ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  31/10/2017

«Περί ηθικής… συνδικαλιστών και άλλων δαιμονίων..» 

Μεγάλη σύγχυση και αβεβαιότητα έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ η επιστροφή περικοπών σε 131 συναδέλφους (πρωτοστατούντων συνδικαλιστών της ΟΜΕ που προσέφυγαν δικαστικά κατά του Ν. 4024/2011)  με την απόφαση 19389 ΔΣ της εταιρείας σε συμμόρφωση του διατακτικού που της επιδόθηκε.

Όλοι οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς βιώνουμε τεράστιες δυσκολίες έπειτα από τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σε όλη τη μνημονιακή περίοδο το συνδικαλιστικό κίνημα δοκιμάζεται και περνάει κάτω από τον πήχυ. Η προσδοκία των εργαζομένων για ένα κίνημα που με αυταπάρνηση παλεύει για τα συμφέροντα όλων διαψεύδεται κατάφορα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για ένα συνδικαλιστικό κίνημα που οι εκπρόσωποι του δεν διανοούνται να ξεφύγουν από τις αρχές της συλλογικότητας, της ισότητας και της διαφάνειας για όλους τους εργαζομένους. Που μάχονται με αυταπάρνηση για όλους και δεν κρύβονται πίσω από αξιώματα και δικονομικά τερτίπια.

Πως γίνεται λοιπόν κάποιοι, αυτοί που οι εργαζόμενοι τους εξέλεξαν για να τους αντιπροσωπεύουν σε συνδικαλιστικά όργανα να δέχονται χρηματική αποζημιώση για τον εαυτό τους από μια δίκη που όπως ισχυρίστηκαν έγινε εξ ονόματος όλων των εργαζομένων και με χρήματα από όλους μας. Χωρίς να ενημερώνουν για τις εξελίξεις τους εργαζόμενους, λειτουργώντας παρασκηνιακά σε υπόγειες διαβουλεύσεις. Η κατάσταση αυτή συνάδελφοι δημιουργεί εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων καταλύει τις συλλογικές συμβάσεις και προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Όλοι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται μαζί στους αγώνες. Οι δικαστικοί αγώνες μιας μόνο μερίδας επιφέρει την άνιση μεταχείριση στο προσωπικό και δημιουργεί χιλιάδες άλλες στρεβλώσεις καθώς η αποδοχή μιας απόφασης που στηρίζεται στο ότι η ΕΥΔΑΠ ανήκει στον ιδιωτικό τομέα (Ν. 4024/2011) ανοίγει την κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για ένα συνδικαλιστικό κίνημα αρχών και προοδευτικών κατευθύνσεων που στηρίζεται στην ισότιμη συμμετοχή όλων, στη διαφάνεια  και όχι στην κηδεμονία εργατοπατέρων, που γνωρίζει πολύ καλά ότι η κοινωνική δικαιοσύνη κατακτάται μόνο όταν υπάρχει περίσσεια ηθικής.

Να το σκεφτούν πολύ καλά. Αν θέλουν να σώσουν την αξιοπρέπεια τους να επιστρέψουν τα χρήματα και να παλέψουν για δίκαιη λύση για ό λ ο υ ς τους εργαζόμενους.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΔΑΠ

ΣΧΟΛΙΑ

Please enter your comment!
Please enter your name here