και με ταυτόχρονη προβολή σχετικών δράσεων του πολιτιστικού κέντρου
Πραγματική επιδίωξη της δράσης της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ είναι να δώσουμε  ελπίδα και όραμα στη καθημερινότητά μας. Να αναδείξουμε έννοιες όπως η αλληλεγγύη, να γίνει το πολιτιστικό μας κέντρο ένας «τρίτος  χώρος δημιουργίας» που θα ενσωματώνει τα πολιτισμικά μας χαρακτηριστικά. Να δημιουργήσουμε ένα πολιτιστικό κέντρο που θα λειτουργεί ως χώρος συλλογικότητας, κοινωνικοποίησης,  γνωριμίας, έκφρασης, συν-έκφρασης.
Για την επίτευξη αυτών των στόχων δεν αρκεί μια τυπική παρουσία ενός Διοικητικού Συμβουλίου αλλά χρειάζεται γνώση, συνεργασία, ορθολογική σκέψη, ανιδιοτέλεια και συναίνεση. Η συνέχιση μιας κουλτούρας συνεργασίας στις εσωτερικές δομές του Πολιτιστικού μας Κέντρου αποτελεί ένα ισχυρό μέσο για να επιτύχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο έργο του, αλλά και να εκπληρώσει την κοινωνική αποστολή του.
Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ»σε αυτή την κατεύθυνση έχει δημιουργήσει μια ομάδα που αποτελείται από συναδέλφους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν αποδεδειγμένα, είτε μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο είτε μέσα από Ομάδες Εργασίας, πάντοτε με κανόνες συναίνεσης, ανιδιοτελούς προσφοράς, λειτουργικής διαφάνειας και συνεργασίας.
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται, κατακτάται.
Σε αυτή τη μάχη για την κατάκτηση του πολιτισμού δεν περισσεύει κανείς, είτε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου είτε ως μέλος του Πολιτιστικού. Οι κερδισμένοι ή οι χαμένοι είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Γι’ αυτό λοιπόν σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές του Πολιτιστικού ώστε οι επιλογές σας να στηρίξουν τις υγιείς δυνάμεις και να εμποδίσουν την αναβίωση νοσηρών φαινομένων και προσώπων του παρελθόντος που καιροφυλακτούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΤΑ: Στα κάγκελα για το σχέδιο εθελουσίας εξόδου – Κινητοποιήσεις από εργαζόμενους

Εθελουσία έξοδος για 2.000 εργαζομένους, αλλαγή στο καθεστώς προσλήψεων και απευθείας αναθέσεις κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας περιλαμβάνει η τροπολογία για τα ΕΛΤΑ. Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση - Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

Η Unilever θα δοκιμάσει την 4ήμερη εργασία στη Ν. Ζηλανδία

Και τα 81 μέλη του προσωπικού στα γραφεία της εταιρείας στη Ν. Ζηλανδία θα μπορούν να μετάσχουν σε αυτή τη δοκιμή, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσει 12 μήνες. Οι εργαζόμενοι θα αμείβονται για πέντε ημέρες, αλλά θα εργάζονται τέσσερις, ανακοίνωσε η Unilever.  

Ενα λουλούδι στη μνήμη του Αλέξανδρου, ενάντια στην τρομοκρατία

Κάλεσμα σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη 12η επέτειο από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την αστυνομία απευθύνουν περισσότεροι από 600 συμπολίτες μας με ανοιχτό κείμενο υπογραφών.

Χωρίς σχεδιασμό η αντιμετώπιση της πανδημίας στους εργασιακούς χώρους

«Επιτελικό χάος στο υπουργείο Εργασίας» εν μέσω δεύτερου κύματος πανδημίας  καταγγέλουν οι Επιθεωρητές Εργασίας με ανακοίνωση που εξέδωσε η πανελλήνια ομοσπονδία συλλόγων Επιθεωρητών, η ΠΟΣΕΠΕ,  με αφορμή την πρώτη-ύστερα από 17 μήνες-σύσκεψη,  με την γενική γραμματέα του υπουργείου, Άννα Στρατινάκη η οποία είναι η πολιτική προϊσταμένη  του ΣΕΠΕ μετά την υποβάθμιση του Σώματος από Ειδική Γραμματεία σε Γενική Διεύθυνση.

ΣYMMAXIA: “Οργανόγραμμα σκοπιμοτήτων και κομματικών διευθετήσεων”

Η κομματική όπως διαφαίνεται Διοίκηση επιδιώκοντας να αποσβέσει τα 150 εκ. ευρώ και την εκχώρηση του ΕΥΣ,  που μετά τον 1,5  χρόνο υποχωρητικότητας και  αποτυχημένων διαπραγματεύσεων δεν θα αποφύγει να καταβάλει στο υπουργείο και ετοιμάζεται να τα μετακυλήσει στους εργαζόμενους και τον τελικό καταναλωτή. Με  παρέμβαση του αναπληρωτή  Υπουργού Οικονομικών κ. Θεωδ. Σκυλακάκη προετοιμάζεται νομοθετική παρέμβαση που θα θέτει την ΕΥΔΑΠ σε καθεστώς επιτήρησης  με ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, αναγκαστικές αποχωρήσεις προσωπικού με δυσμενείς όρους (εθελούσια) και απολύσεις κ.α. 

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here