Συμπαράσταση ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην 48ωρη απεργία των εργαζομένων της ΕΥΑΘ

Δημοσιεύτηκε στις:

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Μετά την 24ωρη απεργία της Παρασκευής 28/6 συνεχίζουν με 48ωρη απεργία την 1 &2 Ιούλη με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, παραμονές της υπογραφής της ΣΣΕ, και μετά από 6μηνες διαπραγματεύσεις, απέδρασε από τις ευθύνες του. Ενώ υπήρξε σχέδιο σύμβασης στο οποίο συμφωνούσε όλο το ΔΣ της ΕΥΑΘ, ο πρόεδρος  προσπάθησε να μας  εκβιάσει την τελευταία στιγμή, θέτοντας νέους – μνημονιακούς- όρους. Ουσιαστικά ζήτησε να συνυπογράψουμε πάγωμα ωριμάνσεων και ονομαστικά επιδόματα δώρων στο διηνεκές.

Μετά την άρνηση μας, και 10 μέρες πριν τις εκλογές προτίμησε να παραιτηθεί, αφήνοντας 350 εργαζόμενους μετέωρους.

Την υπόθεση ανέλαβε πλέον το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ), το οποίο έδωσε εντολή για ΜΗ υπογραφή ΣΣΕ μέχρι την διοίκηση που θα προκύψει από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΥΑΘ την 15/7.
Ηδη η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ έχουν βγάλει ψηφίσματα.

Η ανακοίνωση της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/6/2019

Η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ συμπαραστέκεται και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα που δίνουν εδώ και μήνες οι συνάδελφοι μας στην ΕΥΑΘ, για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Γι’ αυτό το λόγο, έχουν προκηρύξει σήμερα 24ωρή απεργία, διεκδικώντας άμεσα την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε.
Παρόλο τις διαβεβαιώσεις που είχαν για την υπογραφή της Σύμβασης, Υπερταμείο – Υπουργείο και η Διοίκηση της ΕΥΑΘ υπαναχώρησαν, με αποτέλεσμα τη διακοπή των διαπραγματεύσεων.
Ελπίζουμε ότι ο αγώνας των συναδέλφων μας στο τέλος θα δικαιωθεί.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο Πρόεδρος
Κορλός Ηλίας

Ο Γεν. Γραμματέας
Κυρίτσης Δημήτρης

Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ 

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν οι συνάδελφοί μας,  εργαζόμενοι στην Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ διεκδικούν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και διαμαρτύρονται για την κωλυσιεργία (του προέδρου της ΕΥΑΘ) καθώς ήδη υπήρχε σχετική συμφωνία με τη Διοίκηση της εταιρίας από τον περασμένο Απρίλιο.

Ειδικότερα, ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει η υπογραφή της νέας ΣΣΕ από το υφιστάμενο διοικητικό συμβούλιο και παρά την παραίτηση του πρόεδρου και διευθύνοντος  σύμβουλου της ΕΥΑΘ την περασμένη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ είναι «όμηροι» μιας κατάστασης και αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει την ώρα που η υπουργός Εργασίας κα Αχτσιόγλου μιλά για την προάσπιση και ενίσχυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΗΓΗ:grtimes.gr
530ΥποστηρικτέςΚάντε Like
92ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
21ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here