Συμμαχία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ: Ιστορικής σημασίας η ΕΣΣΕ 2018-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4/2/2019

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ η μεγάλη προοδευτική παράταξη της ΕΥΔΑΠ με προτεραιότητα πάντα  την υπεράσπιση και τη διαφύλαξη των συμφερόντων των εργαζομένων, κατάφερε διαμορφώνοντας ευρύτερες συναινέσεις, να παραμεριστούν ιδεολογικές διαφορές και με νηφαλιότητα να ολοκληρωθεί επιτυχημένα η ΣΣΕ 2018-2021 προς όφελος όλων.

Η ΕΣΣΕ 2018-2021 αποκτά ιστορική σημασία, διότι είναι η πρώτη Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση στη μετά μνημονιακή ελληνική εργασιακή πραγματικότητα, που προχωρά σε αύξηση των βασικών μισθών & ημερομισθίων, ανοίγοντας  δρόμο για διεκδικήσεις σε όλο τον κόσμο της μισθωτής εργασίας (ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα).

Η αύξηση των βασικών μισθών & ημερομισθίων και η νέα πραγματικότητα που δημιουργείται μετά την ολοκλήρωση  της ΕΣΣΕ, είναι και ο βασικός λόγος που δέχθηκε σφοδρές αντιδράσεις και από το Υπερταμείο  αλλά και από εργοδοτικά συμφέροντα που εκφράστηκαν συντεταγμένα και ενιαία μέσα από την εναντίωσή τους προς τη γενική ωφέλεια των εργαζομένων, στάση των παρατάξεων  ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ & ΕΣΚ – ΠΑΜΕ.

Εκτιμούμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού εργατικού κινήματος βλέπουμε συνδικαλιστικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στην Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση (ΓΣΕΕ) να αντιτίθεται  στην αύξηση βασικών μισθών & ημερομισθίων. 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Με την  ΕΣΣΕ 2018 – 2021 κατακτήσαμε  τα εξής:

 • Ενσωματώνεται η ΑΤΑ στους βασικούς μισθούς ικανοποιώντας ένα αίτημα δεκαετιών των εργαζομένων.
 • Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από 1.1.2019 των υπαλλήλων στα 970,05 ευρώ από 651,24 ευρώ  και το ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών για  την ΕΤ2 στα 31,86 ευρώ από 21,32 ευρώ και για την ΕΤ1 στα 32,78 ευρώ από 22,07 ευρώ όπως ίσχυαν έως σήμερα.
 • Με την  ενσωμάτωση αυξάνονται οι βασικοί μισθοί και βελτιώνονται οι συνολικές αποδοχές των εργαζομένων με ορίζοντα τριετίας.
 • Καθιερώνεται για πρώτη φορά ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για όλο το προσωπικό.
 • Προσαυξάνεται το εφάπαξ που θα καταβληθεί σε όλους.
 • Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας όλου του προσωπικού & διατηρούνται όλα τα κεκτημένα δικαιώματά τους.
 • Με τη ρητή κατάργηση του μισθολογικού κόστους δίνονται περιθώρια για περαιτέρω συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και ανάκτηση των οικονομικών απωλειών.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Με την ολοκλήρωση της ΕΣΣΕ 2018-2021, όλοι εμείς, συνδικάτο και εργαζόμενοι ενωμένοι, αφήσαμε στην άκρη τους εκφραστές του χθες, και αγωνιστήκαμε για ένα κοινό σκοπό με αποτέλεσμα να καταφέρουμε να θεμελιώσουμε  τις βάσεις για την σταδιακή ανάκτηση των απωλειών μας.

Όλοι εμείς σήμερα μπορούμε ως εργαζόμενοι, με σύμπνοια και αποφασιστικότητα, να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον!!!

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΟΥΙΖ 

Ποιος διατύπωσε τις παρακάτω προτάσεις:

 • Μας κοροϊδεύεις όλους και τους
  δίνεις περισσότερα χρήματα από ότι περιέκοψε ο Ν 4024 / 11 !!!
 • Πες μας τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία !!!!

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here