“Συμμαχία για τον Πολιτισμό”: Διακήρυξη για τις εκλογές στο Πολιτιστικό Κέντρο

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ»
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Έχοντας ως βασική σκέψη ότι ο πολιτισμός είναι όχημα φυγής προς το μέλλον και ότι η τέχνη είναι κοινό αγαθό για όλους,  αποστολή μας είναι να προσελκύσουμε και να κάνουμε κοινωνό του οράματός μας κάθε συνάδελφο.

Όραμά μας είναι η δημιουργία μιας κοινότητας με μια κουλτούρα που να αγκαλιάζει όλους τους συναδέλφους. Στη βάση αυτή η παράταξή μας φιλοδοξεί να συμβάλλει ενεργά στην επίτευξη των παρακάτω στόχων:
  • να ανανεώσει το πολιτιστικό μας κέντρο όχι μόνο χωροταξικά, αλλά με τη δημιουργία νέων δράσεων όπως  βιβλιοθήκης, αθλητικών δραστηριοτήτων, εικαστικών δρώμενων (γλυπτικής, κεραμικής), μουσικής διδασκαλίας, παραστατικών τεχνών και  επιπλέον να επαναφέρουμε δράσεις που είχαν διακοπεί  όπως τμήματα χορού
  • να αυξήσει την συμμετοχή των συναδέλφων στις δράσεις του πολιτιστικού
  • να ενισχύσει  την εξωστρέφεια δημιουργώντας δίαυλους όχι μόνο  συνεργασίας αλλά και κοινών δράσεων με άλλους πολιτιστικούς  χώρους (Συλλόγους άλλων ΔΕΚΟ, πολιτιστικών ιδρυμάτων, μουσείων).
  • να στηρίξουμε τον πολιτιστικό τουρισμό του συλλόγου με ακόμα περισσότερες εκδρομές και επισκέψεις σε χώρους πολιτιστικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος
  • να φτιάξουμε αρχείο με έργα συνάδελφων φωτογράφων, εικαστικών κ.α.
  • να δημιουργήσουμε στενούς δεσμούς με την ΕΥΔΑΠ στη βάση της προβολής και προώθησης κοινών πολιτιστικών μνημείων όπως του φράγματος του Μαραθώνα, του Αδριάνειου, της δεξαμενής αλλά και με χώρους συγχρόνου πολιτισμικού ενδιαφέροντος
  • να διοργανώσουμε φεστιβάλ με δρώμενα και επιλεγόμενη θεματολογία ανάλογα των κοινωνικών ερεθισμάτων και με ταυτόχρονη προβολή σχετικών δράσεων του πολιτιστικού κέντρου
Πραγματική επιδίωξη της δράσης της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ είναι να δώσουμε  ελπίδα και όραμα στη καθημερινότητά μας. Να αναδείξουμε έννοιες όπως η αλληλεγγύη, να γίνει το πολιτιστικό μας κέντρο ένας «τρίτος  χώρος δημιουργίας» που θα ενσωματώνει τα πολιτισμικά μας χαρακτηριστικά. Να δημιουργήσουμε ένα πολιτιστικό κέντρο που θα λειτουργεί ως χώρος συλλογικότητας, κοινωνικοποίησης,  γνωριμίας, έκφρασης, συν-έκφρασης.
Για την επίτευξη αυτών των στόχων δεν αρκεί μια τυπική παρουσία ενός Διοικητικού Συμβουλίου αλλά χρειάζεται γνώση, συνεργασία, ορθολογική σκέψη, ανιδιοτέλεια και συναίνεση. Η συνέχιση μιας κουλτούρας συνεργασίας στις εσωτερικές δομές του Πολιτιστικού μας Κέντρου αποτελεί ένα ισχυρό μέσο για να επιτύχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο έργο του, αλλά και να εκπληρώσει την κοινωνική αποστολή του.
Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ»σε αυτή την κατεύθυνση έχει δημιουργήσει μια ομάδα που αποτελείται από συναδέλφους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν αποδεδειγμένα, είτε μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο είτε μέσα από Ομάδες Εργασίας, πάντοτε με κανόνες συναίνεσης, ανιδιοτελούς προσφοράς, λειτουργικής διαφάνειας και συνεργασίας.
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται, κατακτάται.
Σε αυτή τη μάχη για την κατάκτηση του πολιτισμού δεν περισσεύει κανείς, είτε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου είτε ως μέλος του Πολιτιστικού. Οι κερδισμένοι ή οι χαμένοι είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Γι’ αυτό λοιπόν σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές του Πολιτιστικού ώστε οι επιλογές σας να στηρίξουν τις υγιείς δυνάμεις και να εμποδίσουν την αναβίωση νοσηρών φαινομένων και προσώπων του παρελθόντος που καιροφυλακτούν.

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here