ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ: “Η διοίκηση να σταματήσει τις «γυμναστικές ακροβασίες» που κληρονόμησε και διατήρησε και να αναλάβει τις ευθύνες της”

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22/10/2018

Από τις 21 Αυγούστου η χώρα γύρισε σελίδα. Το καθεστώς των μνημονίων που επιβλήθηκε βίαια στη χώρα ένα ηλιόλουστο πρωινό του 2010 στο Καστελόριζο από το παλαιό πολιτικό σύστημα τελείωσε, και η χώρα εισέρχεται σιγά σιγά, αν και βαθιά πληγωμένη, σε μια κανονικότητα.

Μια κανονικότητα η οποία είναι πολύ διαφορετική από ότι προϋπήρχε των μνημονίων τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Το παλαιό νεοφιλελεύθερο μπλοκ της συντήρησης που εκφράζεται αφενός από τη παλαιά δεξιά Νέα Δημοκρατία (συμπεριλαμβανομένων των ακραίων στοιχείων που προέρχονται κυρίως από το ΛΑΟΣ), αφετέρου δε από την εκκολαπτόμενη νεοσυντήρηση που εκφράζει το ΚΙΝΑΛ, έχοντας ως σκιώδη σύμμαχο τους δραχμιστές της ΛΑΕ, χαίρεται για τις μνημονιακές του «επιτυχίες» σε βάρος του κόσμου της εργασίας (σφαγή των μισθών και των συντάξεων, ατομικές συμβάσεις εργασίας, ευέλικτη και μερική απασχόληση). Νοσταλγεί τις «παλιές ένδοξες μέρες» των «εθνικών εργολάβων», των αδιαφανών αναθέσεων, της φοροδιαφυγής,  της κομματοκρατίας, της αυθαιρεσίας και της ασυδοσίας των «ημετέρων» σε βάρος της χώρας και του Ελληνικού λαού. Προτείνει σαν λύση στα προβλήματά του τις απολύσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας, κοινωνική ασφάλιση τύπου «Πινοσέτ», συντάξεις πείνας, ποινικοποίηση της φτώχειας και της ανθρώπινης δυστυχίας. Έχει σύμμαχο και ισότιμο εταίρο στις επιδιώξεις του την ακροδεξιά του μίσους και του ρατσισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την μόνη εγγύηση της κοινωνίας και του λαού για ένα μέλλον με ασφάλεια στην εργασία, με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, με αυξήσεις και όχι μειώσεις στα εισοδήματα των εργαζομένων, με δωρεάν παιδεία και υγεία, με αξιοπρεπείς συντάξεις και κοινωνική ασφάλιση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τέλος αποτελεί τη μόνη ασπίδα σήμερα απέναντι στον φασισμό, στον νεοφιλελευθερισμό, στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία, υπερασπιζόμενος την δημοκρατία, τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, τα ανθρώπινα αγαθά και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Θέλουμε μια ΕΥΔΑΠ δημόσια και κοινωνική, όπου τα κέρδη της να γίνονται επενδύσεις προς όφελος της κοινωνίας, που θα λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία, σεβόμενη τον Ελληνικό λαό και τους εργαζομένους της.

Θέλουμε ένα ελεύθερο και αδέσμευτο συνδικαλιστικό κίνημα που θα διεκδικεί, θα αντιστέκεται και θα πετυχαίνει νίκες. Ένα συνδικαλιστικό κίνημα δημοκρατικό, που θα λειτουργεί με διαφάνεια και συμμετοχή όλων των εργαζομένων μακριά από παραγοντισμούς, προσωπικές στρατηγικές, οικονομικές ατασθαλίες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Θέλουμε τέλος εργαζόμενοι, διοίκηση, κυβέρνηση και κοινωνία να υπερασπισθούμε το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό που είναι το νερό.

Για την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ
Το Συντονιστικό

Υ.Γ. 1: Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, εναρμονιζόμενη στην πολιτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, να ολοκληρώσει την ΣΣΕ θετικά για τους εργαζομένους όπως δεσμεύθηκε, ενσωματώνοντας στο βασικό μισθό το σύνολο της ΑΤΑ και μειώνοντας εν μέρει τις άλλες στρεβλώσεις του μισθολογίου δίνοντας τα μισθολογικά κλιμάκια που δεν δόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Υ.Γ. 2: Η εταιρεία, σαν μια κρίσιμη τεχνική εταιρεία που διαχειρίζεται ένα ανεκτίμητο κοινωνικό αγαθό, χρειάζεται τεχνικούς, διοικητικούς, φύλακες, οικονομολόγους, μηχανικούς και νομικούς που να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς έπαρση και νεποτισμό,αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που αναλογούν στα πτυχία και στις θέσεις ευθύνης που κατέχουν. Η διοίκηση να σταματήσει τις «γυμναστικές ακροβασίες», που κληρονόμησε μεν, διατήρησε δε, και πλέον να αναλάβει τις ευθύνες της, στελεχώνοντας τις θέσεις προκρίνοντας και αξιοποιώντας στελέχη που έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, ικανά να προασπίσουν τα συμφέροντα της εταιρείας και του Ελληνικού λαού.

Υ.Γ.3: Συμφωνούμε με την ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης  ΑΚΕ και καλούμε την Διοίκηση  να αντικαταστήσει άμεσα  τους 5 «Συριζαίους» Γενικούς Διευθυντές, τους 7 «Συριζαίους» Βοηθούς Γενικούς Διευθυντές, τους 22 «Συριζαίους» Διευθυντές, τους 89 «Συριζαίους» Αναπλ. Διευθυντές,  τους 98 «Συριζαίους»  Προϊστάμενους και τους 10 «Συριζαίους» ελεγκτές Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε με  περισσότερους αρίστους της ΑΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚΕ-ΣΕΚΕΣ . Τελικά μόνο στο οργανόγραμμα της ΕΥΔΑΠ και στο Frangelico τόσοι «Συριζαίοι».

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Eυχές για το 2021

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here