ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΠΚΕ-ΡΑΚ: “Αγνοούμε τα πολωτικά κελεύσματα και τα τεχνάσματα των αντιπάλων μας”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ – 12-6-2017

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ της Ανανεωτικής Προοδευτικής Κίνησης Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ και της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης (Ρ.Α.Κ.) στηριζόμενη σε κινήσεις και στελέχη που προέρχονται από διαφορετικούς συνδικαλιστικούς χώρους της ΕΥΔΑΠ, καταρτίζει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, αντιπροσωπευτικό όλων των εργασιακών χώρων, ενόψει των  κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων που θα διεξαχθούν από 19 – 23 Ιουνίου 2017.

Κλιμάκια της Συμμαχίας επισκέπτονται  καθημερινά τους χώρους εργασίας  μεταφέροντας το θετικό μήνυμα της σύγκλισης δυνάμεων που για πρώτη φορά επιχειρείται έχοντας σαν κοινή συνισταμένη το συμφέρον των εργαζομένων. Ακολουθήσαμε τον δρόμο της συναίνεσης για την κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων προσπερνώντας προσωπικές επιδιώξεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Μέσα από αυτή τη μεγάλη συμμαχία  συνυπογράφουμε ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, που στηρίζεται πάνω σε  αρχέςαξίες και δεσμεύσεις και οριοθετεί τους βασικούς άξονες των κεντρικών επιλογών μας, στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Διασφάλιση του οφέλους από την αναπροσαρμογή του Μέσου Μισθολογικού Κόστους
Όπως ήδη γνωρίζετε συνδικαλιστικά στελέχη που μετέχουν στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ανέδειξαν, διεκδίκησαν και αγωνίστηκαν από το 2012 για την αναπροσαρμογή του μέσου μισθολογικού κόστους, με αποτέλεσμα να πετύχουμε για όλους τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ την μεγαλύτερη κατάκτηση στην περίοδο των μνημονίων. Η επιτυχής έκβαση αυτής της διεκδίκησης, μας δίνει την ευκαιρία να ξεπεράσουμε τη μηδενική (0) Συλλογική Σύμβαση του 2015.
Θα απαιτήσουμε, πέραν της επιστροφής των αναδρομικών που όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ ήδη έχουμε πάρει, αφενός μέσω του  εκλεγμένου Εκπρόσωπου μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ και αφετέρου μέσω των εκπροσώπων μας στην ΟΜΕ, την διασφάλιση των χρημάτων και την μηνιαία καταβολή τους, για το 2017  και εφεξής.

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 
Η αδυναμία ενσωμάτωσης  του μέσου μισθολογικού κόστους στην Συλλογική Σύμβαση του 2015  παρότι ήταν γνωστή από το 2012, αποδεικνύει  περίτρανα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε επιτύχει πολύ καλύτερους όρους. Δεσμευόμαστε να διαπραγματευτούμε σκληρά ώστε με τη νέα Συλλογική Σύμβαση να  διασφαλιστούν  τα συμφέροντα των εργαζομένων, δίνοντας προοπτική για το μέλλον.

Αποτροπή της επιστροφής χρημάτων στο κρατικό προϋπολογισμό  με όχημα την ΕΥΔΑΠ Παγίων.
Η ΕΥΔΑΠ Παγίων ζητάει από την ΕΥΔΑΠ 133 Εκατ. που ακόμη και αν συμψηφιστούν με το λειτουργικό κόστος της Διεύθυνσης Υδροληψίας, με πρόχειρο υπολογισμό είναι περίπου 65 εκ. Η πιθανή απόδοση ενός τόσο μεγάλου ποσού θα δημιουργήσει πρόβλημα στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος και στην οικονομική βιωσιμότητα της εταιρείας, με κίνδυνο την  επιβάρυνση του κοινωνικού συνόλου.

Προσλήψεις Προσωπικού
Θα αγωνιστούμε για την άμεση ολοκλήρωση των Προσλήψεων, την πλήρη εξομοίωση των νέων υδρονομέων με το υπόλοιπο προσωπικό καθώς και  την επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών, οριοθετώντας την έναρξη ανάκτησης βασικών λειτουργιών της ΕΥΔΑΠ από τους εργολάβους όπως το ΚΕΛ Μεταμόρφωσης, τη Φύλαξη των Εγκαταστάσεων, τις βλάβες του δικτύου Ύδρευσης, το τμήμα Μετρητών, τα περιφερειακά γραφεία κτλ.  

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ συμμετέχει στις εκλογές για να νικήσει και να αλλάξει κατεστημένες συνδικαλιστικές πρακτικές και νοοτροπίες σε προοδευτική & ριζοσπαστική κατεύθυνση. Θα είμαστε μια καθαρή φωνή, με  καινοτόμες ιδέες που θα εκφράσει τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων.

Αγνοούμε τα πολωτικά κελεύσματα και τα τεχνάσματα των αντιπάλων μας, γιατί μόνο ως τέτοια μπορούν να εκληφθούν οι μεθοδεύσεις για παράταση της θητείας των Εκπροσώπων των Εργαζομένων (χωρίς εκλογές ), όπως επιχειρήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας  με λαγό το  ΣΕΚΕΣ (ΛΑΕ).

Είναι σαφές ποιόν  προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν.                      

Ποιο σύστημα εξουσίας όμως επέβαλλε αυτές τις αντί-θεσμικές – διχαστικές μεθοδεύσεις;

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα αγωνιστεί  με όλους τους εργαζόμενους για να αντιμετωπίσουμε τις  εξελίξεις που επιταχύνονται από την ένταξη της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο μέσω της ΕΔΗΣ καθώς από το  προσεχές φθινόπωρο  η Διοίκηση του Ταμείου, θα έχει την δυνατότητα τοποθέτησης στους Οργανισμούς που εποπτεύει, διοικήσεων της αρεσκείας της, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για την  ιδιωτικοποίηση του κύκλου του νερού. Έτσι λοιπόν  δίνεται η δυνατότητα στις μεγάλες πολυεθνικές να μπουν δυναμικά στο παιγνίδι για την διαχείριση των υδατικών πόρων της ΕΥΔΑΠ και όλης της χώρας.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ήρθε για να ενώσει, φιλοδοξούμε με τις θέσεις μας να συσπειρώσουμε όλους τους εργαζόμενους ΕΥΔΑΠ με τις αλλαγές που παραθέσαμε στο τρόπο λειτουργίας του Εκπροσώπου Εργαζομένων όπως και στην ΕΥΑΕ με το υπό  διαμόρφωση πλαίσιο  λειτουργίας που θα σας γνωστοποιήσουμε με νεότερη ανακοίνωση.

  • Γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν και όλοι μαζί δημιουργούμε το αύριο.
  • Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε, δημιουργούμε μια μεγάλη ΣΥΜΜΑΧΙΑ 

Η Συντονιστική Επιτροπή 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here