ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Διακήρυξη για τις εκλογές στο Σύλλογο Προσωπικού

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Αθήνα, Ιανουάριος  2020

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση εφαρμόζει πλέον  το σχέδιο της για την ανάπτυξη της χώρας που στηρίζεται στην συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων και στην ευημερία των λίγων έναντι των πολλών. Με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων καταργούν τις Συλλογικές συμβάσεις και περιορίζουν τις βασικές αρχές της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης αποδυναμώνοντας τη θέση των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση, πιστή στη νεοφιλελεύθερη «ιδεοληψία» της ψήφισε έναν προϋπολογισμό λιτότητας που προβλέπει φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο και συνέχιση της λιτότητας για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Η νέα πολιτική κατάσταση επανέρχεται να  επιβάλλει ξανά τις πολιτικές που δεν αντιμετώπισαν  την κρίση αλλά την βάθυναν.  Πολιτικές που διαμορφώνουν ξανά ένα πλαίσιο αγανάκτησης και φόβου, ακυρώνοντας οποιαδήποτε προσπάθεια έγινε προς την κοινωνική πρόοδο, τν  ουσιαστικό διάλογο, την ύπαρξη οράματος και τη δυνατότητα εφαρμογής του.

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι η κυβέρνηση επιχειρεί ξεδιάντροπα να εφαρμόσει το σύνολο των προτάσεων του ΣΕΒ και του ΔΝΤ και να επαναφέρει τα καταστροφικά πειράματα των πολιτικών εσωτερικής υποτίμησης που φτωχοποίησαν  την περίοδο 2010 – 2014 μισθωτούς και συνταξιούχους.

Ως συνέπεια όλων αυτών  πλέον παρατηρούμε τους θεσμούς, την κοινωνία, το κράτος δικαίου, το περιβάλλον, τη δημοκρατία μας να ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Σε αυτές τις συνθήκες, οι εργαζόμενοι καλούνται να εκλέξουν δημοκρατικά τα νέα όργανα του Συλλόγου Προσωπικού που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη νέα δύσκολη πραγματικότητα, με κυριότερο όλων την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ δια μέσω του Υπερταμείου. Ενδεικτικά των κυβερνητικών προθέσεων, αναφέρουμε τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται προκειμένου να ενισχυθεί η είσοδος της SUEZ μέσω του διαγωνισμού της Ψυττάλειας.

Η Σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, παρότι  καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της ΕΥΔΑΠ μέχρι σήμερα, δεν έχει ολοκληρωθεί.  Η αβεβαιότητα αυτή, δημιουργεί αμφιβολίες για την επιτυχή της έκβαση και το μέλλον της εταιρείας.

Οι  Σύμβουλοι έχουν κατακλύσει την εταιρία και υπάρχει έκδηλη η ανησυχία ότι δρομολογούνται αλλαγές  ου μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το εργασιακό μας μέλλον, τη βιωσιμότητα της εταιρείας και την προστασία του νερού ως κοινωνικού αγαθού.

Παρότι η εταιρία έχει αποθεματικά της τάξης των 450 εκατομμυρίων ευρώ, η διοίκηση εφαρμόζει πολιτικές περικοπής δαπανών και δεν εφαρμόζει συμβατικές δεσμεύσεις που απορρέουν από την ΕΣΣΕ του 2018 και τη συμπληρωματική της του 2019. Συγκεκριμένα :

 • την επαναφορά  όλων των  ανθυγιεινών επιδομάτων όπως καταβάλλονταν πριν την εφαρμογή του Ν4024/2011
 • την χορήγηση ολόκληρης της δαπάνης για τις δύο (2) ξένες γλώσσες

Κατ’ επανάληψη έχουμε εκφράσει διαφωνίες  για τον σχεδιασμό της εθελούσιας εξόδου προσωπικού και έχουμε θέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην περίπτωση εφαρμογής της.

 • Να έχει οικειοθελή χαρακτήρα και να μην επιβάλλεται αναγκαστικά
 • Να συνδέεται κάθε οικειοθελής αποχώρηση με νέες προσλήψεις
 • Το οικονομικό όφελος που θα προκύψει από την εθελούσια να διανεμηθεί στους  εργαζόμενους

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι
Σε δεινή θέση έχει περιέλθει ο Σύλλογος Προσωπικού υπό τη διοίκηση των παρατάξεων ΕΣΚ & πΑσΚΕ (ΧαρατσήΣκόνδρα & Ρετουνιώτη). Ο Σύλλογος έχει περιέλθει σε ανυπαρξία, ανυποληψία και για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του οδηγήθηκε σε ορισμό προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Η ομηρία αυτή του συλλόγου επιτυγχάνεται με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις με στόχο την συνέχιση της παραμονής των ανωτέρω  στην ηγεσία του συλλόγου. Η παραπάνω κατάσταση δεν είναι άγνωστη σε εμάς καθώς ΕΣΚ & πΑσΚΕ  έχοντας ως αφετηρία την ΟΜΕ και τον Πολιτιστικό επιδεικνύουν  μια αξιοζήλευτή συνεργασία που επεκτείνεται πλέον και στο Σύλλογο Προσωπικού.
Μια «ομερτά» που  στηρίζεται :

 • στους προπηλακισμούς εναντίων συναδέρφων στους χώρους εργασίας, στη γενική συνέλευση του συλλόγου, στο συνέδριο της ομοσπονδίας,
 • στην αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση στην ΟΜΕ και στο παρελθόν στον Πολιτιστικό,
 • στο ξεπούλημα των αγώνων για την ανάκτηση των απωλειών μας από το Ν4024/11 όπως προβλέπει η συλλογική σύμβαση του 2018 που καταψήφισαν, αντιπροτείνοντας και μεθοδεύοντας δικαστικές διεκδικήσεις με «αδιαφανείς όρους» για τους εργαζόμενους
 • στην αντίθεση του Εκπροσώπου της ΑΚΕ στο ΔΣ για την επαναφορά των ανθυγιεινών επιδομάτων όλου του προσωπικού στρώνοντας το χαλί στους δικηγόρους.
 • στην ανεπάρκεια του Εκπροσώπου της ΑΚΕ στο ΔΣ στο να υπερασπιστεί στο δικαστήριο τις  διεκδικήσεις για τις τριετίες.

Ξεκαθαρίζουμε ότι με τη στήριξη των εργαζομένων η ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα στηρίξει οποιοδήποτε δικαστικό αγώναείναι προς αληθινό όφελος των εργαζόμενωνΘα απαιτήσει ο σύλλογος να επαναδιαπραγματευτεί τους ληστρικούς όρους του εργολαβικού που συντάχθηκε με ευθύνη των ΕΣΚ & πΑσΚΕ.

Τους αφήνουμε στην κρίση σας !!!

Εμείςμαζί με όλους εσάς προχωράμε μπροστά,  και γυρίζουμε σελίδα,  απέναντι στην ανεπάρκεια,   αντιπαραβάλουμε   τη δράση μας.
Την τριετία που πέρασε η ΣΥΜΜΑΧΙΑ πέτυχε την:

 • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης 2018 που ενσωμάτωνε την ΑΤΑ και αύξησε τους βασικούς μισθούς.
 • Επέκταση του ασφαλιστικού συμβολαίου με την προσθήκη συνταξιοδοτικού προγράμματος σε όλο το προσωπικό (συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό του 2020).
 • Ενσωμάτωση ρήτρας στη ΕΣΣΕ 2018 για την προστασία από απόλυση.
 • Θεσμικά ζητήματα όπως η διευθέτηση αιτημάτων που αφορούν εργαζόμενους που έχουν ΑΜΕΑ.
 • Στήριξη  των συναδέλφων υδρονομέων στο δίκαιο αγώνα τους για  εργασία.

Από δω και πέρα θα διεκδικήσει  

 • Προσλήψεις Προσωπικού
 • Επαναφορά των επιδομάτων όλων των εργαζομένων
 • Τριετίες
 • 10% εργατοτεχνιτών,

Συνάδελφοι στις 27-31 Ιανουαρίου 2020, δημιουργούμε μία μεγάλη ΣΥΜΜΑΧΙΑ και στο Σύλλογο Προσωπικού, με συλλογική εκπροσώπηση, δημοκρατικές διαδικασίες και ξεκάθαρες προτάσεις,

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ του Συλλόγου Προσωπικού

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

Οι Υποψήφιοι

1 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
3 ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΣ ΒΑΙΟΣ
4 ΓΡΑΤΣΙΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
5 ΖΑΓΚΑΒΙΕΡΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
6 ΚΑΝΟΥΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
7 ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
8 ΚΟΛΟΚΩΤΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
9 ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
10 ΚΟΥΚΟΥΜΕΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
11 ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
12 ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
13 ΜΠΕΛΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
14 ΝΕΟΚΛΗΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ
15 ΠΑΝΑΝΗΣ ΔΟΥΚΑΣ
16 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
17 ΠΑΠΑΖΩΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
18 ΠΑΤΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
19 ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
20 ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
21 ΤΕΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
22 ΤΖΑΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
23 ΤΟΤΟΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
24 ΤΡΟΥΠΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
25 ΤΣΑΓΚΑΝΕΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
26 ΤΣΑΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
27 ΤΣΙΜΕΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
28 ΤΣΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
29 ΦΕΡΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here