Συνάντηση Πατούλη με την ηγεσία της ΕΥΔΑΠ

Σημαντικά έργα που υλοποιούνται, καθώς και έργα που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν με τη συνεργασία της ΕΥΔΑΠ AE, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης Χ. Σαχίνη και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο Α. Τόσιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε μια σειρά από σημαντικά έργα όπως η αποχέτευση Ραφήνας – Αρτέμιδας, η αποχέτευση Μαραθώνα, το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου – Παιανίας, η υδροδότηση της Κινέτας καθώς και άλλα έργα όπου η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται με την ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

Επιπλέον, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε συνέργειες που σχετίζονται με τον πολιτισμό (Μουσείο Νερού), την αειφορία και την εξασφάλιση καθαρών υδάτων. Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να επισημάνει πόσο σημαντική είναι η συμβολή της ΕΥΔΑΠ στην εξασφάλιση καθαρών νερών στις ακτές της Αττικής. Όπως είναι γνωστό, η ΕΥΔΑΠ έχει συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος με την υλοποίηση ολοκληρωμένων συστημάτων επεξεργασίας λυμάτων όπως αυτό της νήσου Ψυττάλειας και του Θριάσιου Πεδίου.

Σημαντικό πλεονέκτημα που η Αττική διαθέτει εξαιρετική ποιότητα πόσιμου νερού  

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αφού επισήμανε ότι είναι σημαντικό πλεονέκτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο το γεγονός ότι η Αττική διαθέτει εξαιρετική ποιότητα πόσιμου νερού, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση της ηγεσίας της ΕΥΔΑΠ Α.Ε στο κάλεσμα του και υπογράμμισε ότι η θετική διάθεση συνεργασίας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ταχύτερη και αμεσότερη υλοποίηση των έργων.

Ειδικότερα ο Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Η θωράκιση της Αττικής είναι αναγκαία. Περιφέρεια και ΕΥΔΑΠ ΑΕ συνεργαζόμαστε για τη διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι στο στόχος μας να αλλάξουμε το πρόσωπο της Αττικής, έχουμε σύμμαχο την  ΕΥΔΑΠ ΑΕ και την ηγεσία της. Στις προτεραιότητές μας είναι η υλοποίηση  σημαντικών  έργων και  υποδομών τα οποία θα οδηγήσουν σε μια νέα περίοδο την Αττική. Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε την προηγμένη τεχνολογία στη δημιουργία υποδομών που θα θωρακίσουν πιο αποτελεσματικά την Αττική. Η προστασία της υγείας των πολιτών καθώς και η ασφάλειά τους μπορούν να γίνουν πράξη μέσα από μεγάλα έργα που θα υλοποιηθούν με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ ΑΕ. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας και σε αυτή την κατεύθυνση δρομολογούμε παρεμβάσεις, προκειμένου να μην νιώθει κανένας πολίτης απροστάτευτος. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το μεγάλο αποχετευτικό  έργο συνολικού προϋπολογισμού 240 εκ. € που αφορά στις περιοχές Πικερμίου – Ραφήνας και Σπάτων – Αρτέμιδας».

Αποχετευτικό έργο Πικερμίου – Ραφήνας και Σπάτων – Αρτέμιδας συνολικού προϋπολογισμού 240 εκ. € 

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στο αποχετευτικό έργο που αφορά στις περιοχές Πικερμίου – Ραφήνας και Σπάτων – Αρτέμιδας. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Συνοχής και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και ΕΥΔΑΠ ΑΕ.

Συγκεκριμένα, μετά από συστηματικές και απαιτητικές διαδικασίες, η Περιφέρεια Αττικής, διαμέσω της Διαχειριστικής Αρχής, έδωσε τη σύμφωνη γνώμη για τη δημοπράτηση δύο εργολαβιών συνολικού προϋπολογισμού 134 εκ. ευρώ περίπου, πλέον ΦΠΑ. Πρόκειται για την εργολαβία με τίτλο «Κατασκευή Δικτύων και Αγωγών Μεταφοράς Ακαθάρτων σε περιοχές των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος» προϋπολογισμού δημοπράτησης 63,7 εκ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ και την εργολαβία με τίτλο «Κατασκευή Δικτύων Ακαθάρτων και Αγωγών Μεταφοράς Ακαθάρτων σε περιοχές του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος» προϋπολογισμού δημοπράτησης 70 εκ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Και οι δύο αυτές εργολαβίες αποτελούν μέρος (υποέργα) του συνολικού έργου με τίτλο «Συλλογή, επεξεργασία λυμάτων Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος και επαναχρησιμοποίηση – διάθεση επεξεργασμένων εκροών» συνολικού προϋπολογισμού 240 εκ. ευρώ περίπου, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Συνοχής.

Πρωταρχικός σκοπός του έργου είναι η συμμόρφωση με την Οδηγία 91/271/ΕΚ σχετικά με την αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων, ενώ στρατηγικός στόχος του έργου είναι και η επαναχρησιμοποίηση των εκροών του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) για αστική – περιαστική χρήση και για άρδευση γεωργικών εκτάσεων.

Μετά τη συγκεκριμένη και ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, αναμένεται η άμεση δημοπράτηση των έργων από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ εντός του Δεκεμβρίου. Με το τρόπο αυτό γίνεται ένα ακόμα βήμα προς τη σταδιακή απομείωση των προστίμων που αφορούν στη μη συμμόρφωση με την Οδηγία 91/271/ΕΚ και την προστασία του περιβάλλοντος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here