ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Για τα χρηματικά βραβεία στα παιδιά των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29 Αυγούστου 2018

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2018 ήταν και η υλοποίηση από το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ,  απόφασης που επιβραβεύει τα παιδιά των εργαζομένων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η νέα ΕΣΣΕ με την καθοριστική παρέμβαση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στις διαπραγματεύσεις,  και παρά την πεισματική και δογματική σε κάποιες περιπτώσεις άρνηση ορισμένων συνδικαλιστικών κέντρων, βάζει για πρώτη φορά από το 2012 τις βάσεις για τη σταδιακή ανάκτηση των απωλειών μας.

Στο πλαίσιο αυτό έρχεται η σημερινή απόφαση να συνεχίσει τον κύκλο ευνοϊκών ρυθμίσεων και  αποδίδει μια ηθική επιβράβευση στους νέους ανθρώπους που ξεκινούν την ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία και μια υλική ενίσχυση για τα πρώτα τους βήματα.

Mε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θεσπίστηκε πρόγραμμα επιβράβευσης για τα παιδιά των εργαζομένων που είναι νεοεισαχθέντες φοιτητές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) εντός της Ελληνικής επικράτειας, με τη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Ειδικότερα, θα περιλαμβάνει κατά ακαδημαϊκό έτος (αρχής γεννωμένης από το 2018):

  • Το χρηματικό βραβείο  ύψους 1.500 € για κάθε παιδί εργαζομένου που πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις ή
  • Το χρηματικό βραβείο ύψους 3.000 € για κάθε παιδί εργαζομένου που εισέρχεται στη Σχολή του ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ της επιλογής του με κατάταξη στην πρώτη δεκάδα και με την προϋπόθεση ότι η βάση της σχολής υπερβαίνει το 10.000 μόρια ή
  • Το χρηματικό βραβείο ύψους 5.000€ στον/την πρώτο/η σε μόρια μεταξύ των νεοεισαχθέντων παιδιών των εργαζομένων, με την προϋπόθεση ότι θα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα  της Σχολής του και ότι θα έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 18.500 μόρια,
  • Τη διοργάνωση τιμητικής εκδήλωσης για τα παιδιά των εργαζομένων με την παρουσία της διοίκησης.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, η μεγάλη προοδευτική παράταξη ως δύναμη ευθύνης και συνέπειας στην ΕΥΔΑΠ χαιρετίζει τη θετική αυτή εξέλιξη που είναι αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων με τη Διοίκηση. Καθιστά σαφές σε όλους, ότι η άρνηση των παρατάξεων στη νέα ΣΣΕ, μεταφράζεται και ως άρνηση της συγκεκριμένης θετικής για τους εργαζόμενους απόφασης αλλά και όσων άλλων θετικών αποφάσεων πιθανόν να έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here