ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια πάντα λάμπει στο τέλος”

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

04.11.19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι, στις 29.10.2019 κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση που αντί να εμφανίζει ως αποστολέα ένα πρόσωπο ή μια παράταξη, εμφανίζει έναν τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ» (και ο νοών νοείτο).  Την ανακοίνωση υπογράφουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι είναι οι δύο γνωστοί συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας που έχουν παρεισφρήσει εδώ και πολλά χρόνια στον Πολιτιστικό και οι οποίοι διαχειρίζονται τις επιτροπές με τα μεγαλύτερα κονδύλια του.

Περιττό να αναφέρουμε ότι οι δύο αυτοί συνδικαλιστές υπήρχαν και την περίοδο της χρεωκοπίας του Πολιτιστικού Κέντρου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Με την ανακοίνωση τους καταφέρονται κατά των μελών της Συμμαχίας στο Διοικητικό Συμβούλιο διασπείροντας ψεύδη και συκοφαντίες εμπλέκοντας τον Σύλλογο σε μία συνδικαλιστική αντιπαράθεση που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το Πολιτιστικό Κέντρο.

Επειδή όμως, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια πάντα λάμπει στο τέλος οφείλουμε και εμείς με τη σειρά μας χωρίς να συγκαλυπτόμαστε πίσω από αόριστους τίτλους δήθεν ενημερώσεων να σας πληροφορήσουμε για τα πεπραγμένα μέχρι στιγμής της συνδιοίκησης ΑΚΕ – ΕΣΚ – ΠΑΣΚΕ στον Πολιτιστικό:

  1. Η ανάληψη από την εταιρία του προγράμματος των προβολών του κινηματογράφου έγινε με απευθείας ανάθεση παρά τις διαμαρτυρίες και την ανακοίνωση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για να ακολουθηθούν οι τυπικές διαδικασίες.
  2. Η συμφωνία  για την προμήθεια του μπαρ επίσης έγινε με κλειστές και συνοπτικές διαδικασίες χωρίς ενημέρωση όλων των μελών του ΔΣ.
  3. Κατ’ επανάληψη ανακοινώνονται οι συνεδριάσεις του ΔΣ την τελευταία στιγμή και μάλιστα πολλές αποφάσεις γίνεται προσπάθεια να λαμβάνονται δια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.
  4. Αποστέλλονται προτάσεις για εκταμιεύσεις ποσών, δράσεις  για τις  οποίες κατ’ επανάληψη ενώ έχει ζητηθεί να έρχονται σφραγισμένες  προσφορές από τουλάχιστον τρείς προμηθευτές δεν τηρούνται ούτε τα απαιτούμενα προσχήματα.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι η παράταξη που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο τόσο στην εξυγίανση του Πολιτιστικού όσο και στην εξασφάλιση της εύρωστης και αναπτυξιακής σημερινής πορείας του. Με τη συνεργασία και συνεισφορά των στελεχών της παράταξης μας, έχει παραχθεί σημαντικό έργο όπως γίνεται με την αιμοδοσία, τη χορωδία, το εικαστικό εργαστήριο, την ομάδα μπάσκετ, κ.α.
Κατατίθενται συνεχώς από τα μέλη μας προτάσεις για αναδιοργάνωση και παροχή νέων υπηρεσιών στα μέλη, διερεύνηση νέων δυνατοτήτων που θα  βγάλουν τον πολιτιστικό από την εσωστρέφεια του, ξεπερνώντας αγκυλώσεις που εξυπηρετούν μικροκομματικά συμφέροντα και πελατειακές σχέσεις συνδικαλιστικών στελεχών, αποβάλλοντάς τους.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι
Οι θέσεις της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ περιλαμβάνουν διαφάνεια στη Διοίκηση του Πολιτιστικού Κέντρου για οποιαδήποτε ανάθεση έργου ή υπηρεσίας.  Η ανάθεση είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να γίνεται με δημόσια πρόσκληση του προμηθευτή και επιστολή προς τους υποψήφιους, που να ακολουθείται από κατάθεση προσφορών με καταληκτική ημερομηνία. Το άνοιγμα των προσφορών να γίνεται  παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και των ενδιαφερομένων και τέλος να επιλέγεται η πλέον κατάλληλη.
Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί το σημερινό φαινόμενο να έχουμε τον ίδιο προμηθευτή ταινιών, τον ίδιο προμηθευτή στο μπαρ του κινηματογράφου, το ίδιο catering, το ίδιο ταξιδιωτικό γραφείο…..!!!!!!

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here